Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Σημαντική η μάχη των χαφ

Σημαντική η μάχη των χαφ

gmi_4771


Η ΟΜΟΝΟΙΑ διαθέτει πληθώρα εξαιρετικών μονάδων και η κάθε μια από αυτές μπορεί να κάνει τη διαφορά, οφείλει δε να είναι συγκεντρωμένη σε όλο το 90λεπτο. Ο Μορέιρα για παράδειγμα ή ο Αλαμπί, δεν μπορούν να χαλαρώσουν κόντρα στο φορμαρισμένο Μπιτόν. Ο Χριστοφή και ο Εφραίμ πρέπει να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα τους κάθε φορά που θα βρεθούν στο 1 εναντίων 1, ο Άλβες πρέπει να κάνει γκολ την παραμικρή ευκαιρία.

Έχουμε πάντως την εντύπωση πως σε αυτά τα μεγάλα παιχνίδια η μάχη του κέντρου στο τέλος γέρνει την πλάστιγκα προς τη μια πλευρά. ΟΜΟΝΟΙΑ και Αποέλ μοιάζουν αυτή την εποχή να έχουν πολύ διαφορετική φιλοσοφία, η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει φαντασία, επιθετικότητα δημιουργικότητα τη στιγμή που ο αιώνιος νοιάζεται περισσότερο να έχει συμπαγή μεσαία γραμμή και άμυνα. Και οι 2, στηρίζουν ένα μεγάλο μέρος του παιχνιδιού τους στον άξονα. Αν ο Σοάρες και ο Λέο κερδίσουν τις μάχες από τους Μοράις και Τζιόλη, αν ο Ασσίς καταφέρει να δείξει τη κλάση του, είναι σχεδόν δεδομένο πως θα το πάρουμε το ματς.

Σημαντική λεπτομέρεια: σε κανένα από τα προηγούμενα ντέρμπι αιωνίων, η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν παρατάχθηκε με την αγαπημένη τριπλέτα του Σαβέσφκι Σοάρες-Λεάντρο-Ασσίς. Στο πρώτο παιχνίδι ο Ασσίς ήταν τιμωρημένος και ο Λέο τραυματίστηκε από το 20′, ενώ στο δεύτερο ο Σοάρες ήταν στο Κόπα Άφρικα, με τον Ασσίς να έρχεται αναγκαστικά πιο πίσω και τον Ζοάο να παίζει επιτελικός. Κακά τα ψέματα, βλέπουμε άλλη ΟΜΟΝΟΙΑ με αυτούς τους 3 βασικούς…