Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ο έλεγχος των υπό δοκιμή

Ο έλεγχος των υπό δοκιμή


Από το 65 του σημερινού φιλικού και μετά, το ενδιαφέρον του κόσμου μονοπώλησαν 2 ποδοσφαιριστές. Ο λόγος για τους υπό δοκιμήν Αλίπιο Ντουάρτε και Γκανίου Ογκουνγκμπε που η αλήθεια να λέγεται, κέρδισαν το χειροκρότημα του κόσμου αρκετές φορές και δείχνουν προοπτική. Βέβαια ο Σαβέφσκι είναι που αποφασίζει.

Ξεκινάμε από τον Αλίπιο. Ο Βραζιλιάνος ξέρει πολλά καντάρια μπάλα, αυτό είναι κάτι που φωνάζει. Είναι μάλιστα ένα είδος ποδοσφαιριστή που αρέσει στον κόσμο, με καλή τεχνική και επιθετικό πνεύμα. Σκόραρε στο ντεμπούτο του, κάτι που του προσθέτει πόντους. Την ίδια στιγμή όμως, φάνηκε πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης, ήταν στιγμές που χρειαζόταν να πάρει ανάσες. Ταυτόχρονα, θα χρειαστεί τακτικό καλούπωμα, αυτό είναι όμως κάτι απόλυτα φυσιολογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι μόλις πριν λίγες μέρες ξεκίνησε προπονήσεις. Το περπάτημα στα επίσημα προφανώς δεν επιτρέπεται!

Όσον αφορά το Γκανίου, η αλήθεια είναι πως δεν χρειάστηκε τόσο πολύ, όμως ενέπνεε εμπιστοσύνη. Σε ένα παιχνίδι που άλλοι αμυντικοί έκαναν σοβαρά λάθη, ο Νιγηριανός κεντρικός αμυντικός ήταν θετικός και ψύχραιμος με τη μπάλα. Για τις δυνατότητες του στον αέρα μιλάει μάλλον το 1.90 μπόι που κουβαλάει. Στο τέλος του αγώνα ο Γκανίου είχε και σουτ στο δοκάρι.

Ο τελικός λόγος προφανώς ανήκει το Τόνι Σαβέφσκι. Ο προπονητής δεν τους βλέπει μόνο στα φιλικά αλλά και στις προπονήσεις. Αυτός θα αποφασίσει αν έχουν όντως προοπτική, αν το ταλέντο τους μπορεί να αποτελέσει παρακαταθήκη για να γίνουν ολοκληρωμένοι παίκτες και αν βέβαια ταιριάζουν στο πλάνο του. Το γεγονός πως τους πήρε στο φιλικό πάντως, ενώ τον Τζουάτσον όχι, δείχνει πως κάτι είδε.