Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Σιγά σιγά, αρχίζουν και οι συζητήσεις για ανανεώσεις

Σιγά σιγά, αρχίζουν και οι συζητήσεις για ανανεώσεις

img_6775


Το ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ πέρασε τα κριτήρια του Μαρτίου, πρέπει πλέον να θεωρείται δεδομένο. Άλλωστε, το είπε εμμέσως πλην σαφώς και ο Κώστας Χρίστου στο φιλικό της Τετάρτης, αφού τόνισε πως “κάναμε κάτι που πριν 1 μήνα έμοιαζε ακατόρθωτο”. Το ηρωικό πέρασμα, δρομολογεί και εξελίξει όσον αφορά τον προγραμματισμό της ομάδας.

Οι περιπτώσεις ποδοσφαιριστών των οποίων το μέλλον δεν είναι ξεκάθαρο, δεν είναι λίγες. Άλλων τελειώνουν τα συμβόλαια, για άλλους θεωρούνται δεδομένες προτάσεις από το εξωτερικό, ενώ είναι και εκείνοι στους οποίους θα προταθεί μείωση. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει θέσει στόχο να ρίξει το μπάτζετ της στα 3,5-4 εκατομμύρια. Κάτι λιγότερα από το φετινό δηλαδή και για να το καταφέρει, υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν. Από τη στιγμή όμως που οι πράσινοι πέρασαν τα κριτήρια, μπορούν πλέον να μπουν σε ουσιαστικές συζητήσεις με τους ποδοσφαιριστές και τους εκπροσώπους τους. Η διοίκηση προφανώς είναι σε συνεννόηση με το Σαβέφσκι για το θέμα.

Πάντως, δεν περιμένουμε σήριαλ και μεγάλα λόγια γύρω από το θέμα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δείχνει ξεκάθαρη πρόθεση να κρατήσει χαμηλούς τους τόνους γύρω από τις ανανεώσεις (και πολύ καλά κάνει αν μας ρωτάτε), οι πληροφορίες βγαίνουν με το σταγονόμετρο (κάτι που και πάλι μας χαροποιεί) ενώ έχει κάνει ξεκάθαρη και τη γραμμή πάνω στην οποία θα κινηθεί: το μπάτζετ πρέπει να πέσει. Την ίδια στιγμή, οι παίκτες διά στόματος του αρχηγού Λεάντρο, δίνουν προτεραιότητα στην ΟΜΟΝΟΙΑ, πριν συζητήσουν με οποιονδήποτε άλλο. Ελπίζουμε στο ίδιο μήκος κύματος, με σεβασμό προς την ομάδα και τους παίκτες, να κινηθούν και οι εκπρόσωποι των παικτών, αλλά και τα ΜΜΕ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν είναι στην καλύτερη οικονομική κατάσταση και θα χρειαστεί προσπάθεια από όλους, για να κλείσει θετικά όσο το δυνατό περισσότερες περιπτώσεις. Ας μην μπουν μικροσυμφέροντα και αποκλειστικότητες πάνω από το σωματείο.