Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Η ένεση νοοτροπίας νικητή

Η ένεση νοοτροπίας νικητή

sak_8657


Kρατάμε το πιο κάτω από τη χθεσινή διάσκεψη Τύπου του Τόνι Σαβέφσκι:

– Ερώτηση: Ένα σχόλιο, η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι η μοναδική που έχει την καλύτερη συγκομιδή στα πλέι-οφ, έχει την καλύτερη άμυνα χωρίς να δεχτεί γκολ, και η μοναδική ομάδα που κέρδισε τουλάχιστον από μία φορά όλους τους αντίπαλους…
– Τόνι: «Δεν μας λέει κάτι αυτό, εμείς θέλουμε να πάρουμε το εισιτήριο που οδηγεί στην Ευρώπη, τα υπόλοιπα δεν λένε τίποτα. Στην ιστορία δεν μένει αυτός που παίζει καλύτερη μπάλα»

Δήλωση ενδεικτική της νοοτροπίας και φιλοσοφίας που προσπαθεί να περάσει ο προπονητής μας, όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά και στον τρόπο που πρέπει να λειτουργούμε και να σκεφτόμαστε όλοι όσοι αποτελούμε μέρος αυτό του οικοδομήματος. Βέβαια, στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι περισσότερες δηλώσεις που έκανε το τελευταίο διάστημα. Κάτι αλλάζει λοιπόν.

• Θα αλλάξετε τακτική;
«Επιζητάμε τους τρεις βαθμούς σε όλα τα παιχνίδια. Αυτή είναι η τακτική. Με όποιον αντίπαλο και να παίζουμε δεν αλλάζει τίποτα. Είμαστε η Ομόνοια».

• Υπάρχει πίεση για το -7;
«Δεν πρέπει να έχουμε πίεση. Πρέπει να κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη. Πρέπει να βρούμε τη σταθερότητα, την ταυτότητα και να είμαστε σε κάθε παιχνίδι καλύτεροι».

• «Είμαστε η Ομόνοια, δεν υπάρχει αντίπαλος στη Κύπρο που να μας αναγκάσει να αλλάξουμε τη τακτική μας. Εμείς θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, να κάνουμε τον αντίπαλο να προσαρμοστεί στο δικό μας παιχνίδι»

• Τι ζητάτε από τους παίκτες;
«Οι παίκτες πρέπει να είναι στη συνέχεια στην πρίζα. Ο καθένας να κάνει τη δουλειά του και να μην επαναπαύεται».

• Υπάρχει υλικό στις ακαδημίες με αυτά που είδατε;
«Εγώ πιστεύω ότι έχει. Έχει και πολύ. Αρκεί και οι ίδιοι οι Κύπριοι να αλλάξουν νοοτροπία. Υπάρχει πολύ μέλλον. Και σύντομα θα δείτε και κάποια πράγματα. Θα ανεβούν παιδιά και δε το κάνουμε για να πουλάμε παραμύθια. Το πιστεύουμε και το κάνουμε».

• «Η βαθμολογική μας θέση δεν μας δικαιολογεί, δεν είναι δικαιολογία το ότι χάνουμε βαθμούς ενώ παίζουμε καλά. Πρέπει με καλό παιχνίδι να κερδίσουμε τους βαθμούς. Είμαστε η Ομόνοια και δεν έχουμε πολυτέλεια να μένουμε στις εμφανίσεις»

• «Είναι πολύ σημαντικό, οι παίκτες μας να μείνουν στην πρίζα μέχρι το τέλος. Δεν έχουμε πολυτέλεια για απώλεια βαθμών, ούτε χαλάρωση. Είμαστε Ομόνοια και θα έχουμε πετύχει μόνο αν κατακτήσουμε το πρωτάθλημα»