Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Γεννημένος για τον πάγκο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ!

Γεννημένος για τον πάγκο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ!

img_6636


Η προσπάθεια που κατέβαλε ολόκληρο το οικοδόμημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τον τελευταίο καιρό, ήταν συγκλονιστική. Όλοι από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν και τα καταφέραμε. Χωρίς να παραγνωρίζουμε όμως την προσπάθεια οποιουδήποτε, θεωρούμε πως τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα, αν είμαστε ένα άτομο μείον. Αν αυτό το άτομο ήταν ο Τόνι Σαβέφσκι.

Γιατί το λέμε αυτό; Καταρχάς τα πάντα ξεκινάνε από το γήπεδο, μιας και είμαστε ποδοσφαιρική ομάδα. Ένας σημαντικός λόγος που το ηθικό μας ήταν ακμαιότατο, που νιώθαμε άτρωτοι, ήταν αυτό που βλέπαμε στο χορτάρι: Μια ΟΜΟΝΟΙΑ απαιτητική, μια ΟΜΟΝΟΙΑ να επιβάλλεται, μια ΟΜΟΝΟΙΑ βασίλισσα! Ο προπονητής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, γνώριζε πολύ καλά που βρίσκεται και φρόντισε η ομάδα του να παίζει ποδόσφαιρο αντάξιο των προσδοκιών του κόσμου αλλά και στο στυλ που της ταιριάζει. Δεν αλλάζει το DNA τόσο εύκολα, για αυτό ο κόουτς έφτιαξε ΟΜΟΝΟΙΑ, όχι απλά μια δυνατή ομάδα.

Την ίδια στιγμή ο Σαβέφσκι φροντίζει να μας υπενθυμίζει συνεχώς ποιοι είμαστε, ακόμα και όταν είμαστε στο -19. Τότε ήταν που  επαναλάμβανε ξανά και ξανά “είμαστε η ΟΜΟΝΟΙΑ αυτοί πρέπει να μας φοβούνται”, “είμαστε η ΟΜΟΝΟΙΑ και έχουμε υποχρέωση να κυνηγήσουμε τον τίτλο”. Στην πορεία όταν η ομάδα ανέκαμψε αλλά είχε πολλές απουσίες, ο Σαβέφσκι δεν έψαξε δικαιολογίες και προσπάθησε να αφαιρέσει οποιαδήποτε ψυχολογικά άλλοθι έψαχναν κόσμος και παίκτες “είμαστε η ΟΜΟΝΟΙΑ και δεν μπορούμε να στεκόμαστε σε δικαιολογίες.”

Το καλύτερο όμως το άφησε για το τέλος. Μια πολύ δύσκολη χρονιά, έφτασε στο τέλος της με επιτυχία, γιατί υπό τις περιστάσεις η έξοδος στην Ευρώπη ήταν επιτυχία. Ο κόσμος θέλησε να πανηγυρίσει που είδε την ΟΜΟΝΟΙΑ να μένει ζωντανή, που θα τη δει στην Ευρώπη και καλά έκανε, είναι λογικό. Ο Σαβέφσκι όμως δεν είναι κόσμος, είναι ο προπονητής της μεγαλύτερης ομάδας στη Κύπρο και φρόντισε να πάρει τον πήχη από χαμηλά που τον έφερε η χρονιά και να τον επανατοποθετήσει εκεί που πρέπει: “δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε Ευρώπες. Μόνο τίτλους! Όταν έχεις αυτό τον κόσμο, πάντα υπάρχουν απαιτήσεις, πάντα υπάρχει και ο φόβος να τους απογοητεύσεις. Τίτλους θέλουμε και δεν πήραμε. Ο τίτλος είναι τίτλος.”

Τόνι Σαβέφσκι: Γεννημένος για τον πάγκο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ!