Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Αν είναι ποτέ δυνατόν…

Αν είναι ποτέ δυνατόν…


Είχαμε προειδοποιήσει από την Τετάρτη ότι οι πιέσεις (χρειάζεται να πούμε από ποια κατεύθυνση;) ήταν έντονες για να οριστεί διαιτητής του αιώνιου ντέρμπι ένας εκ των Νικολαΐδη και Τσαγγάρη. Τελικά δυστυχώς ή ευτυχώς οι πληροφορίες μας επαληθεύτηκαν και άρχοντας του παιχνιδιού ορίστηκε ένας από τους πιο καλούς Πορτοκαλί, ο Χρίστος Νικολαΐδη.

Πρόκειται για βέρο αποελίστα, που δεν το κρύβει, ενώ το παραδέχονται και οι ίδιοι.Υπενθυμίζουμε απλά πως πέρσι διαμαρτυρήθηκαν μέσω εκφραστικού οργάνου τους πως “δεν τους βοηθούσε αρκετά” όταν αντί να τους παίζει 90-10, τους έπαιζε μόνο 70-30. Ο συγκεκριμένος όμως, όπως και ο τέταρτος διαιτητής, επίσης δηλωμένος αποελίστας Μάριος Τσαγγάρης, έχει και προϊστορία σε ΟΜΟΝΟΙΑ-Αποέλ.

Ήταν μια εποχή βλέπετε που λέγαμε “μας τα έχουν κάνει όλα στα αιώνια ντέρμπι” και είπε να πρωτοτυπήσει. Απέβαλε τον Εσπασαντίν επειδή έκανε…κεφαλιά στο κέντρο του γηπέδου, έσπρωξε την αγαπημένη του ομάδα σε νίκη με 1-0 και στην ουσία “κλείδωσε” τον τίτλο της χρονιάς 2010-11. Στο ίδιο παιχνίδι έκανε και άλλα λάθη εις βάρος μας, αλλά ήταν ψιλά γράμματα μπροστά στο έγκλημα που προαναφέραμε. Να σημειωθεί πως την δική τους προϊστορία, έχουν και οι 2 βοηθοί του Αριστείδης Χρίστου και Μάριος Δημητριάδης. Ειδικά ο πρώτος ήταν από τα γνωστά κομάντο των ειδικών αποστολών που δεν έχαναν ντέρμπι του Αποέλ. ”

Τι περιμένουμε από τους διαιτητές λοιπόν. Ξεκάθαρο σπρώξιμο σε στυλ Βασίλη Δημητρίου που σφύριξε 3πλάσια φάουλ υπέρ του Αποέλ, μέτρησε γκολ αφού η μπάλα πέρασε έξω και κοκκίνησε αναίτια το Μαργκάσα, ελπίζουμε ότι δύσκολα θα δούμε. Εκείνο που περιμένουμε είναι όλες (μα ΟΛΕΣ) τις αμφισβητούμενες φάσεις να πάνε εναντίων μας. Λίγο οφσάιντ ο Μπιτόν αλλά δεν δίνεται, μια κάρτα στο Μοράις στα πρώτα λεπτά που δεν θα δοθεί, κάποια φάουλ που δεν θα σφυριχθούν στα χαφ, όλα αυτά θα τα κάνει ο Νικολαϊδης, ξέρει να χειρουργήσει χωρίς να τραβήξει προσοχή. Κάπως έτσι άλλωστε έκανε και καριέρα.

Όπως και να έχει, αυτά είναι τα δεδομένα, τα ξέρουμε, πάμε προετοιμασμένοι. Η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να μπει στο γήπεδο αποφασισμένη να πατήσει τον αντίπαλο μες το λαιμό και να μην ασχοληθεί με τη διαιτησία. Όλοι θεωρούμε πως έχουμε καλύτερη ομάδα, ας το δείξουμε στο γήπεδο και να μην αφήσουμε περιθώριο σε κανένα να μας επηρεάσει ή να μας αμφισβητήσει. Σε τέτοια παιχνίδια, μπορούν να σου κάνουν ζημιά αν τους το επιτρέψεις.