Home TOP NEWS Δ.Σ: Διαπλοκή υπάρχει σε όλα τα επίπεδα, η οποία έχει βουλιάξει το...

Δ.Σ: Διαπλοκή υπάρχει σε όλα τα επίπεδα, η οποία έχει βουλιάξει το Κυπριακό ποδόσφαιρο

kosmos-aek49-sali


Ανακοίνωση από το Σωματείο μας μετά τα χθεσινά καραγκιοζιλίκια. Οι πράσινοι αναφέρονται και στη συνάντηση των Πετρίδη, Κουτσοκούμνη και Αβέρωφ που προηγήθηκε του αγώνα! 

«Η χθεσινή μέρα μας υπενθύμισε, με τον πιο σκληρό για την ομάδα μας τρόπο, ποιο πραγματικά είναι το Κυπριακό ποδόσφαιρο και μας επιβεβαίωσε πως τίποτα απολύτως δεν έχει αλλάξει.

Η παράσταση επαναλήφθηκε, χωρίς να διαφέρει καθόλου από προηγούμενες. Τα διαιτητικά εγκλήματα σε βάρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του Κυπριακού ποδοσφαίρου, κυρίως στα αρχικά στάδια της αναμέτρησης με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ, δημιούργησαν τις ιδανικές συνθήκες για να πάρουν οι τρεις βαθμοί την γνωστή τους διαδρομή και να καταλήξουν στον προαποφασισμένο τελικό τους προορισμό.

Η διαιτησία του κ. Αντώνη Χριστοδούλου καθόρισε το αποτέλεσμα του χθεσινού αγώνα και διαμόρφωσε ανάλογα τον βαθμολογικό πίνακα. Βέβαια, ο βαθμολογικός πίνακας ξεκίνησε να διαμορφώνεται από προηγούμενα παιχνίδια, με διαιτησίες ανάλογου βεληνεκούς με την χθεσινή. Σκηνικό που είναι γνώριμο στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Σκηνικό που προκαλεί ντροπή σε όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο, ανεξάρτητα από το ποια ομάδα υποστηρίζουν.

Τι ρόλο έπαιξε στις χθεσινές διαιτησίες το πρωινό καφεδάκι των Αβέρωφ Νεοφύτου, Κωστάκη Κουτσοκούμνη και Πρόδρομου Πετρίδη, σε γνωστή καφετέρια της Λευκωσίας, το πρωί της ίδιας μέρας; Δυστυχώς, έπαιξε τον πιο καθοριστικό ρόλο. Δυστυχώς, διαπλοκή υπάρχει σε όλα τα επίπεδα, η οποία έχει βουλιάξει το Κυπριακό ποδόσφαιρο, στο βωμό της ικανοποίησης προσωπικών, πολιτικών και κομματικών συμφερόντων.

Νοιάζεται κανείς για το πού οδηγείται το Κυπριακό ποδόσφαιρο; Νοιάζεται κανείς για την άποψη την συντριπτικής πλειονότητας του Κύπριου φίλαθλου; Αυτοί που έχουν ηγετικές θέσεις στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, πώς νιώθουν με την εικόνα που αυτό εκπέμπει; Αυτοί που σήμερα χαίρονται, είναι ευχαριστημένοι με τις συνθήκες που επικρατούν στο άθλημα;

Φαίνεται πως στην Κύπρο είναι δύσκολο να κρίνεται ο πρωταθλητής, οι ομάδες που θα παίξουν στην Ευρώπη και αυτές που θα διαβαθμιστούν, αποκλειστικά και μόνο από την απόδοση των ποδοσφαιριστών στο γήπεδο. Φαίνεται πως δεν είναι το πιο σημαντικό να επενδύουν οι ομάδες στο προσωπικό τους, στον τρόπο λειτουργίας τους και στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ διατήρησε υπεύθυνη στάση στις δύσκολες μέρες του Κυπριακού ποδοσφαίρου, λειτούργησε με τρόπο που θα το βοηθούσε να ορθοποδήσει και θα του έδινε τη δυνατότητα σταδιακά να επιλύσει τα σοβαρά του προβλήματα. Ωστόσο, αυτή η στάση δεν φαίνεται να εκτιμάται, καθώς δεν υπάρχει η διάθεση για να αλλάξει αυτό το σαθρό σκηνικό.

Ελπίζαμε ότι θα υπήρχε ανταπόκριση στο καθολικό αίτημα για εξυγίανση του Κυπριακού Ποδοσφαίρου, ωστόσο δεν φαίνεται να υπάρχει θέληση για να οδηγηθούμε προς αυτή κατεύθυνση. Αντίθετα, η χθεσινή μέρα αποτελεί πισωγύρισμα, το οποίο δεν μπορεί πλέον να γίνει ανεκτό από όσους αγαπούν πραγματικά το ποδόσφαιρο. Από όσους θέλουν ο χαμένος να χειροκροτεί το νικητή και ο νικητής να χειροκροτεί τον χαμένο.

Ας μας ενημερώσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, η Αστυνομία και η Γενική Εισαγγελία για το σημείο στο οποίο βρίσκεται η διερεύνηση των σοβαρότατων καταγγελιών του Μάριου Παναγή. Φαίνεται πως η διαπλοκή που υπάρχει σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας μας, οδήγησε στα σκουπίδια τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί για πλήρη διαλεύκανση της όλης υπόθεσης.

Ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ο οποίος αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό του Κύπριου φίλαθλου, είναι αγανακτισμένος όσο ποτέ άλλοτε και απαξιώνει το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Έτσι αισθάνεται και το μεγαλύτερο μέρος του Κύπριου φίλαθλου. Δυστυχώς, αυτοί που δημιούργησαν το σκηνικό, θα ευθύνονται και για τις αλυσιδωτές αρνητικές επιπτώσεις που αυτό θα φέρει.

Υπάρχει προγραμματισμένη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας αύριο, στην οποία θα συζητηθεί ενδελεχώς το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί.

** Όντως, μετά τις τελευταίες δύο αγωνιστικές, κάποιοι πλέον χρειάζονται μόνο τη βοήθεια του κόσμου τους για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

** Μετά από όσα έγιναν χθες στο γήπεδο, είχαν και το θράσος να βγάλουν ανακοίνωση σήμερα, κατηγορώντας, απειλώντας και εκφοβίζοντας, όπως βέβαια κάνουν συχνά, εκείνα τα ΜΜΕ που κατέδειξαν την απίστευτη κατρακύλα του Κυπριακού ποδοσφαίρου.

** Εισηγούμαστε στο βάθρο της απονομής του πρωταθλήματος, να πάρουν θέση και οι Δημήτρης Μασιάς, Βασίλης Δημητρίου και Αντώνης Χριστοδούλου. Το αξίζουν. Οι συγκεκριμένοι διαιτητές είναι επικίνδυνοι για το άθλημα και είναι κρίμα οι ομάδες στις οποίες διαιτητεύουν».