Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τι ισχύει με τα συμβόλαια και το ρόστερ

Τι ισχύει με τα συμβόλαια και το ρόστερ

img_2052


Η χρονιά τελείωσε με την ΟΜΟΝΟΙΑ να εξασφαλίζει την έξοδο της στην Ευρώπη. Ομολογουμένως οι πράσινοι έπαιξαν την καλύτερη μπάλα στη Κύπρο και η τρίτη θέση τους αδικεί. Εκφράσαμε πολλές φορές την ευχή να παραμείνουν όσο το δυνατό περισσότεροι παίκτες από το συγκεκριμένο ρόστερ, αν και αυτό δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα. Πάμε να δούμε τι ισχύει.

Ποια συμβόλαια λήγουν

Τα συμβόλαια αρκετών ποδοσφαιριστών τελειώνουν. Συγκεκριμένα Λεάντρο, Σπούγκιν, Αλαμπί,  Αγκουϊάρ είναι ήδη ελεύθεροι να συζητήσουν με όποια ομάδα θέλουν, προτιμούν όμως πρώτα να μιλήσουν με την ΟΜΟΝΟΙΑ. Την ίδια στιγμή τελειώνουν και τα συμβόλαια των Μαργκάσα και Μορέιρα, με την ΟΜΟΝΟΙΑ όμως να έχει δικαίωμα να τα ανανεώσει.

Πιο δύσκολη είναι φυσικά η περίπτωση του Γιουβάλ Σπούγκιν που πολιορκείται από αρκετές ομάδες του εξωτερικού. Η ΟΜΟΝΟΙΑ θέλει να τον κρατήσει και για αυτό το λόγο όπως πληροφορούμαστε θα του γίνει πρόταση για πολυτετές (πιθανόν 3ετές) κλειστό συμβόλαιο, με απολαβές όμως ελαφρώς μειωμένες από τις τωρινές.

Από κει και πέρα είναι ο αρχηγός Λεάντρο. Ο Λέο θέλει να μείνει στην ΟΜΟΝΟΙΑ, η οικογένεια του λατρεύει το νησί μας και οπωσδήποτε το προτιμά από τη Σαουδική Αραβία από την οποία του ήρθε πρόταση. Και στο Λέο θα προταθούν ελαφρώς μειωμένες αποδοχές, με 2ετές συμβόλαιο και υπάρχει αισιοδοξία πως τελικά θα παραμείνει αρχηγός!

Προχωράμε στον Ρασίντ Αλαμπί, μοιάζει η πιο εύκολη περίπτωση. Θέλει να μείνει, η ΟΜΟΝΟΙΑ τον θέλει, το συμβόλαιο του είναι χαμηλό και δύσκολα θα προκύψει αρνητική εξέλιξη. Όσον αφορά τον Μπρούνο Αγκουϊάρ, θέλει να μείνει και είναι διατεθιμένος να δεχθεί γενναία μείωση. Ότι αποφασίσει ο Σαβέφσκι, έχοντας πάντα στο μυαλό πως ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής μπορεί να αξιοποιηθεί και με άλλους τρόπους.

Τέλος η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει πρόθεση να εξασκήσει το δικαίωμα της και να ανανεώσει τα συμβόλαια των Μαργκάσα και Μορέιρα. η διαφορά είναι πως στον Μαργκάσα ίσως προταθούν ελαφρώς μειωμένες απολαβές, ενώ το συμβόλαιο του Ζοσέ θα ανανεωθεί ως έχει, αφού είναι έτσι κι αλλιώς χαμηλό.

Για ποιους αναμένονται προτάσεις

Εντάξει αρκετοί είναι γνωστοί. Ξεκινάμε με τον σίγουρο, για αυτόν που ήδη έχουν έρθει προτάσεις: Δημήτρης Χριστοφή. Ελλάδα, Ισραήλ και Ρωσία είναι οι χώρες από τις οποίες ήρθαν προτάσεις και ενώ αναμένεται πρόταση από Μπουντεσλίγκα και τον έχουν τσεκάρει επίσης από Πρέμιερ Λιγκ. Γνωστά τα δεδομένα, ο Τζίμης αποφασίζει.

Προχωράμε στον Αντρέ Άλβες. Ο Άλβες αρέσει στη Μακάμπι Χάιφα, έχει βολιδοσκοπηθεί από Ουκρανία και Ρωσία, αλλά  πρόταση που πραγματικά θα του κινήσει το ενδιαφέρον δεν έχει ακόμα φτάσει. Οι πληροφορίες λένε ότι το κανόνι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αρέσει στην ελβετική Βασιλεία, τη μόνιμη πρωταθλήτρια. Αν αυτή η πρόταση φτάσει, δύσκολα μένει στην ομάδα μας ο Αντρέ. Ο ίδιος πάντως τονίζει πως έχει 3ετές συμβόλαιο με την ΟΜΟΝΟΙΑ και θα ήθελε να μείνει.

Ο τρίτος της παρέας είναι ο Γιώργος Εφραίμ. Ο Γιώργος είναι στο μπλοκάκι αρκετών σκάουτερ, πρόταση όμως δεν ήρθε ακόμα. Αν έρθει θα την αξιολογήσει μαζί με την ΟΜΟΝΟΙΑ και για αυτόν όμως ισχύει ότι και για τους 2 πιο πάνω: αν η πρόταση δεν έρθει, δεν χάθηκε και ο κόσμος, αφού το απολαμβάνει στην ομάδα μας.

Τέλος, δεν είχε κυκλοφορήσει, αλλά κατά τη διάρκεια της χρονιάς, σκάουτερς είχαν ενημερώσει πως έρχονται για να δουν τους Σοάρες και Σκαραμοτσίνο. Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να αναφερθεί πέραν από το ότι τους είδαν.

Σίγουροι για αποχώρηση και μειώσεις

Όπως έχουν τα πράγματα μόνο δυο παίκτες αποχωρούν σίγουρα από το ρόστερ, οι Τζόνι Λεόνι και Ζοάο Άλβες. Η ΟΜΟΝΟΙΑ θα δώσει μάχη για να κρατήσει όλους τους υπόλοιπους και ελπίζει να το καταφέρει. Εναντίων της έχει φυσικά το γεγονός πως σε αρκετούς ποδοσφαιριστές (κάποιοι αναφέρθηκαν πάνω, άλλοι επίσης έχουν συμβόλαιο όπως ο Νούνο και ο Αντράντε) θα προταθούν μειωμένες απολαβές αφού το μπάτζετ πρέπει να πέσει 3 τουλάχιστον εκατομμύρια. Το οικογενειακό κλίμα που έχει φτιαχτεί στο Ηλίας Πούλλος πάντως δουλεύει υπέρ μας, όλοι οι παίκτες δίνουν προτεραιότητα στην παραμονή τους και για τις περισσότερες περιπτώσεις, οι πιθανότητες είναι υπέρ μας.