Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Χρέος: Μακροπρόθεσμα: 4 εκ. – Βραχυπρόθεσμα: 10,5 εκ.

Χρέος: Μακροπρόθεσμα: 4 εκ. – Βραχυπρόθεσμα: 10,5 εκ.

img_4646


Το omonoianews.com σας μετέφερε επιγραμματικά ψες τι είπε ο πρόεδρος Μυλωνάς, στην ΓΣ του συλλόγου. Στην ιστοσελίδα της ομάδας μας, ανέβηκε σήμερα ολόκληρη η ομιλία του προέδρου:

“Καθώς είμαστε στο τέλος μίας δύσκολης χρονιάς, η οποία έχει σημαδέψει το σωματείο μας με πολλούς τρόπους, είναι αναγκαίος ο απολογισμός των πεπραγμένων, αλλά και ο καθορισμός της πορείας που θα ακολουθήσουμε στο μέλλον.

Όπως είναι γνωστό ανέλαβα τη προεδρία του σωματείου υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, αρχικά ως προεδρεύων και ακολούθως ως πρόεδρος, μετά την αποχώρηση του πρώην προέδρου Μιλτιάδη Νεοφύτου.

Η πρώτη ενέργεια μας ως ΔΣ, μετά την αποχώρηση Μιλτιάδη Νεοφύτου, ήταν η ανοικτή συγκέντρωση που έγινε στην διεθνή έκθεση τον περασμένο Σεπτέμβριο. Εκεί έγινε η αφετηρία για μία νέα σελίδα στην επικοινωνία με τον κόσμο μας και εξαγγέλθηκε η αλλαγή στην πολιτική εγγραφής μελών. Ταυτόχρονα ενημερώσαμε πλήρως και με διαφάνεια, για την δύσκολη οικονομική κατάσταση του σωματείου.

Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να χειριστούμε ήταν τα κριτήρια του Σεπτέμβριου 2012. Η προσπάθεια κατέληξε θετικά, αφού μετά από συντονισμένες ενέργειες πετύχαμε τη σύναψη δανείου με τραπεζικό ίδρυμα.

Ακολούθως έπρεπε να χειριστούμε τα ζητήματα που αφορούσαν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Η ομάδα δεν είχε καλή αρχή στο πρωτάθλημα ενώ δεν απέδιδε τα αναμενόμενα στον αγωνιστικό τομέα. Σαν αποτέλεσμα υπήρξε η αλλαγή προπονητή με τον Τόνι Σαβέφσκι να αναλαμβάνει το πηδάλιο της τεχνικής ηγεσίας. Θεωρούμε ότι εκ του αποτελέσματος η επιλογή Τόνι Σαβέφσκι έχει δικαιωθεί. Μέσα σε γνωστές δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, λόγω του οικονομικού, κατάφερε να αναγεννήσει την ομάδα και να την οδηγήσει στην έξοδο στην Ευρώπη.

Σε διοικητικό επίπεδο υπήρξαν επίσης αλλαγές στο τρόπο λειτουργίας και λήψης αποφάσεων. Όπως δηλώσαμε επανειλημμένα, περάσαμε από τη σοφία του ενός, στη σοφία των πολλών. Όλα τα ζητήματα πλέον τίθενται ενώπιον του Δ.Σ. ή των επιτροπών για συζήτηση και συλλογική λήψη αποφάσεων. Έχουν τεθεί ασφαλιστικές δικλείδες σε πολλά θέματα όπως πρόσληψη προσωπικού, ποδοσφαιριστών κ.λ.π, ούτως ώστε να υπάρχει έλεγχος και καταγραφή των ενεργειών.

Είναι γεγονός ότι χρειάστηκε κάποιος χρόνος ούτως ώστε το ΔΣ να βρει το βηματισμό του και να μπορέσει να αποδώσει. Δεν είναι κρυφό ότι περάσαμε δύσκολες στιγμές στο Δ.Σ., στην προσπάθεια να εξεύρουμε οικονομικούς πόρους και να διασώσουμε το καράβι που βούλιαζε. Το οικονομικό αδιέξοδο και ανυπαρξία επιλογών, ήταν φυσικό, να δημιουργούν προβληματισμούς, έκφραση διαφορετικών απόψεων κ.ο.κ. Στο τέλος όμως πρυτάνευσε η ΟΜΟΝΟΙΑ. Με κύριο γνώμονα την αγάπη μας για το σωματείο, καταφέραμε να βρούμε κοινές συνισταμένες, να παραμερίσουμε τις όποιες διαφωνίες και να εργαστούμε από κοινού για το καλό του σωματείου μας.

Είναι δε ενδεικτικό ότι συναδέλφοι που εξελέγησαν πέρσι ως ανεξάρτητοι έχουν προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στο ΔΣ, μαζί με τους υπόλοιπους, χωρίς οποιουσδήποτε διαχωρισμούς ή διακρίσεις.

Στην ανοικτή συγκέντρωση στην Κρατική έκθεση, εξαγγείλαμε εκστρατεία προς τον κόσμο για υποβολή προτάσεων για καταστατικές αλλαγές στο σωματείο μας. Ταυτόχρονα υπήρξε ο προβληματισμός για σύσταση εταιρείας, αλλαγή της διοικητικής δομής του σωματείου κλπ.

Είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τους οργανωμένους φιλάθλους και μη του σωματείου μας, σε όλη τη Κύπρο. Έγιναν παρουσιάσεις τριών μοντέλων αλλαγών, που είχαν τύχει επεξεργασίας από επιτροπή του Δ.Σ.

Αποτέλεσμα αυτής της αμφίδρομης επικοινωνίας ήταν να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι το μοντέλο της εταιρείας, δεν είναι κατάλληλο για το σωματείο μας. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν και παραμένει σωματείο λαϊκής βάσης, που ανήκει στα μέλη και στο κόσμο του. Η οργανωτική δομή μίας εταιρείας και ειδικά η ιδιοκτησία μέσω μετοχών, είναι κάτι που δεν είναι αποδεκτό, αντίθετα δημιουργεί αντιδράσεις. Σαν αποτέλεσμα το Δ.Σ. κρίνει ότι δεν υπάρχει έδαφος, ούτε και οι προϋποθέσεις, για να προχωρήσουμε σε σύσταση εταιρείας. Αντίθετα, έχουμε καταλήξει ότι, στις παρούσες συνθήκες, η ενδεδειγμένη οδός είναι οι καταστατικές αλλαγές και η διεύρυνση της βάσης μελών του σωματείου μας.

Σημειώνω ενδεικτικά ότι από το Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί 468 νέα μέλη, από τα οποία τα 153 δεν είχαν μέχρι χθες ενεργοποιήσει την εγγραφή τους. Συνολικά η ομάδα μας αριθμεί 1990 μέλη, εκ των οποίων μέχρι χθες μόνο οι 603 ήταν πλήρως τακτοποιημένοι. Επίσης, είναι σημαντικό το γεγονός πως έχουν εξεταστεί όλες οι αιτήσεις και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή αίτηση για μέλος που να είναι σε εκκρεμότητα.

Στους μήνες που προηγήθηκαν υπήρξε επίσης και μία δραστική αλλαγή στην πολιτική αντιμετώπισης των φιλάθλων του σωματείου μας. Εγκαταλείψαμε το στενό και απρόσιτο μοντέλο διοίκησης, ανοίγοντας τις πόρτες του σωματείου στο κόσμο μας. Κάνοντας την αυτοκριτική μας, θεωρούμε ότι η πολιτική των προηγουμένων ετών ήταν λανθασμένη. Η συνεχής και τακτική επικοινωνία με όλους όσους είναι κοντά στο σωματείο και στην ομάδα, είναι επιβεβλημένη και χρήσιμη. Αυτή η συνεργασία έφερε τον κόσμο κοντά στην ομάδα και έχει συμβάλει τα μέγιστα, στο να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που είχαμε φέτος.

Θα πρέπει επίσης να συγχαρούμε τους οργανωμένους φιλάθλους μας για την συμπεριφορά που επέδειξαν φέτος στα γήπεδα, βοηθώντας με τον τρόπο τους στο να μειωθούν δραστικά οι παραπομπές στη Δικαστική της ΚΟΠ.

Ένα άλλο ορόσημο ήταν τα κριτήρια Μαρτίου 2013. Γνωρίζετε όλοι την πορεία των πραγμάτων. Μετά την έκτακτη γενική συνέλευση του Ιανουαρίου, όπου δόθηκε η εντολή για σύναψη δανείου, ακολούθησε αποτυχία αυτής της προσπάθειας. Κανένα τραπεζικό ίδρυμα δεν ήταν διατεθειμένο να μας δανειοδοτήσει. Σαν αποτέλεσμα, βρεθήκαμε και πάλι ενώπιον οικονομικού αδιεξόδου.

Ακολούθησε το κάλεσμα SOS και η νέα οικονομική εκστρατεία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα θαύμα που κανένας δεν περίμενε. Μέσα σε πολύ λίγο διάστημα μαζεύτηκε ένα ποσό γύρω στα €2,5 εκ. από πωλήσεις εισιτηρίων διαρκείας και εισφορές. Από όλες τις γωνιές της Κύπρου, οι Ομονοιάτες συνείσφεραν από το υστέρημα τους για να σώσουν το σωματείο μας. Και στο τέλος παρά τις δυσκολίες αλλά με τον πετυχημένο προγραμματισμό, καταφέραμε να περάσουμε τα κριτήρια.

Ένας σοβαρός σκόπελος για τα κριτήρια Μαρτίου 2013 ήταν και η υπόθεση Οκκά, αλλά και άλλες υποθέσεις που υπάρχουν αποφάσεις εναντίον του σωματείου. Όμως με τους χειρισμούς που έγιναν καταφέραμε να ξεπεράσουμε και εκείνο το εμπόδιο.

Αν και αρχικός στόχος ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος και υπό κανονικές συνθήκες δεν θα ήμασταν ευχαριστημένοι με κάτι λιγότερο, εντούτοις όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα – τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο οικονομικό κομμάτι – στο τέλος νιώσαμε όλοι μία μεγάλη ανακούφιση για το γεγονός ότι η ομάδα μας κέρδισε την έξοδό της στην Ευρώπη. Επίσης, νιώσαμε δικαίωση, διότι αφενός καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την αδειοδότηση από την ΟΥΕΦΑ ξεπερνώντας τα κριτήρια Μαρτίου – κάτι που φάνταζε σχεδόν απίθανό – και αφετέρου καλύψαμε μία τεράστια βαθμολογική διαφορά και τελικά τερματίσαμε στην 3η θέση.

Επίσης, η ομάδα μας με την αγωνιστική της παρουσία έκανε περήφανο τον κάθε ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ. Κατά γενική ομολογία, η ομάδα μας ήταν η καλύτερη του πρωταθλήματος και έπαιξε το πιο ελκυστικό και ποιοτικό ποδόσφαιρο που παίχτηκε στην Κύπρο, εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δεν ήταν τυχαίο το πανό που ανάρτησαν στα τελευταία δύο παιχνίδια οι φίλοι της ομάδας μας, «Πρωταθλητές στις καρδιές μας», ούτε το σύνθημα που φώναζαν στους τρεις τελευταίους αγώνες πρωταθλήματος: «Νάτους, νάτους, τους πρωταθλητές».
Πολύ σημαντικό κρίνεται το γεγονός πως η ομάδα μας έχει προχωρήσει στην πρόσληψη Οικονομικού Διευθυντή, ένα πόστο που για πρώτη φορά δημιουργείται στο Σωματείο μας. Είμαστε βέβαιοι πως η πρόσληψη Οικονομικού Διευθυντή θα αποδειχθεί ευεργετική.

Τη νέα σεζόν ο προϋπολογισμός του Σωματείου μας θα κυμανθεί μεταξύ 5 και 5,5 εκατομμυρίων ευρώ και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έχουμε κάνει, αναμένουμε ότι θα ολοκληρωθεί με κέρδος περίπου 0,5 εκατομμυρίου ευρώ. Να σημειώσουμε ότι τα έξοδα της περιόδου 2012-13 ανήλθαν στα 12,5 εκατομμύρια ευρώ και της περιόδου 2011-12 στα 14 εκατομμύρια ευρώ.
Η ανάγκη για μείωση των εξόδων του Σωματείου είναι πάρα πολύ μεγάλη, γι’ αυτό και ήδη έχουμε αρχίσει να λειτουργούμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Θα πρέπει να αναφέρω πως το χρέος του Σωματείου μας τη σεζόν 2011-12 ανήλθε στα 26,5 εκατομμύρια ευρώ, τη σεζόν 2012-13 έπεσε στα 18 εκατομμύρια ευρώ. Μέσα στο χρέος των 18 εκατομμυρίων περιλαμβάνονται 1,100,000 ευρώ έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων διαρκείας, 1 εκ. ευρώ από την είσπραξη των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Primetel και άλλο 1,500,000 ευρώ αποτελεί πρόνοια για τυχόν μελλοντικές αποζημιώσεις, δεδομένα που κατεβάζουν το χρέος των 18 εκατομμυρίων στα 14,5 εκ. Στόχος η περαιτέρω μείωσή του τη σεζόν 2013-14.

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ 14,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΝΑΛΥΕΤΑΙ ΣΕ:
– Μακροπρόθεσμα: 4 εκατομμύρια
– Βραχυπρόθεσμα: 10,5 εκατομμύρια
Για την ικανοποίηση των οικονομικών κριτηρίων της επόμενης χρονιάς, θα πρέπει να ενσκήψουμε στις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις των 10,5 εκατομμυρίων ευρώ. Μία «ακτινογραφία» των συγκεκριμένων υποχρεώσεων δείχνει ότι με την επιπρόσθετη είσπραξη 1,5 – 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα είμαστε σε θέση να περάσουμε με επιτυχία τα οικονομικά κριτήρια.

Απλά υπενθυμίζω ότι την αντίστοιχη περσινή χρονιά, με βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις 12,5 εκατομμυρίων ευρώ, καταφέραμε με την επιπρόσθετη είσπραξη 1 εκατομμυρίου, να είμαστε συνεπείς έναντι των κριτήριων.

Όπως έχω αναφέρει και πιο πάνω, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Δ.Σ., η προϋπολογισμός της σεζόν 2013-14 θα είναι πλεονασματικός κατά περίπου 0,5 εκατομμύριο ευρώ.

Στο νομικό τομέα είχαμε και φέτος να χειριστούμε πολλές υποθέσεις που γεννήθηκαν τα προηγούμενα έτη. Κυριάρχησε η υπόθεση Οκκά και η απόφαση που εκδόθηκε κατά του σωματείου μας, από την Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών. Όπως είναι γνωστό, την υπόθεση στην Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών χειρίστηκαν δικηγόροι εκτός συμβουλίου το 2009. Με απόφαση του Δ.Σ., ανέλαβε την καταχώριση έφεσης και τους περαιτέρω χειρισμούς, το νομικό τμήμα του σωματείου. Καταχωρήθηκε η έφεση η οποία χάθηκε με απόφαση 3 υπέρ και 2 κατά του εφετείου. Ακολούθησε η καταχώριση αγωγής κατά του Οκκά και άλλων προσώπων, αφού έχουμε σοβαρά στοιχεία ότι υπήρξε παραπλάνηση της Επιτροπής Επίλυσης Διαφορών, σε ότι αφορά το θέμα των απολαβών. Εκκρεμεί σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας αίτηση για προσωρινό διάταγμα αναστολής της απόφασης της Επιτροπής Διαφορών της ΚΟΠ και αναμένεται η εκδίκαση σύντομα.

Ταυτόχρονα καταχωρήσαμε αίτηση περιοδικών πληρωμών στην ΚΟΠ, ούτως ώστε να ξεπεραστεί ο σκόπελος των κριτηρίων. Αυτή η διαδικασία δεν έχει περατωθεί ακόμα και θα συνεχιστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Για την υπόθεση Οκκά καταβάλαμε τεράστιες προσπάθειες να εξεύρουμε συμβιβασμό. Προτείναμε στο ποδοσφαιριστή γύρω στις €400,000 με πληρωμή τμηματικά, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό. Ουδέποτε βέβαια η άλλη πλευρά πρότεινε μία λογική διευθέτηση για το Σωματείο μας.

Είχαμε επίσης και την έκδοση της απόφασης στην υπόθεση Μπάγιεβιτς, όπου καταφέραμε να μειώσουμε τις απαιτήσεις του από €680,000 σε €250,000. Έχει ήδη υπογραφεί και υλοποιείται συμφωνία αποπληρωμής.

Στην υπόθεση Ρουέδα εκδόθηκε η απόφαση της ΦΙΦΑ η οποία είναι καταδικαστική για το σωματείο μας, για το ποσό των €350,000. Έχει καταχωρηθεί έφεση στο CAS και προσπαθούμε να εξεύρουμε μία διευθέτηση με τους εκπροσώπους του ποδοσφαιριστή.

Εκδικάστηκαν επίσης και οι υποθέσεις του Στέργιου Φωτόπουλου και του Δημήτρη Μπουρουντζίκα. Ο μεν Φωτόπουλος απαιτεί €80,000 ως αποζημίωση και ο Μπουρουντζίκας €160,000. Αναμένεται έκδοση εντός των ημερών.

Δυστυχώς οι λανθασμένοι χειρισμοί των προηγουμένων ετών μας άφησαν έκθετους σε αγωγές και απαιτήσεις. Μαθαίνοντας από τα λάθη μας, είναι ενδεικτικό ότι από το Σεπτέμβριο και μετά παρά το ότι υπήρξαν αποδεσμεύσεις ποδοσφαιριστών και προπονητών, δεν είχαμε οποιαδήποτε δικαστική απαίτηση.

Με πρωτοβουλίες του τμήματος μάρκετινγκ του Σωματείου μας, γίνεται μία προσπάθεια για να εκμεταλλευτούμε τη δυναμική και το εκτόπισμα του ονόματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κλείνοντας εμπορικές συμφωνίες που μπορούν να αποφέρουν σημαντικά έσοδα στο Σωματείο μας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για λειτουργία online shop, μέσω του οποίου θα μπορούν οι φίλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ απ’ όπου και εάν βρίσκονται να προμηθεύονται επίσημα προϊόντα της ομάδας μας. Επίσης, πολύ σύντομα θα τεθεί σε κυκλοφορία το Energy Drink της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ενώ είμαστε κοντά στο να ολοκληρώσουμε συμφωνία με ασφαλιστική εταιρία.

Μέσα από τις ενέργειες που έχω αναφέρει, αλλά και κάποιες άλλες που μελετούμε, υπολογίζουμε ότι είναι εφικτό να έχουμε έσοδα περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο.

Πολύ σημαντική είναι για το Σωματείο μας η δράση της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου, μέσα από την οποία φιλοδοξούμε τα επόμενα χρόνια να αναδείξουμε ποιοτικούς Κύπριους παίκτες, που θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα μας. Ήδη αρκετοί νεαροί έχουν προωθεί στην πρώτη ομάδα και βρίσκονται στην Πολωνία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Το τμήμα φούτσαλ επιβεβαίωσε και φέτος την παντοκρατορία του στο άθλημα, κατακτώντας το τρίτο του συνεχόμενο νταμπλ. Επίσης, είχε μία αξιόλογη παρουσία στην Ευρώπη. Είμαστε βέβαιοι ότι και στη φετινή σεζόν θα δώσει πολλές στιγμές χαράς και περηφάνιας στην οικογένεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Άλλο ένα τμήμα που συνεχώς χαρίζει επιτυχίες στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Και στη φετινή σεζόν οι ποδηλάτες μας κατέκτησαν πολλές πρωτιές, εκπροσωπώντας επάξια την ιδέα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ασφαλώς κορυφαία στιγμή ήταν η συμμετοχή του ποδηλάτη μας, Μάριου Αθανασιάδη, στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.

Δυστυχώς στην καλαθόσφαιρα τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν καλά, καθώς παρά τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε, δεν έγινε κατορθωτό να αποφύγει η ομάδα μας τον υποβιβασμό. Έτσι, με βάση μας τον Κύπριο καλαθοσφαιριστή θα δουλέψουμε σκληρά, με στόχο σταδιακά να δημιουργήσουμε μία δυνατή βάση, πάνω στην οποία θα «κτίσουμε» την ομάδα για τα επόμενα χρόνια. Όσο αφορά την πετόσφαιρα, η ομάδα μας τερμάτισε στην 5η θέση, παλεύοντας όλα τα παιχνίδια της σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Για τη νέα σεζόν θα γίνουν προσεκτικές κινήσεις ενίσχυσης, με στόχο να δημιουργηθεί μία ανταγωνιστική ομάδα, που θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό. Στο παρών στάδιο, θέλουμε να συντηρούμε αυτά τα δύο τμήματα και μόλις είμαστε οικονομικά πιο δυνατοί, θα κάνουμε την προσπάθεια για να τα φέρουμε σε πρωταγωνιστική πορεία.

Ξεκινάμε τη φετινή σεζόν με αρκετά όνειρα και φιλοδοξίες. Με αρκετά μεγάλη προσπάθεια καταφέραμε να συνδυάσουμε τη σημαντική μείωση του προϋπολογισμού μας, με τη διατήρηση μεγάλου μέρους του περσινού βασικού κορμού, ενώ με τις προσεκτικές προσθήκες που έγιναν (σσ. (αν δεν κλείσουμε ρόστερ) και θα γίνουν), φιλοδοξούμε ότι θα έχουμε μία ανταγωνιστική ομάδα που θα διεκδικήσει δυναμικά τους στόχους που έχει θέσει.

Ασφαλώς οι στόχοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικοί, πέραν από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Όσο αφορά τις Ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις, θέλουμε να τις κοιτάμε βήμα – βήμα και στην πορεία θα δούμε αυτός ο δρόμος πού θα μας οδηγήσει. Επομένως, προς το παρών είμαστε επικεντρωμένοι στα παιχνίδια για τον β’ προκριματικό γύρο του Europa League.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ που θέλουμε να δημιουργήσουμε θα έχει πάντοτε πρωταγωνιστικούς στόχους, κάτι άλλωστε που το προστάζει η ιστορία της. Στην προσπάθειά μας αυτή θα πρέπει να έχουμε πάντοτε αντίληψη του περιβάλλοντος γύρω από το οποίο κινούμαστε, αλλά και των οικονομικών δεδομένων της εποχής.

Η προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει ως στόχο το «κτίσιμο» μίας ομάδας σε στέρεες οικονομικές βάσεις, που να λειτουργεί με σύγχρονο τρόπο, με διαφάνεια και με συνεχή έλεγχο. Θέλουμε να διατηρήσουμε, αλλά και να ενισχύσουμε την άμεση επαφή με τον κόσμο μας, ούτως ώστε σ’ αυτήν την προσπάθεια να συμμετέχουν ενεργά ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ. Κανείς δεν περισσεύει!

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια το Δ.Σ. αποφάσισε να αναθέσει σε διεθνή ελεγκτικό οίκο την διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας για την οικονομική διαχείριση του συλλόγου την περίοδο 2008-2012. Ήδη έχουν εγκριθεί οι όροι εντολής ομόφωνα από το Δ.Σ. και αναμένεται εντός των ημερών να γίνει ο διορισμός.

Κλείνοντας, θα ήταν μεγάλη μου παράλειψη εάν δεν ευχαριστούσα θερμά όλους όσους βοήθησαν, στο να μπορέσει η ΟΜΟΝΟΙΑ να στέκεται σήμερα όρθια και δυνατή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πρώην προέδρους και στα πρώην διοικητικά στελέχη του Σωματείου μας, σε όλους τους απλούς φίλους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, στην ΘΥΡΑ 9, στους Συνδέσμους Φιλάθλων ανά το παγκύπριο, στις λαϊκές οργανώσεις και στα Σωματεία που στήριξαν την Οικονομική Εκστρατεία διοργανώνοντας περισσότερες από 60 εκδηλώσεις ή συγκεντρώσεις σε όλη την Κύπρο και γενικά όλους όσους έχουν συνεισφέρει για την ανέγερση της Αψίδας Αλληλεγγύης.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ο ΛΑΟΣ της, αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά κανείς μας. Το Σωματείο μας επέστρεψε στην αγκαλιά του κόσμου του και εκεί θα μείνει”!