Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Στενή αλλά πολύτιμη

Στενή αλλά πολύτιμη


Μια νίκη με σβηστές μηχανές πήρε η ΟΜΟΝΟΙΑ χωρίς αυτό να είναι για καλό. Οι πράσινοι εκμεταλλεύτηκαν σε κάποια σημεία την διαφορά δυναμικότητας, σχεδόν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο όμως ήταν υπερβολικά χαλαροί και αντί για πάρτι, έδωσαν δικαιώματα στην Πάφο.

Α’ ημίχρονο

Μέχρι το 10′ το παιχνίδι έμοιαζε να είχε τελειώσει! Μόλις στο 1′ ο Αντρέ Σκέμπρι ολοκλήρωσε μια πανέμορφη επιθετική προσπάθεια που συμπεριελάμβανε τους Χριστοφή και Σκέμπρι, με εύκολο πλασέ στα δίκτυα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν χαμήλωσε ρυθμούς και στο 10′, ο Χριστοφή εκμεταλλεύτηκε νέα ασσίστ του Ασσίς σουτάροντας διαγώνια στη γωνιά και γράφοντας έτσι το 2-0. Το ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στην ΟΜΟΝΟΙΑ που είχε ποσοστό κατοχής 77%! Στο 15′ σουτ του Ασσίς πέρασε ψηλά, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και απευθείας φάουλ του Μαργκάσα 10 λεπτά αργότερα. Στο 33′ ο Άλβες έκανε πανέμορφη κίνηση στη περιοχή, το σουτ του όμως κόντραρε στον Ταλ πριν πάει στα δίκτυα. Στο 43′ κεφαλιά του ίδιου παίκτη πέρασε μόλις άουτ. Αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία, ενώ όποτε η Πάφος προσπάθησε να επιτεθεί, ο Μορέιρα σταμάτησε τις φάσεις πριν καν ξεκινήσουν.

Β’ ημίχρονο

Χλωμή σε όλο το δεύτερο 45λεπτο η ΟΜΟΝΟΙΑ θα μπορούσε στο τέλος να το πληρώσει. Στο 54 πάντως έφτιαξαν μια σπουδαία ευκαιρία, όταν ο Ασσίς έδωσε καταπληκτική κάθετη στον Χριστοφή που φάτσα με τον Πρίφτη πλάγια, αστόχησε σε τετ α τετ, ενώ θα μπορούσε να δώσει στο μόνο Άλβες. Συο 64′ η ΑΕΠ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μαρσελίνιο από τον Σκάρα. Εκτελεστής ο Γαρπόζης και 1-2. Οι πράσινοι δεν αντέδρασαν μετά τη μείωση του σκορ και παρέμειναν χαλαροί, με την Πάφο να δυναμώνει και να προσπαθεί να πάρει κάτι από το ματς. Μεγάλη φάση δεν έφτιαξε μέχρι το 90, στο λεπτό εκείνο όμως θα μπορούσε να μας τιμωρήσει. Δυνατό σουτ του Μπασόφ μέσα από τη περιοχή, σωτήρια επέμβαση του Ζοσέ Μορέιρα. Η τελευταία φάση ήρθε για μας με τον Εφραίμ να σουτάρει από το πέναλτι, τη μπάλα να κοντράρει και να πάει κόρνερ.

Συμπερασματικά

Οι 3 βαθμοί ήταν το ζητούμενο και ήρθαν. Ειδικά στο σημείο που είμαστε, αυτό είναι που μετρά, η ΟΜΟΝΟΙΑ όμως ήταν στο δεύτερο ημίχρονο υπερβολικά χαλαρή και θα μπορούσε να το πληρώσει. Χρειάζεται περισσότερη συγκέντρωση, μπαίνουμε στα τελικά στάδια και τα λάθη δεν επιτρέπονται.