Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Του είπε καληνύχτα

Του είπε καληνύχτα

ns015475


Αγχώθηκε η ΟΜΟΝΟΙΑ αλλά τελικά τα κατάφερε. Η ομάδα του Σαβέφσκι, καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα από τον Απόλλωνα πήρε τεράστιας σημασίας τρίποντο κερδίζοντας με 2-1. Πλέον βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια.

Α’ ημίχρονο

Μπήκε δυνατά η ΟΜΟΝΟΙΑ και εξαργύρωσε με γκολ το ξεκίνημα της. Μετά από αρκετές προϋποθέσεις, ο Χριστοφή στο 9′ με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ με δυνατό διαγώνιο σουτ. Η ομάδα μας ήταν καλύτερη, έλεγχε γενικώς το ματς, αλλά δεν υπήρχαν πολλές μεγάλες φάσεις. Στο αμέσως επόμενο λεπτό πάντως Ασσίς και Χριστοφή έκρυψαν τη μπάλα αλλά το σουτ του πρώτου έφυγε άουτ. Στο 16′ ο Μορέιρα απέκρουσε ένα γύρισμα και στο 28, σε παρόμοια φάση αλλά στο αντίθετο τέρμα, ο Άλβες δεν κατάφερε να μπει στη πορεία της μπάλας. Στο 43′ ο Σούρτη κάνει φάουλ στον Εφραίμ που δεν σφυρίζεται, στην εξέλιξη της φάσης βγάζει μόνο το Παπουλή που κάνει εξαιρετική πλάσα πάνω από το Μορέιρα, ο Αλαμπί όμως με υπερένταση αποκρούει στη γραμμή. Δυο λεπτά αργότερα, ήρθε το 2-0! Κόρνερ του Εφραίμ, ο Αντράντε στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά σκοράρει! Σκορ ημιχρόνου 2-!

Β’ ημίχρονο

Εντελώς αντίθετο το ξεκίνημα σε σύγκριση με το πρώτο ημίχρονο. Δυνατά μπήκε ο Απόλλωνας και το εξαργύρωσε με γκολ στο 53′. Σέντρα του Παπουλή και ο Σολάρι μόνος στο δεύτερο δοκάρι σκοράρει. Η ΟΜΟΝΟΙΑ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, το υπέροχο σουτ του Εφραίμ όμως στο 56′, σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ ακούμπησε και λίγο ο Βάλε. Τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης με νέο σουτ απείλησε ξανά, η μπάλα πήγε άουτ. Στο 65′ ο Μορέιρα με υπερένταση απέκρουσε απευθείας κόρνερ ενώ 1 λεπτό μετά, ο κιτρινισμένος Μαρκόσκι έπρεπε να αποβληθεί, αλλά ο Δημητρίου του χαρίστηκε. Στο 78′ ο Αντράντε έκλεψε, έκανε σπριντ μέχρι το κουτί και δέχθηκε πάσα του Ασσίς, έχασε όμως το κοντρόλ πριν γίνει απειλητικός. Στο 80′ νέο σουτ του Εφραίμ πέρασε άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα, αλλεπάλληλα σουτ από τους πράσινους δεν έφεραν γκολ. Στο 86 ξανά η ΟΜΟΝΟΙΑ, έχασε διπλή ευκαιρία πρώτα με σουτ του Φρέντι που αποκρούστηκε και μετά με σουτ του Σκάρα που πέρασε λίγο άουτ. Στο 89′ μεγάλη φάση για τον Απόλλωνα, με 2 παίκτες στη πλάτη της άμυνας, δόθηκε οφσάιντ, ενώ ο Σπούγκιν είχε έτσι κι αλλιώς προλάβει τους επιθετικούς.

Συμπερασματικά

Τέλος καλό, όλα καλά. Η ΟΜΟΝΟΙΑ διατήρησε την πελατειακή της σχέση με τον Απόλλωνα και έκανε το πιο αποφασιστικό βήμα για κατάληψη της 4ης θέσης. Το αν θα παραμείνει εκεί μεσοβδόμαδα, εξαρτάται από το παρασκήνιο που θα εκτυλιχθεί στην υπόθεση Ντόσα Τζούνιορ. Δεν κάναμε σπουδαία εμφάνιση, εδώ που είμαστε όμως, μετράει πρώτα η ουσία και η ΟΜΟΝΟΙΑ την πήρε.