Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ “Αυτοί που πραγματικά ευθύνονται να υποστούν τις ανάλογες κυρώσεις”

“Αυτοί που πραγματικά ευθύνονται να υποστούν τις ανάλογες κυρώσεις”

pap4


Μέσω ανακοίνωσης η ΟΜΟΝΟΙΑ επιβεβαιώνει πως φίλοι της ομάδας μας δέχθηκαν επίθεση από μέλη της Αστυνομίας κατά την αποχώρηση τους από το Αν.Παπαδόπουλος και προχώρησαν σε ονομαστική καταγγελία. Το ΔΣ βρίσκεται σε αναμονή του αποτελέσματος της έρευνας που έχει διατάξει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ βρίσκεται σε αναμονή του αποτελέσματος της έρευνας που έχει διατάξει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, σχετικά με επεισόδια που έλαβαν χώρα μετά το τέλος της αναμέτρησης της ομάδας μας με αντίπαλο την Ανόρθωση, στο στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος», το Σάββατο, 20 Απριλίου.

Αναμένουμε και απαιτούμε μία σοβαρή και ανεξάρτητη έρευνα με την εμπλοκή της Επιτροπής Διερεύνησης Παραπόνων, η οποία να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, που θα μας δώσει πειστικές απαντήσεις και εξηγήσεις για τα όσα φίλαθλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μας έχουν περιγράψει ότι βίωσαν, κατά την αποχώρησή τους από το «Αντώνης Παπαδόπουλος». Ζητούμε όπως οι αστυνομικοί που ενέχονται στο επεισόδιο, να τεθούν σε διαθεσιμότητα, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Αναμένουμε το αποτέλεσμα της έρευνας ούτως ώστε να μάθουμε ποιοι είναι αυτοί που ευθύνονται για τις σκηνές ωμής βίας που διαδραματίστηκαν το Σάββατο, 20 Απριλίου.

Οι φίλαθλοι της ομάδας μας, έχουν προχωρήσει σε επώνυμες καταγγελίες για τα όσα έζησαν. Συγκεκριμένα, μετά το τέλος του αγώνα ακινητοποιήθηκε από την αστυνομία η πορεία φιλάθλων της ομάδας μας που είχε προορισμό τη Λευκωσία και σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες οπαδούς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, μέλη της αστυνομίας άρχισαν να τους σπρώχνουν και να τους βρίζουν. Τέσσερις 20χρονοι οπαδοί μας, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, οδηγήθηκαν στα κρατητήρια και κατηγορήθηκαν για την κατοχή επιθετικού οργάνου, δηλαδή ενός πλαστικού ποδιού καρέκλας που βρέθηκε στο αυτοκίνητο που επέβαιναν.

Οι ίδιοι οι φίλαθλοί μας έχουν καταγγείλει πως βασανίστηκαν από αστυνομικούς κατά τη σύλληψή τους, την στιγμή που ήταν καθήμενοι στα γόνατα με τα χέρια δεμένα. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, ο ένας από τους τέσσερις οπαδούς μας ξεγυμνώθηκε από τους αστυνομικούς και ενώ αυτοί κρατούσαν την φανέλα του μπροστά του, τον χτυπούσαν και τον φωτογράφιζαν με τα κινητά τους τηλέφωνα. Και σύμφωνα με τους φιλάθλους μας, όλα αυτά διενεργήθηκαν μπροστά στα μάτια αξιωματικού, ο οποίος παρακολουθούσε το όλο σκηνικό γελώντας.

Η μεγάλη οικογένεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας, που έχει ξεκινήσει εδώ και τρεις μέρες, με την ελπίδα ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη και αυτοί που πραγματικά ευθύνονται να υποστούν τις ανάλογες κυρώσεις. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας απαιτεί όπως η Αστυνομία σέβεται τον κάθε φίλαθλο και να φροντίζει όπως παρακολουθεί τους ποδοσφαιρικούς αγώνες με ασφάλεια, ενώ αναμένει ότι τέτοιες σκηνές δεν θα επαναληφθούν.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στηρίζει την ειρηνική πορεία που θα πραγματοποιήσει η Θύρα 9, ενάντια στην αστυνομική βία, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 28 Απριλίου και θα ξεκινήσει στις 16:00 από το οίκημα της Θύρας 9.