Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Όλα μηδέν

Όλα μηδέν


Σε ένα ισοζυγισμένο παιχνίδι, ΟΜΟΝΟΙΑ και ΑΕΛ εξήλθαν ισόπαλες 0-0. Η ΑΕΛ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο,  η ΟΜΟΝΟΙΑ όμως μετά το 30΄ανέβηκε ήταν καλύτερη και είχε πιο ξεκάθαρες φάσεις. Η ήττα της Ανόρθωσης διατηρεί την ΟΜΟΝΟΙΑ στο -6, η αλήθεια είναι όμως ότι χάθηκε χρυσή ευκαιρία να μειωθεί η διαφορά.

Α’ ημίχρονο

Πολύ λίγες φάσεις σε ένα κακό ημίχρονο, με την ΑΕΛ να πατάει καλύτερα χωρίς να είναι ιδιαίτερα απειλητική. Η πρώτη φάσηουσιαστικά ήρθε στο 14′ όταν ο Ορλάντο Σα σκόραρε, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ. Στο 18′ ένα έξυπνο φάουλ του Μοντέιρο πέρασε άουτ, ενώ στο 21′ η ΟΜΟΝΟΙΑ μπήκε για πρώτη φορά στην περιοχή του αντιπάλου με αξιώσεις  η μπαλιά του Σκάρα όμως αποκρούστηκε από τον Φεγκρούς. Στο 30 ένα σουτ του Σοάρες πέρασε άουτ, ενώ στο 39 χάθηκε η πιο μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Σα μπήκε στη περιοχή, προσποιήθηκε, το σουτ του όμως έδιωξε με αυτοθυσία ο Σκάρα σε κόρνερ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ απάντησε στην επόμενη φάση με τον Σκέμπρι σε τετ α τετ να ολοκληρώνει άσχημα ένα υποδειγματικό αιφνιδιασμό. Το επόμενο δίλεπτο ανήκε στην ΟΜΟΝΟΙΑ που απείλησε ξανά με κεφαλιά του Πλατινί που απέκρουσε ο Φεγκρούς και με φαλτσαριστό σουτ του Λέο που είχε την ίδια κατάληξη. Τελικό σκορ ημιχρόνου 0-0.

 

Β’ ημίχρονο

Παρόμοια εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις. Η πρώτη άξια αναφοράς φάση ήρθε μάλιστα στο 55′ και άφησε την ΑΕΛ με 10 παίκτες. Ο Ασσίς έκανε μακρινή μπαλιά στο Σκέμπρι, αυτός τσίμπησε τη μπάλα, ο Φεγκρούς τον κλώτσησε και δέχτηκε τη κόκκινη κάρτα. Στο 70′ ήρθε η πρώτη μεγάλη φάση του ημιχρόνου. Κόρνερ του Λέο, κεφαλιά του Ζοάο Πάουλο και μεγάλη απόκρουση του Ρομέρο. Η ΟΜΟΝΟΙΑ προσπάθησε να πιέσει, άργησε να επιβληθεί και η επόμενη μεγάλη φάση ήρθε στο 84′ Ο Τέιλορ σέντραρε, ο Γκίκι στο δεύτερο δοκάρι έπιασε δύσκολη κεφαλιά και ο Ρομέρο απέκρουσε μάλλον τυχερά. Ο Σαβέφσκι προσπάθησε να πιέσει κιάλλο, περνόντας στον αγώνα τον Γιάννη Χατζηβασίλη.

Συμπερασματικά

Δεν είναι ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ έπαιξε την σπουδαία μπάλα, στην αρχή η ΑΕΛ ήταν καλύτερη. Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι όμως, με την ΑΕΛ να μένει με 10 παίκτες, η νίκη θα μπορούσε να έρθει, αν πιέζαμε πιο πολύ. Μείναμε στο -6 και πρέπει πλέον να εκμεταλλευτούμε το βατό πρόγραμμα για να πλησιάσουμε.