Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Να μην έχει άλλες απώλειες

Να μην έχει άλλες απώλειες

img_1837


Ξεκινάμε τονίζοντας πως αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις οικονομικές πραγματικότητες, καθώς και τις δυσκολίες που υπάρχουν στην όλη κατάσταση. Δεν είναι εύκολο να ρίξεις το μπάτζετ 3,5-4 εκατομμύρια σε ένα καλοκαίρι χωρίς να απωλέσεις κάποια ισχυρά περιουσιακά στοιχεία σου και η ΟΜΟΝΟΙΑ το έχει νιώσει με τον πιο δυνατό τρόπο: Έχει χάσει τον αρχηγό της και το μεγάλο αστέρι της. Πρέπει όμως κάποια πράγματα να λέγονται, για να μην χάσουμε στο τέλος τα μάτια μας από τη μπάλα.

Η ουσία είναι πως η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να παραμείνει ανταγωνιστική. Ναι προέχει το βιώσιμο μπάτζετ, είναι όμως εξίσου σημαντικό να παραμείνουμε δυνατοί. Δεν μας σηκώνει να χάσουμε άλλο πρωτοκλασάτο. Με τους Λεάντρο, Χριστοφή και ουσιαστικά Σπούγκιν να είναι εκτός ομάδας και την περίπτωση Άλβες να είναι δύσκολη, πραγματικά η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να κρατήσει τους υπόλοιπους. Μεγάλες οι δυσκολίες, το αναγνωρίζουμε ξανά, αλλά μεγάλη είναι και η ανάγκη να μείνει ο κόσμος δίπλα στην ομάδα και για να το κάνει θέλει εκτός από αγάπη και κίνητρα. Το γράψαμε πολλές φορές, ένας από τους λόγους που ο κόσμος στάθηκε δίπλα στην ομάδα με τόση θέρμη, ήταν αυτό που έβλεπε στο γήπεδο.

Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, για τους Χριστοφή, Σπούγκιν και Άλβες τα ξέραμε όλοι εδώ και καιρό. Για αυτές τις απώλειες είμασταν μάλλον προετοιμασμένοι όσο άσχημα κι αν μας καθόταν. Για την φυγή του Λέο όμως, δεν είμασταν έτοιμοι και τώρα που φεύγουν και οι σίγουροι μας βαρυφάνηκε. Και ο τελευταίος ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ πίστευε μέσα του πως τελικά ο αρχηγός θα παραμείνει. Και θεωρούμε πως έπρεπε να γίνει μεγαλύτερη προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή. Όπως θεωρούμε πως προσπάθεια, έστω ύστατη, έστω με όλες εκείνες τις δυσκολίες, πρέπει να γίνει και για να παραμείνει κορυφή της επίθεσης μας ο Αντρέ Άλβες. Διαθέτουμε τον καλύτερο επιθετικό στο νησί.

Οι δυσκολίες είναι πολλές, το ξαναγράφουμε. Αντιλαμβανόμαστε πως στο τέλος μπορεί να υπάρξουν περιπτώσεις που είναι εκτός των δυνατοτήτων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ακόμα και αυτές όμως πρέπει να τις παλέψουμε όσο παλεύονται. Δεν υπάρχει ούτε χρόνος, ούτε χρήμα να κτίζουμε ξανά από την αρχή.