Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Η ταυτότητα της Γκέτεμποργκ (Σουηδία)

Η ταυτότητα της Γκέτεμποργκ (Σουηδία)


Ιστορία

H Γκέτεμποργκ FC εδρεύει στην ομώνυμη πόλη και είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Σουηδίας. Ιδρύθηκε το 1904 και νωρίς νωρίς πρωταγωνίστησε, αφού μέχρι το 1908 είχε κατακτήσει τον πρώτο της τίτλο. Έγινε ευρέως γνωστή στην Ευρώπη στα τέλη της δεκαετίας του 80 με αρχές της δεκαετίας του 1990 όταν κυριάρχησε στην χώρα της, αλλά ήταν και μόνιμα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα το 1985/86 και το 1992/93 έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Τίτλοι

Πρωταθλήματα: 18

Κύπελλα:  6

Η έδρα

Έδρα της ομάδας είναι το Gamia Ullevi χωρητικότητας 18,800 θεατών.

Η Γκέτεμποργκ σήμερα

Οι Σουηδοί δεν διανύουν τα καλύτερα τους χρόνια και πέρσι τερμάτισαν μόλις στην 7η θέση, αλλά κατέκτησαν το κύπελλο. Γενικώς δεν αποτελούν φόβητρο και έχουν να κερδίσουν πρωτάθλημα από το 2007. Μεγάλο πλεονέκτημα τους η ετοιμότητα μιας και έχουν ήδη παίξει 16 παιχνίδια πρωταθλήματος. Βρίσκονται στην 4η θέση με 8 νίκες 5 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Ο προπονητής και τα αστέρια

Προπονητής της ομάδας είναι ο 38χρονος Μίκαελ Στάχρε. Η ηλικία του μαρτυρά και την απειρία του αν και θεωρείται ανερχόμενος. Αν το όνομα του σας λέει κάτι, είναι γιατί το 2010 ήταν στον Πανιώνιο, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Μεγάλο όνομα στην Γκέτεμποργκ, ο 33χρονος Πόντους Φάρνερουντ. Αστέρια της ομάδας θεωρούνται επίσης 3 νεαροί Σουηδοί, διεθνείς με τις μικρές εθνικές. Πρόκειται για τον αμυντικό μέσο Γιάκομπ Γιόχανσον, τον επίσης μέσο Φίλιπ Χάγκλουντ και τον επιθετικό Ρόμπιν Σόντερ.