Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Κ.Σ. 26.06.2013: Προτεινόμενες Καταστατικές Αλλαγές

Κ.Σ. 26.06.2013: Προτεινόμενες Καταστατικές Αλλαγές

img_0189


ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 26/06/2013

Προτεινόμενες Καταστατικές Αλλαγές.

Σε συνέχεια της απόφασης της έκτακτης γενικής συνέλευσης ημερ. 27/01/2013 το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) του Σωματείου προχώρησε στην επεξεργασία διάφορων καταστατικών αλλαγών με σκοπό τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου καταστατικού.

Υπενθυμίζεται ότι είχε συσταθεί επιτροπή νομικών αποτελούμενη από δικηγόρους, μέλη του Σωματείου μας η οποία ανέλαβε να προτείνει και να επεξεργαστεί τις αλλαγές.

Στην επιτροπή αυτή συμμετείχαν και 3 μέλη του Δ.Σ. και απαρτίζεται από τους:

1. Χριστόφορο Χριστοφή, Γενικό Γραμματέα του Σωματείου, Δικηγόρο.
2. Γιαννάκη Ιωάννου, μέλος του Δ.Σ, πρόεδρο υπο-επιτροπής Δ.Σ. για καταστατικές αλλαγές.
3. Νικόλα Χριστοδούλου, μέλος του Δ.Σ.
4. Γιώργο Σεραφείμ, δικηγόρο
5. Ανδρέα Λεωνίδου, δικηγόρο
6. Άριστο Δαμιανού, δικηγόρο
7. Χρίστο Νεοφύτου, δικηγόρο

Η επιτροπή νομικών επεξεργάστηκε διάφορες προτάσεις και ασχολήθηκε σε έκταση με διάφορα ζητήματα που έχρηζαν αλλαγών.

Η απόφαση της επιτροπής νομικών είναι ότι οι καταστατικές αλλαγές και η προσπάθεια εκσυγχρονισμού του Σωματείου θα είναι συνεχής. Σε αυτό το στάδιο έκρινε ότι οι καταστατικές τροποποιήσεις έπρεπε να αφορούν περιορισμένο αριθμό θεμάτων ούτως ώστε να δοθούν τα απαραίτητα εργαλεία στο Δ.Σ. να υλοποιήσει κάποιες από τις εξαγγελίες του οι προτεινόμενες δράσεις.

Οι καταστατικές αλλαγές θα παρουσιαστούν αναλυτικά στην καταστατική συνέλευση και θα τεθούν προς ψήφιση από τα μέλη του Σωματείου.

Για καλύτερη ενημέρωση των μελών μας παρουσιάζουμε πιο κάτω σε κωδικοποιημένη μορφή την πρόταση της επιτροπής νομικών.

Κεφάλαιο 6, Διοίκηση.

Εισάγεται πρόνοια σύμφωνα με την οποία σε περίπτωση παραίτησης μέχρι και 8 μελών του Διοικητικού Συμβουλίου να προκηρύσσονται αυτόματα και εντός ενός μηνός εκλογές. Η εκλογή του νέου ΔΣ θα είναι για πλήρη θητεία 2 ετών. Αυτό κρίθηκε αναγκαίο διότι με τις υφιστάμενες διατάξεις η παραίτηση μελών Δ.Σ. οδηγεί σε αυτόματα διορισμό των επιλαχόντων ενώ εάν δεν υπάρχουν επιλαχόντες αυτού που θα εκλεγούν εκλέγονται για το υπόλοιπο της θητείας του υφιστάμενου Δ.Σ.

Εισάγεται πρόνοια σύμφωνα με την οποία το Δ.Σ. δύναται να προτείνει οικονομικά και/ ή επικοινωνιακά πακέτα και/ ή σχέδια και συναφή αυτών ωφελήματα στα μέλη και μη μέλη του, φίλους και οπαδούς του σωματείου.

Εισάγεται πρόνοια που ρυθμίζει διαδικαστικά και εσωτερικά τη λειτουργία του Δ.Σ με τη θέσπιση κανονισμού λειτουργίας τόσο του Δ.Σ. αλλά και των επιτροπών.

Κεφαλαίο 8. Ελεγκτές και Ελεγκτική Επιτροπή

Έχοντας κατά νου την εμπειρία των προηγούμενων ετών εισάγεται πρόνοια για δημιουργία ανεξάρτητης ελεγκτικής επιτροπής που θα διορίζεται από τη Γενική Συνέλευση κάθε έτος κατόπιν εισήγησης του Δ.Σ. Η ανεξάρτητη ελεγκτική επιτροπή θα έχει εξουσίες να ελέγχει την λειτουργία του Δ.Σ. έχοντας πλήρη πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και/ή έγγραφα και να παρεμβαίνει όπου κρίνει απαραίτητο. Θα λογοδοτεί στην Γενική Συνέλευση ετοιμάζοντας ετήσια έκθεση. Πρόκειται για σημαντική καταστατική τροποποίηση η οποία έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στις διαδικασίες ελέγχου και λογοδοσίας του Δ.Σ. που παρατηρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια.

Κεφάλαιο 9. Γενικές Διατάξεις.

Εισάγονται πρόνοιες θα δώσουν τη δυνατότητα καλύτερης διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων, λογοτύπων, συμβόλων, εμβλημάτων και τροπαίων του Σωματείου μας.

omonoia.com.cy