Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Σαν τη γάτα με το (πολύ μικρό) ποντίκι

Σαν τη γάτα με το (πολύ μικρό) ποντίκι

ns018144


Μια καταπληκτική ΟΜΟΝΟΙΑ, η καλύτερη ομάδα στην Κύπρο, πάτησε το Αποέλ στο λαιμό σαν μικρή ομάδα και το κέρδισε με άνεση 3-0. Το σκορ κολακεύει τον αντίπαλο, αφού η ΟΜΟΝΟΙα θα μπορούσε να σημείωνε άλλα 4 γκολ. Φάνηκε ξεκάθαρα η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων καθώς και ότι το μέλλον αυτής της ομάδας είναι λαμπρό.

Α’ ημίχρονο

Δυνατά από το πρώτο λεπτό. Στο 8′ ο Άλβες κάνει εξαιρετική κούρσα, περνάει 2 παίκτες, σταματάει όμως στον Ολιβέιρα που τον προλαβαίνει πριν βγει φάτσα με το Χιώτη. Στο 14′ το σκορ ανοίγει. Μετά από φάση διαρκείας η μπάλα φτάνει στον Σκάρα. Αυτός με υπέροχη ενέργεια αδειάζει τον Σέρτζιο και δίνει στον Εφραίμ. Αυτός κοντρολάρει και με μαγική πλάσα, στέλνει τη μπάλα εκεί που κοιμούνται οι αράχνες, 1-0! Η ΟΜΟΝΟΙΑ συνέχισε και στο 18′ ο Άλβες βγήκε φάτσα με το Χιώτη μετά από κούρσα του Χριστοφή, σταμάτησε όμως ορθά σε θέση οφσάιντ. Από το 30′ και μετά, ο Νικολαϊδης κόντεψε να χάσει το παιχνίδι αφού έκανε λάθος εις βάρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε 3-4 φάσεις. Ευτυχώς ένα δεκάλεπτο μετά, ανάκτησε ξανά τον έλεγχο και το ματς δεν εκτροχιάστηκε. Στο 31′ πάντως η ΟΜΟΝΟΙΑ θα μπορούσε να διπλασιάσει τα γκολ της όταν ο Τζίμης βρήκε τον Εφραίμ και αυτός με το κεφάλι προσπάθησε να βρει τον Άλβες που ήταν εντελώς μόνος. Η πάσα ήταν δυνατή και ο Χιώτης πρόλαβε. 10 λεπτά αργότερα είχαμε την πρώτη μεγάλη φάση του Αποέλ, με τον Μπιτόν από κοντά να μην μπορεί να νικήσει τον Μορέιρα, αφού η κεφαλιά του πέρασε όυτ. Τελευταία φάση στο 45′ όταν ο Λέο έδωσε κάθετα στον Εφραίμ, ο Χιώτης όμως τον πρόλαβε με το  κεφάλι.

Β’ ημίχρονο

Κι όμως, καλύτερα και από το πρώτο ημίχρονο. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έπαιξε τον αιώνιο σαν μια πολύ μικρή ομάδα που αποδέχθηκε απλά τη μοίρα του. Στο 49΄ο Άλβες έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-0, όταν δέχθηκε φανταστική πάσα του Ασσίς, μπήκε μόνος στη περιοχή αλλά ο Ολιβέιρα τον πρόλαβε. Το δεύτερο δεν άργησε να έρθει, αφού στο 54′ ο Λεάντρο με μαγική εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στο γάμμα του Χιώτη και έκανε το 2-0! Δέκα λεπτά, ήρθε και το τρίτο. Ο Χριστοφή έβγαλε μακρινή μπαλιά στον Εφραίμ, αυτός φάτσα με το Χιώτη δεν λάθεψε και εν μέσω απωθέωσης έγραψε το 3-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα, το Αποέλ γλίτωσε από θαύμα το τέταρτο όταν ο Χριστοφή έκανε το γύρισμα, ο Άλβες τη πλάσα, αλλά κοντραρίστηκε και η μπάλα κατέληξε στο Χιώτη. Στην επόμενη φάση, είδαμε και το Αποέλ στο γήπεδο, όταν από κόρνερ, ο Μπιτόν πήρε τη κεφαλιά, αλλά ο Μορέιρα απόκρουσε.  Στο 71′ νέα ευκαιρία για το Αποέλ, ο Αλωνεύτης όμως δεν βρήκε τη μπάλα προ κενής εστίας. Η ΟΜΟΝΟΙΑ απάντησε με τον Εφραίμ να χορεύει τον Σέρτζιο, να μπαίνει στη περιοχή, το γύρισμα του όμως αποκρούστηκε πριν ο Νούνο σκοράρει.

Συμπερασματικά

Είναι πραγματικά κρίμα που αυτή η ομάδα θα πάρει το πρωτάθλημα, ειδικά αφού φάνηκε η διαφορά επιπέδου. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι μακράν η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα, το απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο, διαλύοντας τον πρωτοπόρο σαν ομάδα β’ εθνικής.