Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Γιατί δεν είναι εκλογική η συνέλευση-τι προνοεί το καταστατικό

Γιατί δεν είναι εκλογική η συνέλευση-τι προνοεί το καταστατικό


Βλέποντας ότι το προηγούμενο μας άρθρο σχετικά με τη συνέλευση ξεκίνησε συζητήσεις, θεωρήσαμε σωστό να μπούμε σε μεγαλύτερο βάθος. Σε αυτό το κομμάτι, αναφέρουμε γιατί τελικά η συνέλευση δεν θα είναι εκλογική. Τα τεχνικά θέματα για τα οποία κάναμε λόγο προηγουμένως αποδείχθηκαν σοβαρά.

Στις εκλογές, με βάση το καταστατικό του σωματείου, τα μέλη του σωματείου ψηφίζουν διοικητικούς συμβούλους. Ο πρόεδρος εκλέγεται από το Διοικητικό Συμβούλιο όταν αυτό καταρτιστεί σε σώμα. Άρα ο Στέλιος Μυλωνάς είναι εκλεγμένος πρόεδρος από το αρμόδιο σώμα που είναι το Δ.Σ. Η αρχική εισήγηση ήταν να παραιτηθούν όλα τα μέλη του Δ.Σ. και να υποβάλουν όλοι εκ νέου υποψηφιότητα , υπό το Στέλιο Μυλωνά , ούτως ώστε να έχουν μπροστά τους δύο χρόνια για να συνεχίσουν το έργο που ξεκίνησαν.

Μετά από μελέτη του θέματος όμως, διαφάνηκε ότι αν το Δ.Σ. παραιτείτο τώρα αυτό θα οδηγούσε το σωματείο σε εκλογές φέτος αλλά και του χρόνου αφού με βάση το καταστατικό μας (άρθρο 24), όταν υπάρχει παραίτηση μέλους Δ.Σ. στο μέσο της θητείας, αυτοί που εκλέγονται, θητεύουν μέχρι τη λήξη της θητείας του παραιτηθέντος. Επί του θέματος δεν υπάρχει καμία ασάφεια.

Με βάση αυτό το δεδομένο το Δ.Σ., έκρινε ότι δεν υπήρχε λόγος να γίνουν εκλογές τώρα και να επαναληφθούν σε 12 μήνες, αφού ο πρωταρχικός λόγος για να γίνουν εκλογές τώρα ήταν το να δοθεί στο νέο πρόεδρο εντολή για διετή θητεία. Από τη στιγμή που αυτό δεν ήταν δυνατό η εισήγηση για εκλογές εγκαταλείφθηκε.