Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ο δήμιος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στα ντέρμπι

Ο δήμιος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στα ντέρμπι

gmi_4926


Στον πιο προκλητικό ορισμό που θα μπορούσε, προχώρησε ο Χανς Ρέικβαρτ, με τις ευλογίες ασφαλώς της ΚΟΠ και της Επιτροπής Διαιτησίας. Πλέον την ιστοριούλα με το Βασίλη Δημητρίου την έχουμε μάθει, καλός μαζί μας στα μικρά παιχνίδια, χειρούργος κατά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στα ντέρμπι. Ο Βασίλης Δημητρίου μας έσφαξε σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια που κλήθηκε να διευθύνει την τελευταία διετία, είναι τόσο απλό.

Ξεκινάμε από το πιο πρόσφατο, το παιχνίδι για το οποίο κυρήχθηκε οριστικά ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ο ρεφ από τη Λάρνακα, έκανε μια αίσχιστη διαιτησία εις βάρος της ομάδας μας στο ντέρμπι με το Αποέλ. Μάλιστα ήταν τόσο εχθρική, που υπήρξε κατακραυγή όχι μόνο από ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΚΑ μέσα, αλλά από σύσσωμο τον τύπο του νησιού. Μέτρησε γκολ του Αποέλ ενώ η μπάλα πέρασε έξω (η φάση ήταν στο χώρο ευθύνης του), σφύριξε περισσότερα από τα διπλάσια φάουλ υπέρ του αιωνίου και απέβαλε το Μαργκάσα για ένα φάουλ που δεν ήταν σκληρό στο κέντρο του γηπέδου.

Αυτό όμως, ήταν μόνο το κερασάκι στη τούρτα. Πέρσι κλήθηκε να σφυρίξει δυο καυτά παιχνίδια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Στο πρώτο κόντρα στην ΑΕΚ, έπνιξε καθαρό πέναλτι υπέρ μας όταν το σκορ ήταν ακόμα 1-0 ενώ στη συνέχεια απέβαλε το Σερφά. Κόντρα στην ΑΕΛ, σε παιχνίδι τίτλου, ανακάλυψε πέναλτι εναντίων μας (ενώ όλος ο κόσμος είδε επιθετικό φάουλ) και έσπρωξε την ομάδα της Λεμεσού στον τίτλο. Γενικότερα, δεν θυμόμαστε ούτε μια φορά που ο Βασίλης Δημητρίου μας έπαιξε 50-50 σε ντέρμπι.

Κι όλα αυτά, ενώ θυμίζουμε πως η πρώτη προκλητική του διαιτησία ήταν προ τριετίας σε παιχνίδι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με τον Εθνικό στην Άχνα. Είχε πνίξει 3 πέναλτι, ήταν αισχρός στον πειθαρχικό τομέα, μας έσφαξε κανονικά. Ήταν μάλιστα η ίδια εποχή που στο Sigmalive είχε δημοσιευθεί άρθρο που έφερε διαιτητή να λέει στον κύκλο του “αν δεν τους έσφαζα, μου είπαν πως δεν θα ξανακάνω διαιτησία”. Ο κ. Δημητρίου παρασκηνιακά διέψευσε πως τον αφορούσε και απείλησε με αγωγές, η χρονική συγκυρία όμως είναι εκεί και δεδομένη.

Εδώ και καιρό είχαμε ακούσει πολλά και διάφορα για τον κ. Δημητρίου. Δυστυχώς φρόντιζε με την απόδοση του εναντίων μας να τα επαληθεύει. Ο ορισμός του μόνο άσχετος δεν μπορεί να θεωρηθεί, μιας και ο Απόλλωνας παίζει το τελευταίο του χαρτί για την τετράδα. Πάμε προετοιμασμένοι για όλα, πάμε να παίξουμε εναντίων 14. Γεμίζουμε το ΓΣΠ και του περνάμε το μήνυμα πως δεν θα του επιτρέψουμε να μας αδικήσει.