Home TOP NEWS “Πιστέψτε στους Κύπριους, συνεχίστε το πρότζεκτ!”

“Πιστέψτε στους Κύπριους, συνεχίστε το πρότζεκτ!”

giogio-fyla-marios


Το Δεκέμβριο, λίγο πριν ανακοινωθεί επίσημα πως ο Λεάντρο θα εγγραφεί στο δυναμικό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ξανά, είχαμε μια συνομιλία μαζί του. Όταν του τονίσαμε ότι Οικονομίδης και Φυλακτού έφτιαξαν ένα σπουδαίο δίδυμο και θα πρέπει να παλέψει για να μπει εντεκάδα, ο Λέο έσταξε μέλι για τους συμπαίκτες του αλλά και τη σημασία του να καθιερωθούν στην ΟΜΟΝΟΙΑ:

“Καταρχάς είναι πολύ θετικό και για την ΟΜΟΝΟΙΑ που ο Οικονομίδης και ο Φυλακτού κατάφεραν να γίνουν βασικοί. Θεωρώ πως είναι πολύ καλοί παίκτες και το κυριότερο για να γίνουν ακόμα καλύτεροι, είναι να συνεχίσουν να παίζουν, να παίρνουν εμπειρίες μέσω αγωνιστικών λεπτών..”

rousias

Έξι μήνες μετά, στην τελευταία συνέντευξη επί κυπριακού εδάφους που παραχώρησε στον Άλκη Μπότσο και τη Sportday, ο Λεάντρο ένιωσε ξανά την ανάγκη να μιλήσει για τους Κύπριους ποδοσφαιριστές. Εξήρε για άλλη μια φορά τη σημασία της χρησιμοποίησης τους, τώρα όμως δεν μιλούσε μόνο για τον Οικονομίδη και το Φυλακτού, αλλά όλους τους Κύπριους που είναι στο ρόστερ:

“Πρέπει να πω ότι το μοντέλο να έχουμε περισσότερους Κύπριους είναι σωστό γιατί αυτοί ξέρουν τι σημαίνει ΟΜΟΝΟΙΑ και θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Το πείραμα με τους Κύπριους είναι πετυχημένο και πρέπει να το συνεχίσουν.”

kyp-omo-apoel40-panagi

Ο κυριότερος λόγος που αισιοδοξούμε για το μέλλον, είναι ακριβώς αυτοί οι παίκτες. Όχι γιατί υποβαθμίζουμε τη σημασία του να έχεις ποιοτικούς ξένους, άλλωστε ο κορυφαίος παίκτης στο πρωτάθλημα Νούνο Ασσίς είναι Πορτογάλος. Οι Κύπριοι όμως είναι που θα σπρώξουν με το πάθος τους υπόλοιπους, οι Κύπριοι είναι που θα κάνουν την ποσοτική διαφορά και αν διαθέτουν και ποιότητα (που οι δικοί μας τη διαθέτουν) θα οδηγήσουν στο πρωτάθλημα.

Οικονομίδης, Παναγή, Φυλακτού, Δημητρίου, Κυριάκου, Ρουσιάς ήδη έχουν ένα σωρό εμπειρίες στη πλάτη τους και φέτος θα είναι πιο έτοιμοι. Έρχονται από πίσω οι Φιλιώτης, Σαμμούτης, Μουλαζίμης και είμαστε βέβαιοι πως θα δούμε άλλους 2-3 να παίρνουν ευκαιρίες. Αυτοί αποτελούν το παρόν και το μέλλον μας και μας χαροποιεί ιδιαίτερα που ο προπονητής, πιστεύει στις δυνατότητες τους.

das-ermis-omo39-xaris