Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Προβάδισμα πρόκρισης, με σβηστές μηχανές

Προβάδισμα πρόκρισης, με σβηστές μηχανές

pod-karm (23)


Χωρίς να φορτσάρει σε κανένα σημείο του αγώνα, η ΟΜΟΝΟΙΑ απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του κυπέλλου, αφού κέρδισε την Καρμιώτισσα με 2-0. Η ομάδα του Κώστα Καϊάφα, που παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές, δεν είχε τη ζωντάνια προηγούμενων εμφανίσεων και έπαιξε με σβηστές μηχανές, αλλά πήρε πλέον σαφέστατο προβάδισμα.

Α΄ημίχρονο

Με το μυαλό στον Απόλλωνα μπήκε στο γήπεδο η ΟΜΟΝΟΙΑ και σαν αποτέλεσμα, μέχρι το 18′ δεν έφτιαξε ευκαιρία για γκολ, παρότι κρατούσε τη μπάλα. Στο σημείο εκείνο, ο Γκαρσία μετά από ασταθή απόκρουση του πορτιέρο πλάσαρε στο τέρμα, αμυντικός όμως πρόλαβε τη μπάλα πριν έρθει το γκολ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ασσίς έχασε μεγάλη ευκαιρία σε τετ α τετ, όμως ήταν φανερό πως η ΟΜΟΝΟΙΑ άρχισε να αυξάνει τη πίεση. Αποτέλεσμα της, ήταν να ανοίξει το σκορ στο 22′ με τον Άλεξ Ρούμπιο να εκμεταλλεύεται μελέ στη περιοχή και με δυνατό γυριστό να νικάει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Στο 33’ο Γκαρσία έχασε μεγάλη ευκαιρία με κοντινή κεφαλιά να μην βρίσκει στόχο. Τελευταία φάση στο 41′ με τον Ρούμπιο να κάνει ψαλιδάκι μόλις δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Β’ ημίχρονο

Ίδια εικόνα και στο β’ ημίχρονο με την ΟΜΟΝΟΙΑ να κρατάει μπάλα αλλά να είναι φλύαρη. Στο 52′ ο Κονομής έκανε καλή κεφαλιά μετά από μπαλιά του Οικονομίδη, άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Ασσίς με εκπληκτική κάθετη έβγαλε το Φοφανά σε θέση βολής, το σουτ όμως κόντραρε και πήγε κόρνερ. Στο 67′ μετά από κόρνερ του Φοφανά, Γκουλόν και Κονομής δεν μπόρεσαν να μπουν στη πορεία της μπάλας και να σκοράρουν. Στο 72′ η Καρμιώτισσα λίγο έλειψε να τιμωρήσει την χαλαρότητα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, όμως ο Γιωργαλλίδης απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Κρούκοφ. Μάλιστα η Καρμιώτισσα απείλησε και 3 λεπτά μετά, με σουτ του Παχίπη που πέρασε άουτ. Στο 86′ η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε σπουδαία διπλή ευκαιρία. Πρώτα ο Φοφανά νικήθηκε από τον Ηρακλέους σε τετ α τετ και στη συνέχεια η πλάσα του Σκέμπρι κόντραρε. Στο ίδιο λεπτό, ο Ρούμπιο έκανε καλό σουτ και ο Ηρακλέους έδιωξε σε κόρνερ. Τελικά το προβάδισμα διευρύνθηκε στο 89′ όταν ο Φιλιώτης έκανε όμορφη διείσδυση, γύρισε στο Σκέμπρι και ο Μαλτέζος σκόραρε. Θα μπορούσε μάλιστα να έρθει και τρίτο γκολ, σε δυο περιπτώσεις όμως ο Ρουσιάς δεν κατάφερε σε τετ α τετ να σκοράρει. Στο πρώτο η μπάλα έφυγε άουτ, στο δεύτερο τον σταμάτησε το δοκάρι. Τελικό σκορ, 2-0.

Συμπερασματικά

Το μυαλό ήταν ξεκάθαρα αλλού και λίγο έλειψε οι λογαριασμοί των δυο ομάδων έμειναν ανοικτοί. Το γκολ του Σκέμπρι στο 89′ ξεκαθάρισε τα πράγματα ενώ η διαφορά επιπέδου είναι περισσότερο από προφανής. Βλέπουμε Απόλλωνα, ενώ η πρόκριση έχει κατά 90% τελειώσει.