Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Λαμπρό το μέλλον με το Τόνι

Λαμπρό το μέλλον με το Τόνι

img_0525


Από τη πρώτη μέρα που προσλήφθηκε ο Τόνι Σαβέφσκι στην ΟΜΟΝΟΙΑ, οι φήμες έδιναν και έπαιρναν για συγκεκριμένο προπονητή που γλυκοκοιτάζει τον πάγκο της ομάδας. Ας μην κρυβόμαστε, αναφερόμαστε στον Πάμπο Χριστοδούλου και ο λόγος που κάνουμε ξανά λόγο, είναι πρόσφατο κομμάτι σε ιστοσελίδα που έλεγε πως “χάλασαν τα σχέδια κάποιων και ο Τόνι κερδίζει πόντους για παραμονή”.

Αυτοί οι κάποιοι, δεν διευκρινίστηκε ποιοι είναι, προφανώς όμως για να επηρεάζουν αποφάσεις (αν φυσικά ισχύει το κομμάτι που δημοσίευσε η ιστοσελίδα) είναι είτε στο Δ.Σ., είτε κοντά σε αυτό. Στόχος αυτού του κομματιού δεν είναι ούτε να σχολιάσει τον Πάμπο, ούτε το κομμάτι άλλης ιστοσελίδας, άλλωστε τις φήμες όλοι της ακούσαμε/ακούμε. Στόχος του δεν είναι ούτε να δημιουργήσει καταστάσεις ή να στοχοποιήσει οποιονδήποτε. Στόχος του άρθρου είναι να παραθέσει την άποψη μας,(που αποτελεί και την επίσημη θέση του σωματείου διά στόματος των αξιωματούχων του): η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει προπονητή, το Σαβέφσκι και το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό με αυτόν!

Έχει κερδίσει τους πάντες με τη δουλειά του

Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής στο Ηλίας Πούλλος που να μην έχει ψηλά σε εκτίμηση τον προπονητή του. Η ΟΜΟΝΟΙΑ χρειαζόταν ηρεμία μετά την αρχική τρικυμία και ο Σαβέφσκι μέσω του χαρακτήρα και της προσέγγισης του, την έχει προσδώσει. Το γεγονός πως οι παίκτες έκαναν κάποιες περιόδους απλήρωτοι, αλλά κανείς δεν έχει κάνει οποιαδήποτε κίνησε εξόδου (ο Αβραάμ είναι άλλη υπόθεση) δείχνει ότι έχει καταφέρει να κτίσει καλό κλίμα και ότι οι παίκτες του εκτιμούν.

Επιπρόσθετα, είναι κοινώς παραδεκτό ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ με Σαβέφσκι παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο. Δεν πήρε πάντα τα αποτελέσματα που ήθελε, αλλά στα περισσότερα παιχνίδια χαίρεσαι να την βλέπεις. Αποκορύφωμα φυσικά, η τεσσάρα επί της Ανόρθωσης.

Δίνει ευκαιρίες σε νεαρούς

Ο Χάρης Κυριάκου θεωρείται ήδη παίκτης της πρώτης ομάδας, ο Χριστόφορος Χαραλάμπους έχει πάρει το πρώτο του 90λεπτο, ο Φιλιώτης έπαιξε βασικός σε κύπελλο. Υπάρχουν κι άλλοι, οι οποίοι θα έχουν τις ευκαιρίες τους, αρκεί να δουλεύουν σκληρά. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν έχει άλλη επιλογή από το να βασιστεί στα βλαστάρια της για να βγει από την κρίση και δεν υπάρχει πιο κατάλληλο άτομο από το Σαβέφσκι για να τους καθοδηγήσει.

Δεν φοβάται να δουλέψει με χαμηλό μπάτζετ

Ο τίτλος είναι εν μέρη παραπλανητικός. Το μέλλον μπορεί να είναι λαμπρό, θα έχει όμως και πολλές δυσκολίες, πολλές συμπληγάδες, λόγω των οικονομικών προβλημάτων. Ο Σαβέφσκι δεν φοβάται να δουλέψει με χαμηλό μπάτζετ, δεν πιέζει το Δ.Σ. να βγει εκτός ορίων (π.χ. Φοφανά) δεν θα διαμαρτυρηθεί ποτέ για το μικρό ρόστερ. Πάνω από όλα είναι η ισορροπία στην ομάδα και ο κόουτς το αντιλαμβάνεται καλύτερα από όλους. Αντιλαμβάνεται επίσης πως το μπάτζετ που θα έχει να διαχειριστεί το καλοκαίρι, δεν θα του δίνει ιδιαίτερη ευελιξία. Για αυτό άλλωστε, κάνει ήδη τις κινήσεις του.

Συμπερασματικά

Δεν ξέρουμε αν ο Πάμπος, μπορεί να δουλέψει με χαμηλό μπάτζετ και τις συνθήκες που υπάρχουν τώρα στην ΟΜΟΝΟΙΑ, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν μας απασχολεί και ιδιαίτερα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει προπονητή, έχει και ένα κορμό ποδοσφαιριστών που μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει και οποιαδήποτε άλλη συζήτηση δεν εξυπηρετεί σε τίποτα. Συνειδητά λοιπόν, αν δεν προκύψει ποτέ κάτι χειροπιαστό, δεν πρόκειται να ασχοληθούμε ξανά ούτε με τον Πάμπο, ούτε με τον Σερ Άλεξ, ούτε με κανένα. In Tony we Trust!