Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Να πέσει το μπάτζετ, όχι η ποιότητα

Να πέσει το μπάτζετ, όχι η ποιότητα

sak_0834


Εντάξει, γράφοντας τον τίτλο αντιλαμβανόμαστε και οι ίδιοι πως αυτό που ζητάμε δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Συνήθως στο ποδόσφαιρο, οι καλύτεροι παίκτες, πάνε με τα περισσότερα λεφτά. Επειδή όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτό που κράτησε τον κόσμο δίπλα στην ομάδα φέτος ήταν σε κάποιο βαθμό το καταπληκτικό ποδόσφαιρο που απέδιδε, νιώθουμε την ανάγκη να τονίσουμε πως ναι το μπάτζετ θα πέσει, αλλά η ποιότητα πρέπει να μείνει στα ίδια επίπεδα.

Πώς γίνεται αυτό θα ρωτήσει εύλογα κάποιος. Καταρχάς με τις μειώσεις που έλαβαν χώρα και θα λάβουν στο μέλλον, όπως και με κάποιες αποχωρήσεις ακριβοπληρωμένων που δεν πρόσφεραν (βλ. Λεόνι) ήδη γλιτώνουμε κάποια λεφτά, διατηρώντας παίκτες. Οπωσδήποτε θα υπάρξουν αποχωρήσεις και το νιώσαμε ήδη με Λεάντρο και Σπούγκιν. Εκεί είναι που πρέπει να φανούμε έξυπνοι και προσεκτικοί στις κινήσεις μας.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε λάθος μεταγραφή. Λειτουργεί υπέρ μας το γεγονός πως οι μισθοί και τα μπάτζετ πέφτουν σε όλη την Ευρώπη. Παίκτες που πέρσι προτείνονταν με 300 φέτος προτείνονται με 150 και ούτω καθεξής. Αλίμονο όμως αν εφησυχαστούμε και θεωρήσουμε πως όλοι είναι το ίδιο και θα βρούμε εύκολα αντικαταστάτες. Οι επιλογές μας πρέπει να περάσουν από διπλά και τριπλά κόσκινα. Και πρέπει να κοιτάζουν το παρόν αλλά και το μέλλον.