Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Tώρα αρχίζει για την ΟΜΟΝΟΙΑ το θέμα Οκκά

Tώρα αρχίζει για την ΟΜΟΝΟΙΑ το θέμα Οκκά


Τώρα αρχίζει η υπόθεση Οκκά για την ΟΜΟΝΟΙΑ, με βάση τα όσα είπαν στη δημοσιογραφική διάσκεψη οι Στέλιος Μυλωνάς και Χριστόφορος Χριστοφή. Οι δυο άντρες τόνισαν πως στήθηκε μια μεγάλη πλεκτάνη εις βάρος του σωματείου μας που περιλάμβανε κακοδικίες, πληρωμές στον ποδοσφαιριστή μέσω ακινήτων, καθώς και απαράδεκτες συμπεριφορές. Πιο κάτω κάποια δεδομένα όπως παρουσιάστηκαν στη σημερινή συνέντευξη τύπου:

Οι προτάσεις που απορρίφθηκαν

Δυο προτάσεις είχε καταθέσει η ΟΜΟΝΟΙΑ στον Οκκά. Η πρώτη αφορούσε ποσό 200 χιλιάδων ευρώ μέχρι τις 31 Ιανουαρίου. Η δεύτερη ποσό 300 χιλιάδων ευρώ σε 30 δόσεις των 10 χιλιάδων. Η πλευρά του ποδοσφαιριστή απάντησε και τις 2 φορές πως δεν αποδέχεται.

Στις 15 Ιανουαρίου έγινε νέα προσπάθεια με πρόταση 350 χιλιάδων σε 35 δόσης με την πρώτη να δίνεται 1η Φεβρουαρίου. Δεν δόθηκε καν απάντηση, αν και η ΟΜΟΝΟΙΑ υποσχέθηκε προφορικά πως θα έφτανε μέχρι τις 400.  Οι παράγοντες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τόνισαν πως έτσι φάνηκε η πρόθεση της ομάδας να τα βρουν, αλλά ο παίκτης ήθελε λεφτά που δεν δούλεψε.

Από τις 600 στις 100!

Εδώ είναι το ύποπτο σημείο της υπόθεσης. Ο Οκκάς λάμβανε από την ΟΜΟΝΟΙΑ 600 χιλιάδες, λίγους μήνες μετά υπέγραψε στην Ανόρθωση με…100! Ένας διεθνής παίκτης με τις παραστάσεις του δέχθηκε να υπογράψει με το 1/6! Ή μήπως όχι; Οι παράγοντες του σωματείου μας, λένε πως παράλληλα, στην γυναίκα του Οκκά δόθηκε από ην εταιρεία Quality, που ανήκει σε παράγοντες της Κυρίας, σπίτι αξίας 250 χιλιάδων ευρώ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ θέλει να διερευνηθεί κατά πόσον σχετίζονται οι 2 υποθέσεις και για αυτό προσφεύγουν στα πολιτικά δικαστήρια. “Υπάρχουν υποψίες πως το σωματείο καταδολιεύτηκε”, είπε χαρακτηριστικά ο Χριστόφορος Χριστοφή.

3-2 η απόφαση, που αναιρεί προηγούμενο

Δεν πάρθηκε ομόφωνα η απόφαση απόρριψης της ένστασης, αλλά με πλειοψηφία 3-2. Στην ΟΜΟΝΟΙΑ τόνισαν πως καταρχάς είναι απαράδεκτο να αλλάζει η σύσταση της επιτροπής για λόγους ευνόητους. Κατά δεύτερο θεωρούν πως η απόφαση αναιρεί προηγούμενη απόφαση της δικαστικής, αυτήν του Ρούι Μιγκέλ που είχε πέσει λόγω αλλαγής της σύστασης. Η υπόθεση θα έπρεπε να επαναληφθεί, αφού το πέμπτο μέλος που προστέθηκε για αντικατάσταση του προέδρου, δεν ήταν παρόν στην εκδίκαση, πώς μπορεί να συμμετέχει στην απόφαση;  “Στη δική μας περίπτωση οι νομικοί κανόνες εξαφανίστηκαν και έχουμε δυο μέτρα και δυο σταθμά”, ήταν η ατάκα του Χριστόφορου Χριστοφή.

Εγγυητική για το συμβόλαιο

Η εταιρεία του Μιλτιάδη Νεοφύτου είχε δώσει εγγυητική στο Γιαννάκη Οκκά. Με την αποδέσμευση του, ο ποδοσφαιριστής προσπάθησε να την εξαργυρώσει κάτι που δεν κατέστει δυνατό. Στη συνέχεια, ο Οκκάς πρόσφυγε και ήθελε το υπόλοιπο του συμβολαίου του από το σωματείο. Ο κ. Χριστοφή τόνισε πως δεν μπορείς να απαιτείς λεφτά και από τις δυο πλευρές.

Κριτήρια, τι γίνεται;

Ο κ. Μυλωνάς τόνισε πως στην ΟΜΟΝΟΙΑ προετοιμάζονται εδώ και 3 μήνες για οποιαδήποτε απόφαση και έκανε ξεκάθαρο πως δεν απαγορεύεται να προσφύγεις σε πολιτικά δικαστήρια εφόσον τελειώσεις πρώτα με δικαστική και εφετείο. Τίθεται όμως θέμα κριτηρίων, αφού μέχρι τις 31 Μαρτίου ο Οκκάς πρέπει να έχει πληρωθεί.

Όπως ανάφερε ο Στέλιος Μυλωνάς, διαδικασία και πληρωμή θα κινούνται παράλληλα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν θα δώσει μέχρι ο Μάρτη 915 χιλιάδες ευρώ, ο τρόπος πληρωμής αποφασίζεται από αρμόδια επιτροπή της ΚΟΠ. Έτσι το πιο πιθανόν, από τη στιγμή που η διαδικασία είναι χρονοβόρα, είναι πως η ΟΜΟΝΟΙΑ θα πληρώνει κάποιο ποσό το Γιάννη Οκκά και παράλληλα θα βρίσκεται στα δικαστήρια για να δικαιωθεί.

Επιπρόσθετα, έγινε σαφές, ότι 1,5 εκατομμύριο από το δάνειο που ενδέχεται να πάρει η ΟΜΟΝΟΙΑ, προορίζεται για υποθέσεις σαν αυτή του Οκκά. (Οκκάς, Μπάγεβιτς, Μπουρουτζίκας κλπ)

Το μεγάλο παράπονο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Αλωνεύτης, Καρυπίδης, Γιωργαλλίδης, Ηλίας Χαραλάμπους έφυγαν από την ΟΜΟΝΟΙΑ, αλλά δεν απαίτησαν ούτε σεντ από τα λεφτά που δεν δούλεψαν. Αντίθετα ο Γιάννης Οκκάς απαίτησε ολόκληρο το ποσό. Αυτό είναι και το μεγάλο παράπονο των πρασίνων αφού μπορεί να έχει το δικαίωμα βάση συμβολαίου ο ποδοσφαιριστής να το πράξει (αν φυσικά όλα έγιναν νόμιμα και όχι όπως υποστηρίζει η ΟΜΟΝΟΙΑ), αλλά οι πράσινοι δεν θεωρούν πως είναι ηθικό. Ιδιαίτερα λόγος έγινε για τον Αλωνεύτη, που είχε να παίρνει το μεγαλύτερο ποσό από όσους προαναφέρθηκαν, αλλά προτίμησε να ζητήσει μόνο ότι δούλεψε.

 

Πιο κάτω μπορείτε να κατεβάσετε τις προσφορές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στον ποδοσφαιριστή:

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ