Home TOP NEWS Να θεσμοθετηθεί η κάθοδος ξένων διαιτητών στα πλέι οφ

Να θεσμοθετηθεί η κάθοδος ξένων διαιτητών στα πλέι οφ

brich (Copy)


Σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως η απόφαση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να ζητήσει ξένους διαιτητές, 3 μόλις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Η αλήθεια είναι πως από τη στιγμή που δεν διεκδικούμε πλέον τον τίτλο, μάλλον άργησε να δημοσιοποιήσει το αίτημα της η ομάδα μας, αν και είχε ζητήσει και πριν την έναρξη των πλέι οφ το ίδιο.

Θεωρούμε πάντως, πως η προκατάληψη δεν πρόκειται να εκλείψει ποτέ. Έτσι, αντί να φτάνουμε κάθε χρόνο 6-7 αγωνιστικές πριν το τέλος, να φωνάζουν οι ομάδες και να ξεσπά συζήτηση, δεν θα ήταν προτιμότερο να θεσμοθετηθεί η κάθοδος ξένων διαιτητών στα πλέι οφ; Να ξέρουν όλοι ότι τα κρίσιμα παιχνίδια, δεν θα τα διευθύνουν άνθρωποι που έχουν σταμπαριστεί για τις σωματειακές προτιμήσεις τους, ούτε τα οποία επιβαρύνει κάποιο λάθος του παρελθόντος.

Οι λύσεις για την καταπολέμηση της προκατάληψης υπάρχουν. Κάποιες είναι προφανείς και εύκολες (όπως το να μας αδειάσουν τη γωνιά αυτοί που για χρόνια τρώνε από το ποδόσφαιρο), άλλες απαιτούν τολμηκαι θυσίες. Το σίγουρο είναι πως το πρωτάθλημα δεν θα καθαρίσει από μόνο του και η θεσμοθέτηση καθόδου ξένων διαιτητών, αποτελεί σίγουρα ένα βήμα κατά της προκατάληψης.