Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Καταστατική θα είναι η Συνέλευση τέλος Ιουνίου

Καταστατική θα είναι η Συνέλευση τέλος Ιουνίου

img_0186


Όπως αποφασίστηκε η Γενική Συνέλευση τέλος Ιουνίου της ομάδας μας, θα είναι καταστατική. Το θέμα απασχόλησε ψες τα μέλη του ΔΣ που αποφάσισαν να μην είναι εκλογική, και αυτό θα γίνει με την ολοκλήρωση της θητείας, δηλαδή του χρόνου. Αναμένονται αλλαγές στο καταστατικό της ομάδας. Όσοι φίλοι έχουν εισηγήσεις, μπορούν να επικοινωνήσουν με την επίσημη ΟΜΟΝΟΙΑ.

Η ανακοίνωση της διοίκησης:

“Στην έκτακτη γενική συνέλευση του σωματείου που πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2013 αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, όπως πραγματοποιηθεί εντός Φεβρουαρίου 2013 καταστατική συνέλευση με σκοπό την αλλαγή και εκσυγχρονισμό του καταστατικού του σωματείου.

Σε σχέση με αυτή την απόφαση υπενθυμίζονται τα ακόλουθα:

1. Την εν λόγω περίοδο το σωματείο εξήγγειλε διάλογο με τα μέλη και φίλους του σωματείου προτείνοντας αλλαγές στη διοικητική δομή του σωματείου με σκοπό την εξεύρεση οικονομικών πόρων αλλά και τον εκσυγχρονισμό λειτουργίας του σωματείου.

2. Στην προαναφερθείσα έκτακτη καταστατική συνέλευση είχε επίσης εξουσιοδοτηθεί το Δ.Σ. να διαπραγματευθεί τους όρους δανείου οι οποίοι θα εγκρίνονταν από έκτακτη γενική συνέλευση με σκοπό την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων που ταλανίζουν το σωματείο.

3. Η μη εξεύρεση δανείου οδήγησε το πρόεδρο του σωματείου, στις 03 Μαρτίου 2013, στο να υποβάλει την παραίτηση του αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το αδιέξοδο, παραίτηση που δεν έγινε δεκτή από το Δ.Σ. Ταυτόχρονα το Δ.Σ. με ανακοίνωση του 04 Μαρτίου 2013 εξέπεμψε SOS και εξήγγειλε οικονομική εκστρατεία για διάσωση του σωματείου με ορόσημο τα κριτήρια Μαρτίου 2013. Δεσμευόταν ταυτόχρονα ότι σε περίπτωση που το σωματείο αποτύγχανε να ικανοποιήσει τα κριτήρια ΟΥΕΦΑ τότε όλα τα μέλη του Δ.Σ. θα υπέβαλλαν την παραίτηση τους.

4. Το Μάρτιο και τον Απρίλιο 2013 ακολούθησε το οικονομικό διάβημα το οποίο στέφθηκε με αναπάντεχη επιτυχία παρά το ότι η προσπάθεια δέχθηκε θανάσιμο πλήγμα από το κούρεμα καταθέσεων της 26ης Μαρτίου 2013.

5. Εντούτοις, το σωματείο μέσα από την συγκινητική και άνευ προηγουμένου βοήθεια των μελών και φίλων του σε συνδυασμό με τις έντονες προσπάθειες του Δ.Σ. κατάφερε να περάσει το σκόπελο των κριτηρίων.

Η ρευστότητα που υπήρχε, η ροή των γεγονότων από τις 27 Ιανουαρίου 2013 , όπως καταγράφονται πιο πάνω, και η σοβαρότητα τους, δεν επέτρεψαν την ενεργοποίηση της διαδικασίας καταστατικών αλλαγών κάτι που αποφασίστηκε να γίνει τώρα.

Μετά από εισήγηση του προέδρου του σωματείου, το Δ.Σ. στην ψεσινή του συνεδρία αποφάσισε όπως σε συνέχεια της απόφασης της έκτακτης γενικής συνέλευσης στις 27 Ιανουαρίου 2013, λάβει χώρα καταστατική γενική συνέλευση μαζί με την ετήσια γενική συνέλευση του σωματείου.

Για αυτό το σκοπό καλούνται τα μέλη και φίλοι του σωματείου όπως υποβάλουν τυχόν εισηγήσεις ή προτάσεις για καταστατικές αλλαγές. Πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες σε ειδικό χώρο που θα δημιουργηθεί εντός των ημερών στην ιστοσελίδα του σωματείου. Όλες οι εισηγήσεις θα τυγχάνουν σε πρώτη φάση, νομοτεχνική επεξεργασία από επιτροπή νομικών που έχει συσταθεί για αυτό το σκοπό και ακολούθως θα υποβάλλονται στο Δ.Σ. για συζήτηση. Το Δ.Σ. έχει ήδη καταλήξει στις αλλαγές που θα εισηγηθεί στην καταστατική συνέλευση οι οποίες θα δημοσιοποιηθούν σύντομα. Νοείται βέβαια ότι όλες οι εισηγήσεις που θα τεθούν από μέλη, είτε τυγχάνουν της έγκρισης του Δ.Σ. είτε όχι, θα τεθούν ενώπιον της καταστατικής γενικής συνέλευσης προς ψήφιση αφού ο τελικός λόγος ανήκει στα μέλη του σωματείου. Καλούνται τα μέλη του σωματείου να υποβάλουν τις εισηγήσεις τους το συντομότερο. Η συζήτηση και έγκριση καταστατικών αλλαγών είναι χρονοβόρα εργασία που θα χρειαστεί σοβαρό προγραμματισμό και προεργασία πριν την καταστατική συνέλευση”.