Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Το πλάνο του Καϊάφα κερδίζει τον κόσμο

Το πλάνο του Καϊάφα κερδίζει τον κόσμο

kaz-ano-omo (70)


Από την αρχή της χρονιάς, ξέραμε πως η χρονιά θα ήταν μεταβατική. Ξέραμε επίσης πως το πιθανότερο ήταν να μην κυνηγούμε κάποιο τίτλο. Ο Καϊάφας φρόντιζε να μας προσγειώσει σε κάθε περίπτωση, πριν και μετά την Ευρώπη. Δέκα περίπου μήνες μετά το ξεκίνημα της ποδοσφαιρικής σαιζόν, μετά από σκαμπανεβάσματα στην αρχή, αρκετές αλλαγές προσώπων και οικονομική αβεβαιότητα, έχει αρχίσει να φαίνεται πως ναι, τελικά ο Καϊάφας βάση πλάνου έκανε τι έκανε. Και αυτό το πλάνο άρχισε να κερδίζει τον κόσμο.

Είναι καταρχάς η εικόνα που βγάζει η ΟΜΟΝΟΙΑ στο γήπεδο, αφού όπως γράψαμε πολλές φορές, από εκεί περνάει η ψυχολογία του οπαδού. Δεν υπάρχει καμία ομάδα που να μπορεί να ισχυριστεί πως παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο από μας. Ούτε καν εκείνες με 3πλάσιο και 4πλάσιο προϋπολογισμό. Η ΟΜΟΝΟΙΑ του 2015, επιβλήθηκε σε όλους ανεξαιρέτως τους αντιπάλους, πλην της ΑΕΚ Λάρνακας για ένα ημίχρονο. ΤΟ επίτευγμα αυτό δεν περνάει απαρατήρητο από το ΛΑΟ.

Πολύ περισσότερο όμως, αρέσει το γεγονός πως βλέπουμε συνεχώς νέα πρόσωπα, με κίνητρα για καθιέρωση. Τις εποχές των 500 και 600 χιλιάδων για να φέρουμε ακριβοπληρωμένους αστέρες με μεγάλα εγώ ξεχάστε τις. Πλέον για την ΟΜΟΝΟΙΑ, είναι η εποχή που νεαρά παιδιά, είτε από την ακαδημία μας είτε από άλλες ακαδημίες, βλέπουν την ομάδα μας σαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία και πρόκληση της ζωής τους. Με τη χρησιμοποίηση του Παναγή, 9 Κύπριοι ποδοσφαιριστές έχουν παίξει στο πρωτάθλημα και 13 στο κύπελλο. Οι περισσότεροι από αυτούς, δεν πήραν απλά λεπτά εμπειρίας, αλλά κλήθηκαν να κρατήσουν το πόντο τους και κάποιοι να κάνουν διαφορά. Και τα κατάφεραν.

Δεν είναι βέβαια μόνοι τους. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει αλλάξει τους τελευταίους 10 μήνες πολλούς ξένους ποδοσφαιριστές, μάλλον περισσότερους από το κανονικό. Το τεχνικό τημ όμως, δείχνει να μην επιμένει μόνο σε καλούς παίκτες, αλλά και σε χαρακτήρες. Θέλει οι ξένοι να είναι δυνατές προσωπικότητες, που κάνουν τη διαφορά και που βρίσκονται σε θέση να καθοδηγήσουν τους νεαρότερους. Ο Παναγή σε προηγούμενες του δηλώσεις εξυμνούσε τον Γκαρσία όπως και ο Άλεξ Ρούμπιο, ο Ασσίς είναι φανερό πως καθοδηγεί Γιόγιο και Φυλακτού, ο Μαργκάσα προσπαθεί συνέχεια να βοηθάει τους νεαρούς Κύπριους να έχουν αυτοπεποίθηση και να νιώθουν κομμάτι της ομάδας. Όλοι γενικά επιτελούν διπλό ρόλο και βγαίνει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Ο Δώρος Σεραφείμ ξεκαθάρισε πως ο Καϊάφας θα είναι προπονητής μας και του χρόνου. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα, προσθέτουμε όμως “και του άλλου χρόνου”. Το τεχνικό τημ δεν δουλεύει να φτιάξει ομάδα μόνο για τη σαιζόν 2015-16, αλλά και για τις επόμενες και αυτό χρειάζεται το χρόνο του. Το πιο σημαντικό όμως, είναι πως άρχισαν να φαίνονται τα αποτελέσματα της δουλειάς και να κερδίζουν το κόσμο.