Home TOP NEWS Φοφανά: «Θέλω να τελειώσω την καριέρα μου στην ΟΜΟΝΟΙΑ»

Φοφανά: «Θέλω να τελειώσω την καριέρα μου στην ΟΜΟΝΟΙΑ»

pod-apoel-derby205-fofana


Θέλει να παραμείνει στην ομάδα μας για αρκετά χρόνια ο Γκαουσού Φοφανά και το δηλώνει, αφού στο τριφύλλι νιώθει ότι βρίσκεται σε μια μεγάλη οικογένεια. Ο ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ παραχώρησε συνέντευξη στον Πέτρο Παπαγιώργη και την ιστοσελίδα 24sports.com.cy δύο ημέρες πριν φύγει για διακοπές στην πατρίδα του. Ο Φόφι μιλάει για τον άδικο χαμό του παιδιού του το περασμένο καλοκαίρι και όσους τον βοήθησαν να πάρει δύναμη για να συνεχίσει!

Με 28 συμμετοχές στο Πρωτάθλημα, ο Αφρικανός άσος των πρασίνων είναι δεύτερος στη σχετική λίστας της ομάδας μας, πίσω από τον πολύ καλό του φίλο Μίκαελ Ποτέ. Πέτυχε μάλιστα μερικά πανέμορφα γκολ στη φετινή αγωνιστική περίοδο ο Φοφανά και μάλιστα τα περισσότερα ήταν σημαντικά για την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του παίκτη από την Ακτή Ελεφαντοστού:

Πως κρίνεις τη φετινή χρονιά Γκαουσού;
«Είχαμε μια θετική χρόνια. Πετύχαμε τους στόχους μας. Η ομάδα θα αγωνιστεί στην Ευρώπη. Παίξαμε σε αρκετά ματς καλό ποδόσφαιρο και μπορούσαμε να πάμε ακόμη καλύτερα. Όμως είμαστε όλοι ευχαριστημένοι από αυτό που κάναμε. Ποδοσφαιριστές, προπονητής, διοίκηση και κόσμος νομίζω ότι όλοι αυτό νοιώθουν».

Ήταν πολύ δύσκολη για σένα αυτή η  χρονιά. Όμως η γενική εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι πήγες καλά
«Προσπάθησα όσο μπορούσα. Όταν το περασμένο καλοκαίρι έχασα το παιδί μου, είπα ότι έπρεπε να βρω δύναμη για να  συνεχίσω. Δεν γινόταν να σταματήσω. Είπα ότι αυτό που έγινε, έγινε για κάποιο λόγο και συνέχισα τη ζωή μου. Μάζεψα όλη μου τη δύναμη, αλλά πήρα και δύναμη από τον κόσμο που μου συμπαραστάθηκε. Ο κόσμος ήταν από όλες τις ομάδες όχι μόνο από την ΟΜΟΝΟΙΑ. Δεν βρίσκω τις κατάλληλες λέξεις να χαρακτηρίσω τη στάση τους, αλλά ούτε και να εκφράσω αυτό που ένοιωσα από τη συμπαράσταση τους. Τους ευχαριστώ πολύ».

Φέτος  πέτυχες εξαιρετικά σε εκτέλεση γκολ. Ξεχώρισες κανένα από αυτά;
«Είναι γεγονός ότι πέτυχα ωραία γκολ. Αυτά που πέτυχα με τη Δυναμό, το Αποέλ και την Ανόρθωση, ήταν πράγματι ωραία γκολ. Και δεν ήταν μόνο αυτό. Ήταν και σημαντικά γκολ. Γιαυτό και τα χάρηκα πολύ».

Fofana (1)

Τώρα που ανέφερες το ματς με τη Δυναμό, θα πρέπει σε αυτό το ματς να ένιωσες τη χειρότερη σου εμπειρία στην ΟΜΟΝΟΙΑ.
«Ναι ήταν η χειρότερη μου. Δεν περιμέναμε να χάσουμε αυτό το ματς. Δεν το αξίζαμε. Φτάσαμε πολύ κοντά στους ομίλους και δεν καταφέρναμε να μπούμε. Στεναχωρηθήκαμε όλοι. Όπως και ο κόσμος».

Όπου νάναι μπαίνει η νέα χρονιά. Λίγος ο χρόνος που υπάρχει για ξεκούραση.
«Ναι είναι γεγονός ότι πολύ λίγο χρόνο έχουμε για ξεκούραση. Το ίδιο μου είχε συμβεί και πέρυσι. Όμως αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Είναι η δουλειά μας. Θα πάω λίγες μέρες στην πατρίδα μου και θα γυρίσω».

Πως βλέπεις την ΟΜΟΝΟΙΑ τη νέα χρονιά;
«Τη νέα χρονιά πιστεύω ότι θα είμαστε καλύτεροι. Έχουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές στην ομάδα. Αρκετοί από εμάς μένουν. Και το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό. Είμαστε σαν οικογένεια. Αυτά είναι σημαντικά στοιχεία. Είμαι αισιόδοξος».

Έκανε μια μεταγραφή η ΟΜΟΝΟΙΑ. Πήρε τον Βίνσεντ Εζέ. Έχεις άποψη για τον ποδοσφαιριστή αυτόν;
«Είναι μια καλή μετεγγραφή. Είναι νεαρός σε ηλικία, έχει καλά προσόντα, όμως έχει στοιχεία που πρέπει να βελτιώσει και πιστεύω ότι θα το κάνει και θα βοηθήσει την ομάδα».

Τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ πως τον κρίνεις;
«Είναι οι καλύτεροι οπαδοί που έχω δει σε όλη μου την ποδοσφαιρική καριέρα. Αγαπούν πολύ την ομάδα τους και είναι συνεχώς δίπλα μας. Θέλουμε να τους ανταποδίδουμε στο γήπεδο αυτήν την αγάπη. Το αξίζουν».

pod-omo-ano-9-5-15-60

Είπες πριν ότι  οι ποδοσφαιριστές, αποτελείτε οικογένεια. Έχεις όμως ιδιαίτερη σχέση με κάποιον συμπαίκτη σου;
«Έχω καλή, σχέση με όλους, αλλά κάνω περισσότερο παρέα με τον Μίκαελ Ποτέ. Είναι εκτός από εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και εξαιρετικός άνθρωπος».

Είσαι 31 χρόνων. Τι σκέφτεσαι για το μέλλον;
Ακόμη δεν έχω σκεφτεί κάτι για το μέλλον. Σκέφτομαι το ποδόσφαιρο και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι όσο κρατάνε τα πόδια μου. Νοιώθω ότι έχω ακόμη αρκετές δυνάμεις».

Έχεις άλλο ένα χρόνο συμβόλαιο με την ΟΜΟΝΟΙΑ…
Ναι έχω άλλο ένα χρόνο. Θέλω όμως να συνεχίσω σε αυτήν την ομάδα  και αν είναι δυνατό να τελειώσω την καριέρα μου».

Θέλεις να μείνεις στην Κύπρο;
«Ναι αυτό θέλω. Και στην πατρίδα μου πολύ καλά είναι αλλά μου αρέσει πολύ εδώ. Και στην οικογένεια μου αρέσει. Θα μείνουμε εδώ όταν τερματίσω το ποδόσφαιρο».

Fofana (2)