Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Έξυπνος σαν αλεπού, επικίνδυνος σαν τσιτάχ

Έξυπνος σαν αλεπού, επικίνδυνος σαν τσιτάχ

pod-derby-apoel-14-3-67


Σε άρθρα μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, λέγαμε ότι από τη μέρα που κτύπησε ο Ποτέ, λείπει εκείνη η αναστάτωση στην περιοχή του αντιπάλου. Αναφέραμε μάλιστα το προφανές, ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να κάνει ο Αντρέ Σκέμπρι. Ο Μαλτέζος έκανε μια καταπληκτική εμφάνιση, πέτυχε ένα υψηλής ευφυίας γκολ, ενώ ήταν ο μεγάλος άτυχος της βραδιάς αφού η κεφαλιά του στο 90+2′ σταμάτησε στο δοκάρι.

Ξεκινάμε από το γκολ του. Το κοντρόλ σε μπαλιά 30 μέτρων, αποτελεί από μόνο του επίδειξη υψηλής τεχνικής. Η δε ενέργεια να σουτάρει στην κλειστή γωνιά του Χιώτη ενώ κοιτούσε αλλού, έδειξε πως ο Αντρέ είναι έξυπνος σαν αλεπού. Στο πρώτο ημίχρονο προερχόμενος από το φτερό, ανάγκασε το Σέρτζιο να τρέχει για να τον φτάσει και έγινε κι άλλες φορές επικίνδυνος.

Στο δεύτερο ημίχρονο, προκάλεσε ακριβώς αυτό που λέμε στην πρώτη παράγραφο: πανικό και αναστάτωση. Κυνηγούσε κάθε μπαλιά, πίεζε τους αντίπαλους αμυντικούς, επιτεθόταν πότε με πρόσωπο, πότε με πλάτη, πότε από τον άξονα, πότε από τα πλάγια. Στο τέλος εκμεταλλευόμενος και την παρουσία του Ποτέ στο ματς, που τράβηξε αρκετούς αμυντικούς, λίγο έλειψε να πάρει το ματς μόνος του και τη μπάλα σπίτι του. Κάτι ήξερε όμως ο Ίβιτσα Όσιμ όταν έλεγε την τελευταία πόρνη…

Το γκολ του:

Το δοκάρι στο 91′: