Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Χατ τρικ από την εποχή του Μιχαλάκη! (vids)

Χατ τρικ από την εποχή του Μιχαλάκη! (vids)


    ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ / GoalNews 17/03/13

Έπρεπε να περάσουν κάτι παραπάνω από δύο πρωταθλήματα, για να πανηγυρίσουν χατ τρικ από ποδοσφαιριστή τους, οι οπαδοί της Ομόνοιας.

Τα κατάφερε χθες ο Αντρέ Άλβες και συγκαταλέγεται, πλέον, ανάμεσα στους… λίγους (μετρημένους στα δάκτυλα του ενός χεριού) τριφυλλοφόρους που στέλνουν, σε αγώνα πρωταθλήματος, τρεις φορές την μπάλα στο αντίπαλο πλεκτό. O Βραζιλιάνος ήταν χθες σε εξαιρετική μέρα, «καθάρισε» την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για λογαριασμό της Ομόνοιας και ανέβηκε σκαλοπάτια στον πίνακα των σκόρερ, φτάνοντας στα 8 τέρματα.

Ταυτόχρονα «έσβησε» ένα σερί 75 αγωνιστικών «ξηρασίας» σε πράσινα χατ τρικ. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι το προηγούμενο χατ τρικ της Ομόνοιας ήταν στη 13η αγωνιστική της περιόδου 2010-11.

Σημειώθηκε από τον Μιχάλη Κωνσταντίνου στις 4 Δεκεμβρίου 2010, με αντίπαλο τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ, όταν οι πράσινοι είχαν νικήσει με 4-1. Το εκπληκτικό είναι ότι ο Μιχαλάκης ήταν ο σκόρερ τριών τερμάτων και στο αμέσως προηγούμενο χατ τρικ. Για την περίοδο 2009 – 10, στις 16 Δεκεμβρίου 2010, στην 17η αγωνιστική, η Ομόνοια είχε νικήσει στο ΓΣΠ την ΑΠΕΠ με 4-3.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί με 3-0, αλλά ο Κωνσταντίνου πήρε τ’ όπλο του, πέτυχε τρία τέρματα, στην πιο σημαντική ίσως νίκη της περιόδου, όταν η λευκωσιάτικη ομάδα είχε κατακτήσει τον τελευταίο τίτλο πρωταθλήματος, με προπονητή τον Τάκη Λεμονή.

Την τελευταία πενταετία, πράσινα χατ τρικ πέτυχαν επίσης ο Κλόντιαν Ντούρο (13η αγωνιστική της περιόδου 2008-09, στη νίκη επί της Πέγειας με 4-1) και μία αγωνιστική προηγουμένως (στις 7 Δεκεμβρίου 2008), ο Γιάννης Οκκάς στην εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ με 5-2.