Home TOP NEWS Cyta-Primetel: Οδεύουν σε super deal;

Cyta-Primetel: Οδεύουν σε super deal;

CytaPrimetelNEW


Τη μεγάλη συμφωνία που θα της δώσει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε σχέση με το ποδοσφαιρικό, τηλεοπτικό περιεχόμενο της Κύπρου ίσως δούμε τους επόμενους μήνες, με τη Cyta και την Primetel να βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας. Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές στο InBusinessNews η Cyta και η Primetel έχουν έρθει κοντά σε επίπεδο άτυπων επαφών προκειμένου να εξετάσουν κατά πόσο υπάρχει πρόσφορο έδαφος, ούτω ώστε να κάτσουν επίσημα στο τραπέζι του διαλόγου.

Το πάρε-δώσε
Αυτό που η Primetel έχει να δώσει είναι βεβαίως τα τηλεοπτικά δικαιώματα προβολής Ομόνοιας και Απόλλωνα, τα οποία υπολείπονται από το παζλ που η Cyta έχει στήσει με τις δικές της συμφωνίες με ομάδες αλλά και με την πρόσφατη εξασφάλιση του πακέτου της ΚΟΠ για την τριετία 2016-19. Η Cyta με τη σειρά της είναι σε θέση να δώσει οικονομικά ανταλλάγματα στην Primetel αλλά και να επιστρέψει και κάτι στην Primetel που πιθανόν να αφορά το δικαίωμα προβολής ορισμένων αγώνων, ως κομμάτι βεβαίως ευρύτερης συμφωνίας. Το καλοκαίρι αξιολογείται ως περίοδος κατά την οποία εάν τελικώς Primetel και Cyta βρουν φόρμουλες συνεργασίες σε προφορικό επίπεδο θα βάλουν στο τραπέζι του διαλόγου διαδικαστικά, οικονομικά και χρονικής διάρκειας ζητήματα για ενδεχόμενη συμφωνία.

Ποδόσφαιρο για όλους
Την ίδια ώρα στη Cyta επεξεργάζονται πλάνο το οποίο βεβαίως περνά από τη θετική κατάληξη του υπό εκκόλαψη διαλόγου με την Primetel, το οποίο υπαγορεύει δημιουργία καινούργιου τηλεοπτικού καναλιού, το οποίο θα προβάλλει αποκλειστικά αθλητικό περιεχόμενο και θα αποτελεί επίσης όχημα και για άλλες πλατφόρμες. Δηλαδή η Cyta έχοντας στα χέρια όλο το κυπριακό πρωτάθλημα θα επιδιώξει πέραν των συνδρομητών που θα κερδίσει λόγω του τηλεοπτικού μονοπωλίου να δώσει και σε άλλες πλατφόρμες τη δυνατότητα προβολής μέρους από το σύνολο της πίτας που θα κατέχει. Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν βεβαίως θετική εξέλιξη τόσο για τις πλατφόρμες, οι οποίες θα έχουν πρόσβαση σε αθλητικό περιεχόμενο όσο και για τους πελάτες, οι οποίοι θα μπορούν να έχουν κάποιες αθλητικές επιλογές και από άλλες πλατφόρμες εκτός της Cyta. Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι η Cablenet δεν διεκδίκησε με ισχυρή οικονομική πρόταση τα δικαιώματα που εξασφάλισε η ΚΟΠ, θεωρώντας αφενός ότι με το κονδύλι που θα δαπανούσε μπορεί να προχωρήσει σε άλλες επενδύσεις και αφετέρου ότι μπορεί να προκύψει κάποιου είδους συνεργασία με τη Cyta για εξασφάλιση ποδοσφαιρικού περιεχομένου.

Το νέο σκηνικό
Το λουκέτο που έβαλε η LTV, η συμφωνία της ΚΟΠ με τη Cyta αλλά και οι σκέψεις που περιστρέφονται στο μυαλό όσων ασχολούνται με τη συνδρομητική τηλεόραση έχουν αλλάξει αλλά και θα μεταλλάξουν στο εγγύς μέλλον την εικόνα της αγοράς. Οι επόμενοι μήνες θα είναι κομβικής σημασίας σε σχέση με τα προαναφερθέντα στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ, την ώρα μάλιστα που η Cyta βρίσκεται σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης, παράγοντας που επίσης αναμένεται να αλλάξει κάποια δεδομένα. Κατά πόσον όμως θα διαμορφωθούν τα δεδομένα είναι κάτι που θα καθοριστεί από την πολιτική που θα ακολουθήσει ο επενδυτής που θα εξασφαλίσει τη Cyta.

INBUSINESS