Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Η ΚΟΠ ενημέρωσε την FIFA για τα νέα δεδομένα που επικρατούν στην...

Η ΚΟΠ ενημέρωσε την FIFA για τα νέα δεδομένα που επικρατούν στην Κύπρο


Ολοκληρώθηκε η σημερινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της FIFA στη Ζυρίχη μεταξύ εκπροσώπων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας με τον Πρόεδρο της ΚΟΠ κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη και τον Β’ Αντιπρόεδρο κ. Νίκο Νικολάου.

Η συνάντηση έγινε με σκοπό να ενημερωθεί η FIFA για τα νέα οικονομικά δεδομένα που επικρατούν στην Κύπρο και το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε σε σχέση με οφειλές των Σωματείων μας σε παλαιότερες αποφάσεις αρμοδίων οργάνων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, αλλά και υποθέσεις που εκκρεμούν ενώπιον της.

Οι εκπρόσωποι της FIFA αντιμετώπισαν με κατανόηση το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και έδειξαν θέληση για να στηρίξουν τη θέση που υπέβαλε η ΚΟΠ για να γίνουν από πλευράς της ρυθμίσεις που θα βοηθήσουν τα Σωματεία να ανταποκριθούν στο νέο οικονομικό καθεστώς με τις αλυσιδωτές συνέπειες που επέφερε στην πατρίδα μας.

Δυστυχώς όμως, διαφάνηκε ότι η FIFA δεν μπορεί να επιλύσει θέματα που αφορούν αποφάσεις που έχουν ληφθεί, εκτός και αν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές συμφωνήσουν.

Ζητήθηκε από την ΚΟΠ να αποστείλει επιπρόσθετα στοιχεία που αφορούν το συγκεκριμένο κεφάλαιο και εξελίξεις σε σχέση με την τελική απόφαση της FIFA αναμένονται σύντομα.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης οι εκπρόσωποι της FIFA ενημερώθηκαν με ικανοποίηση για την απόφαση της ΚΟΠ να προχωρήσει παράλληλα με τον έλεγχο κριτηρίων UEFA και σε μηνιαίους ελέγχους των Σωματείων της, τακτική που όπως τονίστηκε θα διασφαλίσει τη σωστή λειτουργία των Σωματείων μας και του ποδοσφαίρου μας γενικότερα.

CFA