Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Κουτσοκούμνης: “Η ΚΟΠ έκανε ότι μπορούσε”

Κουτσοκούμνης: “Η ΚΟΠ έκανε ότι μπορούσε”


Δεν φέρει ευθύνη η ΚΟΠ για την κατάντια των Κυπριακών Σωματείων, δήλωσε κατηγορηματικά σήμερα ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, στο περιθώριο της Κλήρωσης του Κυπέλλου. “Σε όσους λένε ότι τα οικονομικά δεδομένα των Σωματείων μας φταίει η ΚΟΠ, απαντώ με ένα βροντερό, ότι η ΚΟΠ δεν έχει να φταίξει σε τίποτα”, δήλωσε.

Αναλυτικά:

«Έχω την άποψη ότι το ποδόσφαιρο θα πρέπει να λειτουργήσει μέσα στους παραμέτρους που του επιτρέπουν τα νέα οικονομικά δεδομένα που δημιουργούνται. Θα βρεθούμε μπροστά στον κίνδυνο ομάδες μας να βρεθούν στο περιθώριο, ίσως και εκτός Ομοσπονδίας», τόνισε καταρχήν ο κ. Κουτσοκούμνης και συνέχισε:

«Η ποιότητα του ποδοσφαίρου σε σχέση με την οικονομική περισυλλογή και τη βελτίωση των οικονομικών των Σωματείων μας θα πρέπει να έρθει δεύτερη. Έχει στεγνώσει το παζάρι των χορηγών και ειδικά μέσα στους επόμενους έξι μήνες το πρόβλημα θα γίνει ακόμη μεγαλύτερο.

Έχουν στεγνώσει και οι παράγοντες των ομάδων μας. Ότι είχαν να δώσουν το έδωσαν και θα πρέπει όλοι να κοιτάξουν τις τσέπες των οικογενειών τους, μπροστά στις εξελίξεις που έχουν δημιουργηθεί. Δεν είμαστε ξεχωριστό κομμάτι της κοινωνίας. Όπως έχει προβλήματα η Κύπρος τα ίδια προβλήματα έχει να αντιμετωπίσει και το ποδόσφαιρο. Η Κύπρος πρέπει να αλλάξει ρυθμούς και πολιτικές, όπως και το ποδόσφαιρο».

Οι φίλαθλοι πρέπει να γνωρίζουν την πραγματικότητα
«Πολλοί λένε ότι είναι κρίμα να μην παίζουν 4 ή 5 ομάδες μας στην Ευρώπη. Είναι κρίμα, όμως εδώ μιλούμε για θέμα επιβίωσης των Σωματείων. Λυπούμε τα Σωματεία που έχουν ανανεώσει ψηλά συμβόλαια με ποδοσφαιριστές. Θα πρέπει να βρουν τρόπους να μειώσουν τους προϋπολογισμούς τους.

Αν υπάρχουν ομάδες που θα πρέπει να παίζουν με 800 χιλιάδες προϋπολογισμό έτσι πρέπει να παίζουν.

Έχουμε Σωματεία που είναι καταχρεωμένα και θα πρέπει να κοιτάξουμε πώς να μειώσουν τα χρέη τους. Καλά έκανε η Ομόνοια και ζήτησε βοήθεια του κόσμου και καλώ τον κόσμο της Ομόνοιας να την βοηθήσει όπως και οι υπόλοιποι φίλαθλοι τις δικές τους ομάδες.

Ακολούθησε η Ανόρθωση και η Νέα Σαλαμίνα και το κάθε Σωματείο πρέπει να πει στον κόσμο του το πρόβλημα για να γνωρίζει την αλήθεια. Ο φίλαθλος της κάθε ομάδας θα πρέπει να γνωρίζει τι γίνεται με το Σωματείο του για να μην περιμένει διαφορετικά πράγματα.

Πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι στα επόμενα χρόνια θα δούμε λιγότερη ποιότητα, αλλά καλύτερα οικονομικά».

Ο ρόλος της ΚΟΠ
Ο κ. Κωστάκης Κουτσοκούμνης επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι η Ομοσπονδία έκανε ότι έπρεπε να κάνει και έγκαιρα για να δεν φέρει ευθύνη για την οικονομική κατάσταση των Σωματείων μας.

«Σε όσους λένε ότι τα οικονομικά δεδομένα των Σωματείων μας φταίει η ΚΟΠ, απαντώ με ένα βροντερό, ότι η ΚΟΠ δεν έχει να φταίξει σε τίποτα. Από το 2001 όταν ανέλαβα την προεδρία της Ομοσπονδίας, κυνηγήσαμε τους κρατούντες για να ενισχύσουν τα Σωματεία μας και το πετύχαμε δύο φορές.

Χτύπησα τον κώδωνα του κινδύνου, ουκ ολίγες φορές. Τουλάχιστον τρεις φορές τον χρόνο. Δεν μπορεί η ΚΟΠ να αναλάβει την ευθύνη για συλλογικές αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων. Η ΚΟΠ τα έλεγε, το βιολί πρέπει να σταματήσει…».

Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος ανέφερε και τα εξής: «Κοιτάζουμε μπροστά και το κάθε Σωματείο πρέπει να δει σοβαρά τους προϋπολογισμούς του σε μια εποχή που ο καθένας μας δεν γνωρίζει τι θα είναι το αύριο. Το ποδόσφαιρο πρέπει να ηγηθεί της κοινωνίας μας όσο αφορά την μείωση των εξόδων, ακόμη και των εξόδων της Ομοσπονδίας».