Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ιστορική πρόκριση με Πλατινί! (vid)

Ιστορική πρόκριση με Πλατινί! (vid)


Με τον Λουίς Σοάρες Πλατινί να σκοράρει το ένα από τα δύο γκολ της Εθνικής, το Πράσινο Ακρωτήρι, νίκησε απόψε την Τυνησία εκτός έδρας και έκλεψε από τον αντίπαλο του το εισιτήριο για την 3η φάση των προκριματικών του Μουντιάλ για την Αφρικανική Ζώνη!

Ο ακραίος επιθετικός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, άνοιξε το σκορ στο 28ο λεπτό, με τον Ναγκ να διπλασιάζει τα γκολ για την Εθνική στο 42′. Βασικός ήταν αρχηγός της ομάδας, Μάρκο Σοάρες, που αγωνίστηκε σε όλο το ματς, όπως και ο Πλατινί.

Το Πράσινο Ακρωτήρι είχε μείνει πίσω στον 2ο Όμιλο με μόνο μία νίκη, όμως επωφελούμενο από την υπέρ του κατακύρωση στα «χαρτιά» των δύο παιχνιδιών του ομίλου με την Ισημερινή Γουινέα (0-3 και 3-0 αντίστοιχα), λόγω αντικανονικής συμμετοχής ενός παίκτη, βρέθηκε μία ανάσα από την πρόκριση, κάτι που πέτυχε απόψε με το σπουδαίο διπλό στη Τυνησία.

Οι 10 πρώτοι των Ομίλων προκρίθηκαν στον 3ο γύρο, όπου θα χωριστούν σε πέντε ζευγάρια, τα οποία θα δώσουν διπλά παιχνίδια. Οι 5 νικητές του τρίτου γύρου εξασφαλίζουν ισάριθμα εισιτήρια για την τελική φάση του Μουντιάλ 2014.

Η βαθμολογία:

Πράσινο Ακρωτήρι 12
Τυνησία 11
Σιέρα Λεόνε 8
Ισημερινή Γουινέα 2