Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Το ποδόσφαιρο δεν είναι τίποτα, χωρίς τους οπαδούς

Το ποδόσφαιρο δεν είναι τίποτα, χωρίς τους οπαδούς


Ένα ιδιαίτερα συγκινητικό τρόπο επέλεξε η διοργανώτρια αρχή της Premier League, για να πει ευχαριστώ στους οπαδούς. Θέλησε να δείξει την θρησκευτική ευλάβεια με την οποία αυτοί πάνε στο γήπεδο, για να δούνε την αγαπημένη τους ομάδα.

Την παράσταση κλέβει στο βίντεο ένας 86χρονος οπαδός της Έβερτον, ο Billy Ingham, που τα τελευταία 70 χρόνια κάνει κάθε εβδομάδα την διαδρομή Kirkby-Goodison Park για να δει την ομάδα του. Το βίντεο μάλιστα δείχνει και τη σύντροφο του, την οποία έχασε πριν από 1 περίπου χρόνο.

Την ιστορία του 86χρονου, κάλυψε η εφημερίδα “Liverpool Echo”. Πιο κάτω χαρακτηριστικά αποσπάσματα της:
“Μιλάω πάντα για τη φωτογραφία της. Κάθε φορά που πήγαινα να δω ένα ματς, φορούσα το παλτό και το κασκόλ μου και εκείνη έλεγε “Έβερτον, Έβερτον”.

Όταν επέστρεφα, με ρωτούσε πάντα ποιο ήταν το σκορ στο ματς, παρόλο που άκουγε το παιχνίδι στο ραδιόφωνο.

Εάν είχαμε χάσει έλεγε “Εντάξει, δεν μπορούν να νικούν κάθε φορά”.

“Όταν φλερτάραμε κατά τη διάρκεια ενός χορού μου είπε “Μπορώ να έρθω και εγώ στο γήπεδο; Εκείνες όμως τις ημέρες, ποτέ δεν πήγαινες στο γήπεδο με μία γυναίκα”.

Όσο για τον τρόπο που έγινε Έβερτον;
“Παρακολούθησα τρία ματς της Λίβερπουλ και τρία της Έβερτον για να πάρω την απόφασή μου, διάλεξα τους μπλε επειδή έπαιζαν καλύτερο ποδόσφαιρο”.

Ακόμα και σήμερα, 70 χρόνια μετά, ο κύριος Ingham εξακολουθεί να έχει την ίδια λατρεία για την αγαπημένη του ομάδα:

“Πιστεύω ότι θα είναι μία καλή σεζόν για την Έβερτον. Είδα τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στην τηλεόραση όταν ήταν τεχνικός της Γουίγκαν και μου αρέσει πολύ ο τρόπος που μιλάει”.

Βλέποντας το βίντεο και διαβάζοντας την ιστορία του κύριου Ingham, στο μυαλό μας έρχονται τόσα και τόσα δικά μας γεροντάκια, των οποίων η μεγαλύτερη αγάπη θα είναι πάντα η ΟΜΟΝΟΙΑ. Η σχέση που έχει ο ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ με την ομάδα του είναι ιδιαίτερη, ξεχωριστή και ελάχιστοι μπορούν να την αντιληφθούν. Χαρακτηριστικό είναι πως παρότι προερχόμαστε από χρονιά χωρίς τίτλο, έχουμε ήδη ξεπεράσει τα 6500 διαρκείας και βάζουμε πλώρη για τις 7 και γιατί όχι τις 8.000. Απολαύστε το βίντεο:


σ.σ. Οι μεταφράσεις των δηλώσεων καθώς και το βίντεο, έγιναν από το sport24.gr