Home TOP NEWS Η υπομονή του Κωνσταντίνου και οι πρώτες προτάσεις για τον άσσο

Η υπομονή του Κωνσταντίνου και οι πρώτες προτάσεις για τον άσσο

kaz-ano-omo (252)


Ο Καϊάφας και οι συνεργάτες του πιστεύουν στον νεαρό διεθνή τερματοφύλακα, την ίδια ώρα, όμως, εξετάζουν κάποια ονόματα.

O Ανδρέας Βιολάρης στη “Σημερινή” αποκαλύπτει πως προτάθηκαν οι Άντριου Χογκ, Ρόιν Κβασκβάντζε και Ματίας Ντεγκρά. Διαβάστε το θέμα:

Ένα από τα θέματα συζήτησης στις τάξεις των φίλων της Ομόνοιας, μετά την εξέλιξη με τον Ζοσέ Μορέιρα και την προδιαγραφόμενη αποχώρησή του μετά από δυόμισι χρόνια παρουσίας στο «Ηλίας Πούλλος», είναι κατά πόσον η ομάδα τους θα στηριχθεί στη νέα χρονιά στους δύο Κύπριους διεθνείς, Αντώνη Γιωργαλλίδη και Κωνσταντίνο Παναγή, ή αν θα αποκτηθεί ακόμα ένας τερματοφύλακας για να συμπληρωθεί μια δυνατή τριάδα. Κατ’ αρχήν, είναι δεδομένο ότι το τεχνικό τιμ πιστεύει πολύ στις δυνατότητες του νεαρού Παναγή, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που βγαίνει προς τα έξω ότι γίνονται σκέψεις ακόμα και για να είναι το Νο 1 στη νέα σεζόν. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα μιλάμε για κάτι πρωτόγνωρο για τα κυπριακά δεδομένα.

Ωστόσο, πέραν του αδιαμφισβήτητου ταλέντου που κουβαλά ο 20χρονος τερματοφύλακας (τον Ιούνιο κλείνει τα 21), εμπεριέχει κάποιο ρίσκο μια τέτοια κίνηση, αφού ακόμα δεν έχουμε ένα ικανοποιητικό δείγμα από αυτόν σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας. Εκτιμούμε πως στα εναπομείναντα παιχνίδια της τρέχουσας περιόδου ο Παναγή θα πάρει ευκαιρίες από την τεχνική ηγεσία και εκεί θα κληθεί να επιβεβαιώσει, ως ένα βαθμό τουλάχιστον, αν μπορεί να στηριχθεί πάνω του η Ομόνοια τα επόμενα χρόνια, κάνοντας αρχή από την αμέσως επόμενη περίοδο.

Εξετάζονται (γνωστά) ονόματα
Το δίλημμα να ενισχύσουν ή όχι τη θέση του τερματοφύλακα φαίνεται πως υπάρχει (ή τουλάχιστον υπήρχε μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες) και στις τάξεις του προπονητικού τιμ. Το μόνο σίγουρο είναι πως τις τελευταίες εβδομάδες έχουν προταθεί αρκετά ονόματα τερματοφυλάκων και αξιολογούνται από τους αρμοδίους. Χωρίς να γνωρίζουμε αν έχει παρθεί οριστική απόφαση, το πιθανότερο είναι πως τελικά θα αποκτηθεί ακόμα ένας τερματοφύλακας. Εάν επαναληφθεί, τότε δεν αποκλείουμε ο Κώστας Καϊάφας να πάει σε λύση τερματοφύλακα που γνωρίζει από πρώτο χέρι.

Ένας από αυτούς είναι ο διεθνής Γεωργιανός Ρόιν Κβασκβάντζε. Όπως πληροφορούμαστε, ο τερματοφύλακας του Οθέλλου είναι ένα από τα ονόματα τερματοφυλάκων που προτάθηκαν στην Ομόνοια. Στη φετινή χρονιά είχε καλή παρουσία, ενώ πριν έρθει στην Κύπρο αγωνίστηκε για 8 συναπτά έτη με τη φανέλα της Ζεσταφόνι (με 200+ συμμετοχές και πέντε τίτλους), ενώ έπαιξε και για έξι μήνες στην Torpedo Kutaisi.
Τις τελευταίες ημέρες προτάθηκε άλλος ένας γνωστός μας τερματοφύλακας. Ο λόγος για τον πρώην πορτιέρο της Ένωσης και τα τελευταία δύο χρόνια της ΑΕΛ Καλλονής, Άντριου Χογκ. Ο 30χρονος Μαλτέζος είναι βασικός τα τελευταία χρόνια και με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Απ’ εκεί και πέρα, φαίνεται πως και ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΛ Ματίας Ντεγκρά επιθυμεί να επιστρέψει στην Κύπρο, προτάθηκε στους «πράσινους» (και σε άλλες ομάδες του νησιού), αλλά το κασέ του είναι ψηλό και δύσκολα θα προχωρήσει η μετεγγραφή του στην Ομόνοια.

DEGRA-1

Έχουν προταθεί και αρκετοί άλλοι τερματοφύλακες, κάποιοι εκ των οποίων με θητεία στο ελληνικό πρωτάθλημα και άλλοι σε ομάδες του εξωτερικού. Η τελική απόφαση ανήκει φυσικά στον Κώστα Καϊάφα και τους συνεργάτες του και δεν πιστεύουμε ότι θα αργήσουν να την πάρουν.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα
Όπως αντιλαμβάνεστε, το ενδεχόμενο η τεχνική ηγεσία της Ομόνοιας να ανάψει το πράσινο φως για την απόκτηση ενός ακόμα τερματοφύλακα και κατ’ επέκτασιν ο Κωνσταντίνος Παναγή να είναι 2η ή 3η επιλογή για τη νέα σεζόν και όχι 1η, είναι πιθανό. Καλό, λοιπόν, θα ήταν να είναι προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα. Αγωνίζεται άλλωστε σε μια ιδιαίτερη θέση και ο ίδιος το ξέρει καλύτερα από εμάς.

Τερματοφύλακες με τεράστιο ταλέντο χρειάστηκε να περιμένουν χρόνια για να πάρουν ευκαιρίες. Έκαναν χρόνια υπομονή μέχρι να γίνουν βασικοί στην ομάδα τους και ακολούθως να γράψουν τη δική τους ιστορία. Δύο πολύ χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι αυτά του «ιερού τέρατος» του ελληνικού ποδοσφαίρου Βασίλη Κωνσταντίνου και του πρωταθλητή Ευρώπης το 2004, Αντώνη Νικοπολίδη. Ο πρώτος έζησε για σχεδόν μια πενταετία στη σκιά του -επίσης τεράστιου- Τάκη Οικονομόπουλου στον Παναθηναϊκό, πριν γίνει βασικός και είναι ένας από τους μακροβιότερους τερματοφύλακες στην ιστορία των «πρασίνων».

Όσον αφορά τον Νικοπολίδη, έμεινε στην ιστορία η φοβερή του ατάκα: «Άσπρισαν τα μαλλιά μου μέχρι να παίξω στον Παναθηναϊκό!». Ο κορυφαίος Έλληνας πορτιέρο του 21ου αιώνα πήγε στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 1989, σε ηλικία 18 ετών, και ένα χρόνο αργότερα είχε την… ατυχία να τον ακολουθήσει ο γίγαντας Βάντσικ. Υπό τη σκιά του «βουνού», όπως αποκαλούσαν τον Πολωνό τερματοφύλακα, έζησε για σχεδόν μία δεκαετία! Ο Νικοπολίδης έγινε βασικός ουσιαστικά τη σεζόν 1997-98, στα 27 του, σχεδόν 9 χρόνια μετά τη μετεγγραφή του στο «τριφύλλι»!

Θα πάρει την ευκαιρία του
Η ζωή του τερματοφύλακα είναι δύσκολη, ιδιαίτερη, μοναχική και πολλές φορές άδικη. Αυτό πρέπει να το έχει καλά στο μυαλό του ο Κωνσταντίνος και να εργάζεται καθημερινά όσο πιο σκληρά μπορεί μέχρι να έρθει και η δική του μέρα. Έχει το ταλέντο, δείχνει να διαθέτει προσωπικότητα, χαρακτήρα και αυτοπεποίθηση, στοιχεία απαραίτητα για έναν τερματοφύλακα, και είμαστε σίγουροι ότι δεν θα αργήσει να έρθει η μέρα που θα πάρει την ευκαιρία του. Και όταν έρθει εκείνη η μέρα, θα πρέπει να είναι έτοιμος. Και τότε θα καταλάβει πως η υπομονή και η σκληρή δουλειά που έκανε ή και που ενδεχομένως να χρειαστεί να κάνει στο μέλλον, θα αξίζει και με το παραπάνω.