Home TOP NEWS Έχει τον τρόπο, αντιδρά άμεσα

Έχει τον τρόπο, αντιδρά άμεσα

kaz-ano-omo (221)


Του Κώστα Καλλή / sentragoal

Σε επτά από τις οκτώ περιπτώσεις σήκωσε με την “πρώτη” κεφάλι. Οκτώ ήττες μετρά η ΟΜΟΝΟΙΑ στο πρωτάθλημα, οι δύο μόνο ήταν συνεχόμενες.

Μετά το στραπάτσο από την Αγία Νάπα στο ΓΣΠ (1-2) στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής, ακολούθησε η πιο βαριά ήττα στο πρωτάθλημα από τον Απόλλωνα στο Τσίρειο (0-3). Στις υπόλοιπες έξι περιπτώσεις, όταν δηλαδή η ομάδα του Καϊάφα ηττήθηκε, αντέδρασε άμεσα.

Στις πέντε με νίκη, ενώ σε μία με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ (την τελευταία αγωνιστική της α’ φάσης) έμεινε στην ισοπαλία, ενώ αμέσως μετά (στην πρεμιέρα των πλέι οφ) νίκησε την Ανόρθωση εκτός έδρας.

Είναι ξεκάθαρο μέσα από τα αποτελέσματα ότι οι πράσινοι έχουν τον τρόπο να αντιδρούν άμεσα και να επανέρχονται στις επιτυχίες. Δεν τους παίρνει από κάτω ένα αρνητικό αποτέλεσμα και αυτό θα επιδιώξουν και αυτή τη φορά.

Ναι, η βαριά ήττα από τον ΑΠΟΕΛ τους πλήγωσε, όμως γνωρίζουν πολύ καλά ότι με ενδεχόμενη επιτυχία επί του Απόλλωνα στο προσεχές ντέρμπι πρωταθλήματος είναι ικανή να επουλώσει την πληγή και να δώσει ώθηση για διεκδίκηση μέχρι τέλους ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Μάλιστα, το γεγονός ότι θα μεσολαβήσει διάστημα 10 ημερών μέχρι το επόμενο ματς κρίνεται σημαντικό, αφού ο χρόνος είναι καλή γιατρειά. Επιτρέπει σε τεχνικό τιμ και ποδοσφαιριστές να ανασυνταχθούν, ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί αλλαγμένη προς το καλύτερο στο επίπεδο προηγούμενων εμφανίσεών της.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ, λοιπόν, ως μεγάλη ομάδα ξέρει τον τρόπο να αντιδρά σωστά, να αφήνει πίσω της ένα αρνητικό αποτέλεσμα και να βλέπει μόνο μπροστά. Το γεγονός αυτό αφήνει παράθυρο αισιοδοξίας ότι και σ’ αυτή την περίπτωση, στη δεύτερη πιο βαριά ήττα στη σεζόν, θα βρει το σθένος και θα επανέλθει με νικηφόρο αποτέλεσμα, το οποίο μάλιστα θα είναι σπουδαίας σημασίας.

Το «τριφύλλι» έδειξε από την αρχή της σεζόν ότι έχει σωστή νοοτροπία και δεν τα βάφει μαύρα με μια αποτυχία. Ο αποκλεισμός στην Ευρώπη από τη Ντινάμο Μόσχας, όπως ήλθε (λάθη διαιτησίας), αποτέλεσε ένα μεγάλο σοκ. Κι όμως, λίγες μέρες μετά η ΟΜΟΝΟΙΑ επιβλήθηκε της Ανόρθωσης στο ΓΣΠ (3-2), στο «καλημέρα» του πρωταθλήματος. Η δεύτερη αντίδραση ήλθε μετά από την εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ (0-1). Αν και δυσκολεύτηκε, επικράτησε 1-0 του Οθέλλου στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», με γκολ του Ποτέ στο τέλος.

Ακολούθησε το ατυχές αποτέλεσμα με τον Εθνικό στο Δασάκι (0-1) και καπάκι πήρε τη νίκη επί του Ερμή. Στη συνέχεια, οι δυο απανωτές ήττες από Αγία Νάπα και Απόλλωνα αποτέλεσαν την εξαίρεση, όμως είχε τη λύση απέναντι στην ΑΕΛ, την οποία νίκησε με 2-0. Το «χαστούκι» από τον ΑΠΟΕΛ, στο τέλος του α’ γύρου, ξεπεράστηκε άμεσα αφού πήρε έστω και δύσκολα το τρίποντο επί του Οθέλλου (1-0). Η έκτη αντίδραση προέκυψε απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα (3-0), αφού προηγήθηκε η ήττα από την Ανόρθωση εκτός έδρας (1-2).

Στην εντός έδρας αποτυχία με τον Απόλλωνα ακολούθησε η πεντάρα με την Καρμιώτισσα στο κύπελλο και καπάκι το «διπλό» με την ΑΕΛ. Και η πρόσφατη περίπτωση, στην οποία η ΟΜΟΝΟΙΑ σήκωσε κεφάλι, ήταν μετά την ήττα από την ΑΕΚ στα πλέι οφ (1-2), όπου ναι μεν δεν κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ (1-1), όμως είχε πολύ καλή παρουσία, ενώ στο αμέσως επόμενο ματς πέτυχε «διπλό» επί της Ανόρθωσης (3-1).

Τώρα, για ένατη φορά, θα αναζητήσει την άμεση απάντηση, θέλοντας να στείλει το μήνυμα ότι η βαριά ήττα από τον ΑΠΟΕΛ ήταν κακή παρένθεση.

ΟΙ ΗΤΤΕΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

ΟΜΟΝΟΙΑ – Ντινάμο Μ. 1-2
ΟΜΟΝΟΙΑ – Ανόρθωση 3-2

ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΕΚ 0-1
Οθέλλος – ΟΜΟΝΟΙΑ 0-1

Εθνικός – ΟΜΟΝΟΙΑ 1-0
ΟΜΟΝΟΙΑ – Ερμής 2-1

ΟΜΟΝΟΙΑ – Αγία Νάπα 1-2
Απόλλων – ΟΜΟΝΟΙΑ 3-0
ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΕΛ 2-0

ΑΠΟΕΛ – ΟΜΟΝΟΙΑ 1-0
ΟΜΟΝΟΙΑ – Οθέλλος 1-0

Ανόρθωση – ΟΜΟΝΟΙΑ 2-1
ΟΜΟΝΟΙΑ – Νέα Σαλαμίνα 3-0

Ομόνοια – Απόλλων 1-2
Καρμιώτισσα – ΟΜΟΝΟΙΑ 0-5
ΑΕΛ – ΟΜΟΝΟΙΑ 0-1

ΑΕΚ – ΟΜΟΝΟΙΑ 2-1
ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΠΟΕΛ 1-1
Ανόρθωση – ΟΜΟΝΟΙΑ 1-3