Home TOP NEWS Πονηρή πραγματικότητα

Πονηρή πραγματικότητα

pod-agianapa-31-ball


«Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης της ΚΟΠ με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισαν να εισηγηθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο  της Ομοσπονδίας το οποίο θα συνεδριάσει αύριο Πέμπτη, την αύξηση των ομάδων από 12 σε 14 για τις επόμενες τρεις ποδοσφαιρικές περιόδους, 2015-2016,  2016-2017 και 2017-2018».

Αυτή ήταν η εισαγωγή της χθεσινής ανακοίνωσης της ΚΟΠ, σχετικά με τη χθεσινή απόφαση. Τελικά αυτό που η συντριπτική πλειοψηφία της φίλαθλης κοινής γνώμης αρχικά εξέλαβε ως κρύο ανέκδοτο, μετατράπηκε σε πονηρή πραγματικότητα.

Του Πέτρου Παπαγιώργη, 24sports.com.cy

Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση (παρμένη μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία) από την άποψη ότι δεν υπάρχει προηγούμενο, από πλευράς επιχειρήματος  που να τη στηρίζει. Το επιχείρημα που τέθηκε εκ μέρους των υποστηριζόντων την απόφαση για αύξηση των ομάδων, αφορά κυρίως την ανάγκη των μικρομεσαίων σωματείων για λιγότερο ανταγωνισμό στην κάτω ζώνη της κατάταξης, ούτως ώστε να μπορέσουν να μειώσουν τους προϋπολογισμούς τους και να τακτοποιήσουν παλιές οφειλές.

Επιχείρημα που μόνο το γέλωτα προκαλεί και δεν αντέχει σε καμία αντεπειχηρηματολογία.  Άστε που η απόφαση αλλοιώνει την εξέλιξη του πρωταθλήματος αφού εν μια νυκτί αλλάζουν τα δεδομένα για τη διαβάθμιση, λίγο πριν τελειώσει το πρωτάθλημα.

Ο μέσος φίλαθλος ακόμη προσπαθεί να καταλάβει το γιατί έχει παρθεί τέτοια απόφαση. Προσπαθεί να καταλάβει το γιατί τα ίδια τα σωματεία υποβιβάζουν το προϊόν τους. Προσπαθεί να καταλάβει το γιατί ένα κατά γενική ομολογία πετυχημένο σύστημα διεξαγωγής  πρωταθλήματος εγκαταλείπεται για να εφαρμοστεί ξανά ένα σύστημα αποδεδειγμένα αποτυχημένο. Προσπαθεί να καταλάβει το γιατί κάποιοι με τις πράξεις τους ή την ανοχή τους, επιμένουν φορτικά να προσβάλλουν τόσο βάναυσα τη νοημοσύνη του.

Χαίρε Κύπριε παράγοντα…