Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ “Αναληθές το δημοσίευμα του Φιλελεύθερου”

“Αναληθές το δημοσίευμα του Φιλελεύθερου”

sak_8623


Ως αναληθές χαρακτηρίζουν στην ΟΜΟΝΟΙΑ σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Φιλελεύθερος” πως η ομάδα μας και η Ανόρθωση διατηρούν συμφωνία με την CYTA για τους Ευρωπαϊκούς τους αγώνες ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ. Οι πράσινοι ζητάνε από όλους να αφήσουν το ποδόσφαιρο έξω από τα πολιτικά παιχνίδια…

Η ανακοίνωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ:

“Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις δύσκολες στιγμές που βιώνει οικονομικά ο τόπος μας, ιδιαίτερα μετά τα γεγονότα του Μαρτίου και τις αποφάσεις στο Eurogroup. Οφείλουμε όμως να διαχειριστούμε την κατάσταση με σύνεση και υπευθυνότητα. Οι ανακρίβειες, οι σκόπιμες ή άθελες διαστρεβλώσεις γεγονότων, μόνο περισσότερα προβλήματα και αχρείαστη ένταση προκαλούν.

Το Σωματείο μας επιθυμεί να ξεκαθαρίσει πως το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», που αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «Ομόνοια και Ανόρθωση, έχουν συμβόλαιο με την ΑΤΗΚ, συνολικού ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ για τη μετάδοση μόνο των Ευρωπαϊκών τους παιχνιδιών, αν και όσα παίξουν», δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει έρθει σε συμφωνία με την ΑΤΗΚ, ούτως ώστε να μεταδίδει ζωντανά τα εντός έδρας Ευρωπαϊκά της παιχνίδια για την περίοδο 2013-16, έναντι του χρηματικού ποσού των 900.000 ευρώ.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ως σωματείο διεξαγάγει τον δικό της αγώνα επιβίωσης. Όσο και αν αυτό φαντάζει παράξενο σε κάποιους, ο κόσμος της έχει συστρατευτεί και δίνει την δική του μάχη στο πλευρό της ομάδας. Αυτό κατά την άποψη μας αποτελεί την καλύτερη απόδειξη στο πόσο πιστός είναι ο κόσμος μιας λαοφιλούς ομάδας και για τις θυσίες που είναι έτοιμος να κάνει για να την προστατεύσει.

Οι χορηγίες ποδοσφαιρικών σωματείων, η αγορά και διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων αλλά και οι άλλες εμπορικές συμφωνίες στο ποδόσφαιρο δεν είναι μια Κυπριακή πρωτοτυπία. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, το οποίο πηγάζει κύρια από το γεγονός ότι το ποδόσφαιρο αποτελεί το πιο δημοφιλές άθλημα στον πλανήτη. Πριν λοιπόν δικάσουμε και καταδικάσουμε εταιρείες ή τηλεοπτικούς σταθμούς για τα χρήματα που επενδύουν στο ποδόσφαιρό ας ξεκαθαρίσουμε πρώτα μερικά από τα οφέλη που αποκομίζουν από την επένδυση αυτή:

1. Έσοδα από παροχή υπηρεσιών ή πωλήσεις προϊόντων.
2. Χτίσιμο μάρκας / εταιρικής ταυτότητας.
3. Τηλεοπτική προβολή και προβολή σε έντυπα, χωρίς καμία επιβάρυνση.
4. Δυνατότητα πληροφόρησης σε άτομα που δύσκολα μπορούν να προσεγγιστούν με άλλα μέσα.

Η κυπριακή οικονομία δεν καταστράφηκε από το ποδόσφαιρο. Όσοι λοιπόν προσπαθούν να διαμορφώσουν δεδομένα μέσα από άρθρα ή δημοσιεύματα, αν μη τι άλλο, παραπλανούν την κοινή γνώμη.

Αν θέλουν κάποια μέσα επικοινωνίας, ας διερωτηθούν ποιό ποσοστό των πωλήσεων τους πηγάζει από το ποδόσφαιρο.

Γιατί για παράδειγμα δεν έχουν στις καθημερινές εκδόσεις τους, οικονομικά, πολιτιστικά, κοινωνικά ή άλλα ένθετα και έχουν μόνο αθλητικά με έμφαση στο ποδόσφαιρο;

Ή ακόμα ας δημοσιεύσουν τα αντίστοιχα ποσά που λάμβαναν από Τραπεζικούς Οργανισμούς ή άλλους εμπορικούς πελάτες (όπως η ΑΤΗΚ για παράδειγμα) υπό μορφή διαφήμισης.

Παράκληση λοιπόν σε όλους. Αφήστε το ποδόσφαιρό έξω από πολιτικά παιχνίδια. Αφήστε την ΟΜΟΝΟΙΑ και τον κόσμο της να συνεχίσει την προσπάθεια της για επιβίωση, με αξιοπρέπεια και διαφάνεια”.