Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Λέο: “Περήφανος που είμαι αρχηγός αυτής της ομάδας”

Λέο: “Περήφανος που είμαι αρχηγός αυτής της ομάδας”

img_3196


Συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Κλαρκ, για λογαριασμό της εφημερίδας “Σημερινή” έδωσε ο αρχηγός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Λεάντρο Αλμέιδα, η οποία δημοσιεύεται σήμερα. Διαβάστε τις τοποθετήσεις του Λέο για την προσπάθεια που γίνεται για σωτηρία της ομάδας μας και για τις κρίσιμες στιγμές που περνάει ο τόπος.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Αρχηγός στα εύκολα, αρχηγός και στα δύσκολα. Ο λόγος για τον Λεάντρο Μαρκολίνι, τον «Λέο» για τους φίλους της Ομόνοιας. Ο 30χρονος Βραζιλιάνος μέσος των πρασίνων είναι η κολόνα της ομάδας εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Επαγγελματίας, μα πάνω απ’ όλα άνθρωπος, αφού σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά το σωματείο της πρωτεύουσας, μόνο περηφάνια νιώθει. Όπως τονίζει και ο ίδιος στις πιο κάτω γραμμές, το κλειδί του καλού κλίματος στα αποδυτήρια σ’ αυτήν τη δύσκολη φάση που περνά το σωματείο, είναι οι καλοί χαρακτήρες που υπάρχουν στα αποδυτήρια, αλλά και ο μεγάλος κόσμος της ομάδας, που δίνει ό,τι έχει και δεν έχει γι’ αυτό το σωματείο. Η αγωνιστική του αξία, γνωστή σε όλους, οι τραυματισμοί του λίγο έλειψαν να τινάξουν την καριέρα του στους πράσινους, ωστόσο μέσα από τη σκληρή δουλειά από φευγάτος έγινε αρχηγός.

-Πώς νιώθεις που είσαι αρχηγός σε μιαν αρκετά δύσκολη χρονιά για την Ομόνοια;
«Είμαι αρκετά περήφανος που είμαι αρχηγός αυτής της ομάδας σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά. Η Ομόνοια είναι μεγάλη ομάδα με μεγάλη ιστορία πίσω της, με μεγάλους ποδοσφαιριστές και μόνο περηφάνεια μπορείς να αισθάνεσαι. Είχαμε προβλήματα στην αρχή της σεζόν, τα αποτελέσματα δεν έρχονταν, οικονομικά προβλήματα, αλλά προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα καλό κλίμα διοίκηση, ποδοσφαιριστές και κόσμος, και αυτό ήταν πιο σημαντικό. Είχα μεγάλη ευθύνη σαν αρχηγός για να καθοδηγώ τους συμπαίκτες μου να τους κρατήσω ενωμένους, αλλά και αυτοί είναι εκπληκτικοί. Είναι σημαντικό να έχεις τέτοιους καλούς χαρακτήρες στην ομάδα, γιατί σε βοηθούν και αυτοί με τη σειρά τους να καλλιεργήσεις το καλό κλίμα στην ομάδα».

-Παρά τις δυσκολίες, η ομάδα είναι δυο βήματα από τον τελικό κυπέλλου και πολύ κοντά για να εξασφαλίσει θέση στο πρώτο γκρουπ;
«Γνωρίζουμε ότι όταν είσαι Ομόνοια, πρέπει να κυνηγάς και τους δυο τίτλους (πρωτάθλημα και κύπελλο). Είναι αρκετά δύσκολο τη δεδομένη στιγμή για να βρεθούμε αρκετά πιο ψηλά. Όμως αυτήν τη στιγμή αγωνιζόμαστε καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα και πρέπει να συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο και πρέπει να μείνουμε εκεί. Όχι μόνο στην 4η θέση, αλλά να κυνηγήσουμε και καλύτερη θέση στο πρωτάθλημα, μέσα στα πλέι οφ και σίγουρα να κερδίσουμε το κύπελλο, γιατί είναι και το σημαντικότερο για τον κόσμο μας».

-Σε ανησυχούν αυτά που συμβαίνουν τη δεδομένη στιγμή στην Κύπρο, όσον αφορά στο οικονομικό μέρος;
«Ναι, σίγουρα. Είναι πολύ δύσκολη στιγμή για όλους αυτά που ζούμε τώρα. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει, αλλά τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για όλους μας, ειδικά για εμάς τους ποδοσφαιριστές και τις οικογένειές μας. Είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά εμείς θα αποφασίσουμε ποιο είναι το καλό, πρέπει όμως να κάνουμε και εμείς τη δουλειά μας, να αφήσουμε έξω από το γήπεδο το δεδομένο αυτό, και ελπίζω η απόφαση να είναι για το καλό της Κύπρου».

-Το συμβόλαιό σου λήγει στο τέλος της χρονιάς. Σκέφτηκες την επόμενη ημέρα;
«Το μόνο που σκέφτομαι τώρα είναι να αγωνίζομαι όσο καλύτερα μπορώ, αυτό είναι το πρώτο. Στο μυαλό μου σκέφτομαι την Ομόνοια και τίποτα άλλο. Είμαι αρκετά χρόνια στην ομάδα, δεν θέλω να φύγω, αλλά ούτε και στην οικογένειά μου αρέσει αυτή η σκέψη. Όμως ο σύλλογος είναι δύσκολη θέση, το ίδιο και η χώρα, οπότε δεν είναι τώρα ώρα να μιλάμε γι’ αυτά. Θα δούμε αργότερα, όταν έρθει η ώρα.

-Για τους φίλους της ομάδας; Σας δείχνουν καθημερινά την αγάπη τους παρά τα όποια προβλήματα.
«Με μια λέξη, εκπληκτικοί. Αυτό που κάνουν για εμάς δεν έχει προηγούμενο. Αγαπούν αφάνταστα αυτήν την ομάδα και το δείχνουν με κάθε τρόπο. Κάποιοι φίλοι της ομάδας δίνουν τα πάντα για να πληρωθούμε εμείς, δεν νιώθω αρκετά καλά με αυτό που γίνεται, αλλά αυτό σημαίνει Ομόνοια γι’ αυτούς, και κάνουν τα πάντα. Πάντα είναι στο πλευρό μας και προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας βοηθήσουν. Θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ από μένα, αλλά και από τους συμπαίκτες μου για ό,τι κάνουν, δίνουν τα πάντα, γνωρίζω ότι κάποιοι απ’ αυτούς έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, κι εμείς με τη σειρά μας θα προσπαθήσουμε να τους το ανταποδώσουμε. Είναι απίστευτο αυτό που κάνουν οι φίλοι μας».