Home TOP NEWS Νούνο… μαγεία… λατρεία (ο κορυφαίος!)

Νούνο… μαγεία… λατρεία (ο κορυφαίος!)

pod-aek-omo-goal-assis


Πρόκειται για κάτι παραπάνω από ένα… απλό ποδοσφαιριστή. Η μεταγραφή του στην Ομόνοια το καλοκαίρι του 2012 ήταν από τις πιο ηχηρές και συζητήθηκε πολύ. Ο τότε προπονητής του «τριφυλλιού» Νεόφυτος Λάρκου επέμενε πάρα πολύ στην απόκτηση του και έδειξε πολλή υπομονή, μέχρι ο Πορτογάλος να πειστεί και να πει το «ναι». Και δικαιώθηκε… Ο Νούνο Ασίς (περί αυτού ο λόγος), μπορεί να άργησε, αφού ήρθε στη… δύση της καριέρας του στην Κύπρο, αλλά φρόντισε να αποζημιώσει τους πάντες και κυρίως τους οπαδούς της ομάδας του, που τον απολαμβάνουν, τον χαίρονται και τον έχουν σαν… Θεό τους.

Της Στέλλας Σωκράτους, sport-fm.com.cy


Ο «μάγος» όπως τον αποκαλούν χαϊδευτικά, έκανε (και) φέτος τα… μαγικά του, με αποτέλεσμα στα 38 του χρόνια (!) να κερδίζει τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή του πρωταθλήματος! Η βράβευση του θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στη γιορτή της ΚΟΠ.
Πρόκειται βεβαίως για πολύ μεγάλη τιμή, αλλά και τεράστια επιτυχία
για τον Πορτογάλο άσο του «τριφυλλιού», ο οποίος κοσμεί εδώ και τρία χρόνια με την παρουσία του το κυπριακό πρωτάθλημα.
Ποιοτικότατος ποδοσφαιριστής, ηγέτης και καθοδηγητής της ομάδας του στο γήπεδο, αλλά και… εμπνευστής των υπόλοιπων συμπαικτών του στα αποδυτήρια με σημαντικότατο ρόλο. Δεν είναι τυχαίο που ο Κώστας Καϊάφας τον θέλει στην ομάδα και δίπλα του και στη νέα περίοδο. Αυτές τις μέρες και πριν αναχωρήσει για διακοπές στην πατρίδα του, αναμένεται να κληθεί από τη διοίκηση για να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την Ομόνοια, το οποίο δικαιωματικά αξίζει!«Το θέμα ηλικίας εμένα  δεν με απασχολεί. Νιώθω αρκετά δυνατός, αφού όλα είναι θέμα προπόνησης. Από τον καιρό που ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο προσπαθώ να μην χάνω προπονήσεις. Και αυτό με βοηθά πάρα πολύ», δήλωσε σε συνέντευξη του.

Όπως πολύ καλά σημείωσε, όταν ήρθε στην Κύπρο πολλοί ασχολούνταν με την ηλικία του, αλλά απέδειξα ότι αυτό δεν είναι πρόβλημα. «Αυτό που θέλει ο κόσμος είναι να βλέπει τον ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται να τα δίνει όλα στο γήπεδο ανεξαρτήτως ηλικίας. Κι εγώ αυτό προσπαθώ να κάνω σε κάθε παιχνίδι», είχε πει.

Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, για το γεγονός ότι στα 38 του χρόνια, τρέχει σαν… έφηβος στο γήπεδο, δίνοντας τον καλύτερο του εαυτό. Γι’ αυτό και ο κόσμος της Ομόνοιας τον λατρεύει και τον αποθεώνει με την κάθε ευκαιρία, είτε στους αγωνιστικούς χώρους, είτε εκτός… «Δέχτηκα αρκετές μειώσεις και παρέμεινα στην ομάδα επειδή νιώθω ότι εδώ με αγαπούν και με θέλουν», είχε δηλώσει το περασμένο καλοκαίρι, όταν υπήρξε μια μικρή… περιπέτεια μέχρι να αποφασιστεί τελικά να συνεχίσει στην ομάδα.
Ο Ασίς μετράει φέτος 25 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (23 στην 11αδα) και 6 γκολ, ενώ έχει και 3 συμμετοχές στο κύπελλο. Είναι δεύτερος σκόρερ της ομάδας του. Η πιο παραγωγική του σεζόν ήταν στα… νιάτα του την περίοδο 1997-98 στην Λουρινανένσε, όπου σημείωσε 12 γκολ! Στο πρόσφατο παρελθόν πολύ καλή χρονιά έκανε την περίοδο 2008-09 στην Γκιμαράες πετυχαίνοντας 7 τέρματα.

Ο Ρικάρντο Φερνάντες, «κολλητός» του φίλος, είχε πει πριν από κάποιο διάστημα ότι ο Νούνο Ασίς είναι ο καλύτερος Πορτογάλος ποδοσφαιριστής που έχει έλθει να παίξει στην Κύπρο! Τον αδικεί κανείς;Κρίμα όμως που δεν ήρθε πιο νωρίς…