Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Όταν ο Χάρης ξόρκισε τα φαντάσματα

Όταν ο Χάρης ξόρκισε τα φαντάσματα


Ο Ασσίς ζωγράφιζε, ο Άλβες μοίραζε ξανά πάσες, ο Τζίμμης με τον Γιώργο δεν σταματούσαν πουθενά, ο Σοάρες έδωσε ηρεμία και όταν χρειάστηκε ξύλο, ο Αντράντε έδειξε πως είναι ο ηγέτης της άμυνας. Ένας παίκτης όμως ξόρκισε τα φαντάσματα. Ο λόγος για το Χάρη Κυριάκου.

Στις 21/4/12 η ΟΜΟΝΟΙΑ αντιμετώπιζε την Ανόρθωση για τα πλέι οφ, με τον Γιουβάλ Σπούγκιν τιμωρημένο. Ο Νεόφυτος Λάρκου, τότε προπονητής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αποφασίζει να ξεκινήσει τον 22χρονο Χάρη Κυριάκου, απέναντι σε ένα από τους πιο επικίνδυνους παίκτες, τον Λαβόρδε. Ο Χάρης αντιμετωπίζει δυσκολίες στο μαρκάρισμα, μιας και ο Λαβόρδε στη μέρα του μπορεί να κάνει γιο-γιο οποιονδήποτε αντίπαλο. Από τότε εξαφανίζεται και το καλοκαίρι του ανακοινώνεται πως δεν είναι στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας. Μέσα σε 45 λεπτά, ένας παίκτης της ακαδημίας, κρίθηκε ανεπαρκής και οδηγήθηκε στην πόρτα της εξόδου.

10 μήνες μετά, κι αφού οι συγκυρίες το πείσμα, η επιμονή και η αγάπη για τη φανέλα τον κρατάνε στο ρόστερ, ο Χάρης κλήθηκε ξανά να αντιμετωπίσει το Λαβόρδε. Αυτή τη φορά όμως, είχε άλλα 6 ενενηντάλεπτα στα πόδια του και πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Και τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Ο Κυριάκου δεν στάθηκε απλά αξιοπρεπώς απέναντι στον Κολομβιανό, αλλά τα πήγε πολύ καλά. Ο Λαβόρδε δεν ήταν όσο επικίνδυνος τον συνηθίσαμε, ενώ του Οκκά, ο δεξιός οπισθοφύλακας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ του πήρε σχετικά εύκολα τον αέρα. Το σημερινό παιχνίδι, ήταν απλά η επιβεβαίωση, ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής, αποτελεί μια αξιόπιστη λύση στο ρόστερ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Και παρότι τον βοήθησαν οι συγκυρίες, δίκαια βρίσκεται εκεί, δίκαια αγωνίζεται και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανέναν.

Θα έχετε φυσικά παρατηρήσει πως όποτε μας το επιτρέψει η απόδοση του, γράφουμε για το Χάρη. Δεν είναι γιατί πιστεύουμε πως έγινε Ντάνι Άλβες, έχει πάρα πολλή δουλειά να κάνει, στοιχεία να βελτιώσει -όπως κάθε παίκτης που κάνει τα πρώτα βήματα σε ψηλό επίπεδο- και το γνωρίζει και ο ίδιος. Δεν γράφουμε όμως μόνο για αυτόν. Γράφουμε γιατί πίσω του, υπάρχει ένας Χαραλάμπους, ένας Δημητρίου, ένας Φιλιώτης, ένας Κωνσταντίνου, ένας Θεράποντως, ένας Κατελάρης και πολλοί άλλοι. Υπάρχουν πολλοί νεαροί με μπόλικο ταλέντο, τους οποίους πιθανότατα θα ξεγράψουμε με μια μέτρια εμφάνιση, αν δεν μάθουμε επιτέλους από τα λάθη μας. Ας πιστώσουμε τα σπλάχνα μας! Αυτοί θα μας βγάλουν από τη κρίση!