Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ποιες οι προθέσεις των νυν διοικούντων;

Ποιες οι προθέσεις των νυν διοικούντων;


Ο δημοσιογράφος της Καθημερινής, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, κάνει μια πρώτη ανάγνωση των προθέσεων των νυν μελών του Δ.Σ. της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ενόψει της εκλογικής. Η αγωνία του κόσμου για τα διοικητικά είναι έντονη, και περιμένει τις επόμενες ημέρες να μάθει ποιοι θα διεκδικήσουν εκλογή στο νέο Δ.Σ. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, σκέψεις να μην διεκδικήσει επανεκλογή, κάνει και ο Χρίστος Τσαγγάρης, που δέχεται κριτική από μερίδα του κόσμου για το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Αναλυτικά το κείμενο:

Το κυριότερο θέμα συζήτησης πλέον στην Ομόνοια μετά την παραίτηση του Στέλιου Μυλωνά είναι το ποιοι θα βάλουν υποψηφιότητα για το νέο διοικητικό συμβούλιο στην εκλογική γενική συνέλευση του Οκτωβρίου. Το πιο πιθανό είναι πως λίγο πριν τις εκλογές θα ξεκαθαρίσει το σκηνικό των υποψηφιοτήτων. Μέχρι στιγμής ο αντιπρόεδρος Νίκος Χαραλάμπους εξέφρασε πρόθεση να κατεβάσει συνδυασμό, ενώ πρόθεση για υποψηφιότητα εξέφρασε ο Νικόλας Βαλανίδης.

Αυτό που μπορεί να γίνει τώρα είναι μια προσέγγιση των προθέσεων των ατόμων που απαρτίζουν το νυν Δ.Σ. και κατά πόσο θα διεκδικήσουν την εκλογή τους τον Οκτώβριο. Στο σημερινό 15μελές Δ.Σ. της Ομόνοιας είχαν εκλεγεί τον Ιούλιο του 2012 τέσσερεις ανεξάρτητοι, ενώ οι άλλοι έντεκα βρίσκονταν στον συνδυασμό του Μιλτιάδη Νεοφύτου.

Όσον αφορά τους ανεξάρτητους, ο Αντώνης Ζυμαράς πέρυσι ήταν τρίτος σε ψήφους (206). Με βάση και την επιτυχημένη του παρουσία ως επικεφαλής του φούτσαλ, αλλά και τη γενική αποδοχή που λαμβάνει, θα ήταν έκπληξη να μην κατέλθει υποψήφιος και να εκλεγεί. Ο Φώτος Ιωάννου (159) κάνει καλή δουλειά στο τμήμα βόλεϊ και ίσως επιλέξει να κατέλθει. Ο Νικόλας Χριστοδούλου (151), που κατά τη διάρκεια της θητείας του διατήρησε κριτική στάση προς τους συναδέλφους του στο Δ.Σ., σκέφτεται να κατέλθει και πάλι υποψήφιος. Δεν έχουν γίνει γνωστές οι προθέσεις του Χριστόδουλου Χριστοδούλου (152).

Από το νυν Δ.Σ. δεν πρόκειται να κατέλθουν υποψήφιοι ο πρόεδρος Στέλιος Μυλωνάς (194) και ο Παύλος Χρυσάνθου (188), ενώ μάλλον δεν θα είναι υποψήφιος ούτε ο νομικός Χριστόφορος Χριστοφή (139). Ο Χρίστος Τσαγγάρης (160) λόγω της φθοράς από την ενασχόληση του με το ποδοσφαιρικό τμήμα δέχεται κριτική από μερίδα του κόσμου και σήμερα είναι περισσότερες οι πιθανότητες να μην θέσει υποψηφιότητα.

Δεν έχουν γίνει γνωστές οι προθέσεις των Αντώνη Ιουλιανού (175), Κώστα Πέτσα (169), Γιαννάκη Ιωάννου (168), Κώστα Χρίστου (168), Μιχάλη Βασιλείου (149) και Πάμπου Ιωάννου (138).

Ο Νίκος Χαραλάμπους (224) ήδη εξέφρασε την πρόθεση του να ηγηθεί υποψήφιου συνδυασμού. Ο θρύλος της ομάδας των 70s θέλει να υπηρετήσει την Ομόνοια από το πόστο του προέδρου, με τις πιθανότητες της υποψηφιότητας να κρίνονται εν πολλοίς από τα άλλα 14 άτομα που θα επιλέξει στον συνδυασμό του. Αν διαλέξει άφθαρτα άτομα, με νέες ιδέες, ίσως κερδίσει έδαφος.

* Σε παρένθεση δίπλα από τα ονόματα οι ψήφοι που έλαβαν τον Ιούλιο του 2012.

Οι εκλογές του Οκτώβρη
Στην εκλογική γενική συνέλευση δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη της Ομόνοιας που είναι οικονομικά τακτοποιημένα. Το «τριφύλλι» έχει 1999 μέλη (που θεωρείται χαμηλός αριθμός μελών), εκ των οποίων οι 635 δεν έχουν πληρώσει εδώ και χρόνια και πάνε προς διαγραφή. Από τα 1364 μέλη που απομένουν, γύρω στους 600 είναι πλήρως τακτοποιημένοι, ενώ οι υπόλοιποι χρωστάνε από λίγους μήνες μέχρι ένα χρόνο. Τα μέλη θα μπορούν να πληρώνουν τις συνδρομές τους ακόμη και την ημέρα της Γ.Σ. και να λαμβάνουν δικαίωμα ψήφου.

Οι εκλογές του 2013 είναι πολύ διαφορετικές απ΄ αυτές του Ιουλίου 2012 όταν είχαν ψηφίσει μόλις 282 μέλη. Τον Οκτώβριο δεν αποκλείεται να δούμε γύρω στα 1000 άτομα να δίνουν το παρών τους. Η πρόσφατη αύξηση στο εκλογικό σώμα ίσως φέρει ανατροπές στο σκηνικό δεκαετιών στην Ομόνοια.

Οι πρώτοι 15 σε αριθμό ψήφων εκλέγονται στο Δ.Σ. της Ομόνοιας, ανεξαρτήτου συνδυασμών. Ακολούθως, τα 15 μέλη θα προχωρήσουν σε καταρτισμό του Δ.Σ., όπου θα επιλέξουν τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τα λοιπά πόστα.