Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Στόχος να μείνει ο κορμός-Τα δεδομένα με τα συμβόλαια

Στόχος να μείνει ο κορμός-Τα δεδομένα με τα συμβόλαια

img_9874


Χθες γράφαμε πως θα αρχίσουν σιγά σιγά οι επαφές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με τους ποδοσφαιριστές για να ανανεωθούν κάποια συμβόλαια και να αναπροσαρμοστούν οι όροι σε κάποια άλλα. Η διοίκηση και ο προπονητής, έχουν ξεκάθαρο στόχο να κρατήσουν το κορμό της ομάδας, ρίχνοντας παράλληλα το μπάτζετ και θα κάνουν μεγάλη προσπάθεια προς αυτή τη κατεύθυνση. Την ίδια στιγμή όμως, θα επιδιώξουν να κρατήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τις συζητήσεις, για να προστατέψουν τόσο τα συμφέροντα της ομάδας όσο και τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Επειδή κάποιοι θα προσπαθήσουν να σπείρουν πανικό, αναφέρουμε τα δεδομένα κάνοντας ξεκάθαρο πως υπάρχουν καλές πιθανότητες να διατηρηθεί ένας πολύ καλός κορμός.

Οι ποδοσφαιριστές μπορούν να χωριστούν σε 3 κατηγορίες: αυτούς με τους οποίους τελειώνει η συνεργασία, αυτούς που θα χρειαστεί μείωση στις απολαβές και αυτούς για τους οποίους θα έρθουν προτάσεις. Κάποιοι προφανώς, ανήκουν σε περισσότερες από μια κατηγορίες.

Τελειώνουν τα συμβόλαια

Κατηγορία με υποκατηγορίες! Υπάρχουν 8 ποδοσφαιριστές των οποίων η συμφωνία εκπνέει το καλοκαίρι του 2013, τα δεδομένα για αυτούς όμως είναι διαφορετικά. Ξεκινάμε με τους Ρενάτο Μαργκάσα και Ζοσέ Μορέιρα, των οποίων τα συμβόλαια τελειώνουν αλλά η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει όψιον ανανέωσης. Η πρόθεση είναι να παραμείνουν και οι δυο και πολύ δύσκολα θα γίνει οτιδήποτε άλλο. Ο Ρενάτο είναι ένα πολυεργαλείο που βοηθά όποτε και όπου χρειαστεί, ενώ ο Ζοσέ έδωσε ασφάλεια στον άσσο.

Στη δεύτερη κατηγορία είναι τα συμβόλαια που τελειώνουν και η ΟΜΟΝΟΙΑ προτίθεται να ανανεώσει. Αυτά είναι των Σπούγκιν, Λεάντρο, Αλαμπί και Αγκουϊάρ. Πιο δύσκολες ασφαλώς είναι οι πρώτες δυο περιπτώσεις αφού για τον Σπούγκιν έχει ενδιαφερθεί η…μισή Μεσόγειος, ενώ ο Λέο έχει εξαιρετικές προτάσεις από Σαουδική Αραβία και Ντουμπάι. Και οι 2 δίνουν προτεραιότητα στην ΟΜΟΝΟΙΑ, τίποτα όμως δεν είναι σίγουρο. Άξια αναφοράς είναι και η περίπτωση του Αγκουϊάρ. Ο Μπρούνο, έχει προτείνει να δεχθεί τεράστια μείωση, για να μείνει στην ΟΜΟΝΟΙΑ, αφού νιώθει πλέον το Ηλίας Πούλλος σπίτι του. Η διαφορά στο πρώτο συμβόλαιο που πήρε από την ΟΜΟΝΟΙΑ, με αυτό που προτείνει ο ίδιος, είναι πραγματικά χαώδης!

Τέλος, είναι και η κατηγορία “το συμβόλαιο τελειώνει, η ανανέωση δεν είναι προτεραιότητα”. Σε αυτήν ανήκουν οι 33χρονοι Φρέντι και Ζοάο Άλβες. Η ηλικία τους αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην ανανέωση, ενώ ο Φρέντι έχει και πολύ καλή πρόταση από Σαουδική Αραβία. Στο ποδόσφαιρο βέβαια ποτέ μην πεις ποτέ, ίσως μέχρι το τέλος της χρονιάς τα δεδομένα να αλλάξουν.

Αναμένονται προτάσεις

Με το ποδόσφαιρο που παίζει η ΟΜΟΝΟΙΑ, επόμενο ήταν οι ποδοσφαιριστές της να προσελκύσουν ενδιαφέρον από το εξωτερικό. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα φύγουν και από την ομάδα. Πρέπει καταρχάς οι προτάσεις να είναι ικανοποιητικές για την ΟΜΟΝΟΙΑ και δεύτερον, να θέλουν οι ίδιοι να πάνε! Ας μη ξεχνάμε άλλωστε ότι ο ίδιος ο Χριστοφή ήταν που φρέναρε την πρόταση της Ροστόφ (που θα του απέφερε εξαιρετικό συμβόλαιο) γιατί έκρινε πως δεν ήταν η καλύτερη κίνηση για αυτόν.

Αφού τον αναφέραμε ξεκινάμε από αυτόν και τον..κολλητό του! Ο Χριστοφή και ο Εφραίμ είναι τα πιο ζεστά ονόματα του κυπριακού ποδοσφαίρου. Έχουν παρακολουθηθεί από Αγγλία, Γερμανία, Ρωσία και Ελλάδα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο στη καριέρα τους αν δεχθούν πρόταση να κάνουν το μεγάλο βήμα, ούτε όμως πρόκειται να τους ξεπουλήσει, πρέπει η πρόταση να είναι συμφέρουσα για όλους. Το πιο σημαντικό πάντως, είναι η ωριμότητα που επιδεικνύουν οι δυο τους. Δεν πιέζουν να φύγουν, είναι χαρούμενοι στην ΟΜΟΝΟΙΑ και αν έρθει πρόταση θα κρίνουν και θα πράξουν.

Από κει και πέρα, ο Αντρέ Άλβες αρέσει σε ομάδες από Ρωσία, Ουκρανία και Ισραήλ, αφού τον τελευταίο καιρό βγάζει μάτια. Ο Μάρκο Σοάρες με την απόδοση του σε Κόπα Άφρικα και ΟΜΟΝΟΙΑ, έχει κινήσει το ενδιαφέρον Πορτογαλικών και Ισπανικών ομάδων. Ο Αντράντε είναι σταθερή αξία στη πατρίδα του, ενώ και για τον Σκαραμοτσίνο είχε έρθει e-mail στα γραφεία πως θα παρακολουθείτο στον ημιτελικό με την ΑΕΛ. Είναι φυσιολογικό οι παίκτες να αρέσουν σε άλλες ομάδες, πρέπει να γίνει όμως ξεκάθαρο πως αυτό δεν πάει να πει πως φεύγουν, ή θέλουν να φύγουν. Ο Σκάρα για παράδειγμα όπου σταθεί και όπου βρεθεί λέει πόσο αγαπά την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Προσπάθεια για μειώσεις

Αφού η ΟΜΟΝΟΙΑ θέλει να ρίξει το μπάτζετ της 4 εκατομμύρια και ταυτόχρονα να κρατήσει την πλειοψηφία των παικτών της, είναι φυσικό επακόλουθο να υπάρξουν κάποιες μειώσεις σε συμβόλαια. Σε αυτή την κατηγορία, δεν θα αναφέρουμε ονόματα για ευνόητους λόγους. Πρέπει να τονιστεί όμως πως τα 8-8.5 εκατομμύρια για τα οποία είχε γίνει λόγος στο παρελθόν, δεν είναι το μισθολόγιο της ομάδας, αλλά ολόκληρος ο προϋπολογισμός του σωματείου. Θα γίνει προσπάθεια και για μειώσεις άλλων εξόδων, κάποια έχουν ήδη διερευνηθεί.