Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Το εντυπωσιακό σερί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Το εντυπωσιακό σερί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ

img_1920


Του  Σοφοκλή Σοφοκλέους, Σημερινή

Μπορεί οι αριθμοί να μην λένε πάντα την αλήθεια, αλλά στην περίπτωση της φετινής πορείας της Ομόνοια, μάλλον την λέγει. Η ομάδα του Τόνι Σαβέβσκι μετά την ήττα από την Ανόρθωση στη 19η αγωνιστική βρέθηκε μακριά από την τετράδα, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας απέκτησε και μαθηματικές ελπίδες ακόμη και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η βαθμολογία στη 19η αγωνιστική: Ανόρθωση 51, ΑΠΟΕΛ 45, ΑΕΚ 41, ΑΕΛ 37 και Ομόνοια 32.

Μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος η Ομόνοια έκανε ένα σερί 7 νικών με συντελεστή τερμάτων 22-4, που της έδωσαν θέση στην τετράδα. Στο διάστημα αυτό η Ομόνοια κάλυψε διαφορά 12 βαθμών από την πρωτοπόρο στη 19η αγωνιστική Ανόρθωση, διαφορά 7 βαθμών από την ΑΕΚ και υπερκάλυψε τη διαφορά των 5β που είχε από την ΑΕΛ (το -5 έγινε +2). Μόνο με τον ΑΠΟΕΛ διατήρησε τη διαφορά των 13β που είχαν διαφορά.

 Η βαθμολογία στη 26η αγωνιστική: ΑΠΌΕΛ 66, Ανόρθωση 60, ΑΕΚ 55 και Ομόνοια 53, ΑΕΛ 51.

Η Ομόνοια συνέχισε νικηφόρα και στα πλει οφ. Έκανε αρχή με δύο νίκες επί ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ και αφού παραχώρησε λευκή ισοπαλία στην Ανόρθωση, επανήλθε στις νίκες στο νέο ραντεβού με την «Κυρία». Η ήττα από τον ΑΠΟΕΛ με 4-3 έβαλε τέλος στο αήττητο σερί των «πρασίνων», για να κλείσουν τη σεζόν με επάνοδο στις νίκες επί της ΑΕΚ.

Η τελική βαθμολογία: ΑΠΟΕΛ 73, Ανόρθωση 68, Ομόνοια 66, ΑΕΚ 61

Αν επιστρέψουμε πίσω στη 19η αγωνιστική θα διαπιστώσουμε ότι η Ομόνοια κάλυψε διαφορά 6β από τον ΑΠΟΕΛ (βασικά η διαφορά αυτή μειώθηκε στα πλει οφ), 17β από την Ανόρθωση (σε κάποια στιγμή την υπερ-κάλυψε, όταν την κέρδισε στα πλει οφ και πήγε στο +1, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στη 2η θέση) και υπερ-κάλυψε τη διαφορά των 9β από την ΑΕΚ, κλείνοντας τη διαφορά στο +5 υπέρ της!

Ο απολογισμός της Ομόνοιας, μετά τη σημαδιακή 19η αγωνιστική, ήταν 11 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα σε σύνολο 13 αγώνων με συντελεστή τερμάτων 37-9.