Home TOP NEWS Η μεγάλη ελπίδα της Ρουμανίας

Η μεγάλη ελπίδα της Ρουμανίας

Laurentiu-Brănescu


Στο κυπριακό κοινό είναι εντελώς άγνωστος. Εδώ δεν τον ξέρουν καλά καλά στο ιταλικό ή το ρουμάνικο, κι ας του έχει ανανεώσει πρόσφατα η Γιουβέντους μέχρι το 2020, κάτι που δείχνει πόσο τον πιστεύουν. Ο Λαουρέντιου Μπρανέσκου, σύμφωνα με τους συμπατριώτες του είναι “η μεγάλη ελπίδα της Ρουμανίας” και σύμφωνα με τους Ιταλούς “ο πιθανότερος αντικαταστάτης του Μπουφον”. Από χθες, είναι απλά μέλος της τριάδας των άσσων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Πόσο καλός θεωρείται λοιπόν; Οι Ρουμάνοι ειδικοί λένε πως παρότι δεν έχει φτάσει ούτε καν κοντά στο ταβάνι του, είναι για την ώρα ο 4ος καλύτερος Ρουμάνος πίσω από τους Ταταρασάνου (Φιορεντίνα), Παντιλίμον (Σάντερλαντ), Λανγκ (Άστρα), με προοπτική όμως να ανεβεί στο 1 της λίστας. Στα 20 του έχει ύψος 1.94 και η αξία του αγγίζει το μισό εκατομμύριο. Από τη στιγμή που τον απέκτησε η ομάδα με τον κορυφαίο Ιταλό πορτιέρο όλων των εποχών και ένα από τους κορυφαίους της ιστορίας, λογικό είναι να υπάρχουν απαιτήσεις από αυτόν.

2branescu_juve

Για την ώρα πάντως, δεν έχει καταφέρει κάτι, πέραν της μεταγραφής του και της εξασφάλισης της θέσης του βασικού στη U21 στην Ρουμανία. Και πρέπει να δουλέψει σκληρά, συγκεντρωμένα, μεθοδικά για να φτάσει στο ταβάνι του. Ο Κώστας Καϊάφας του ξεκαθαρίζει πως έρχεται για να πλαισιώσει τους Γιωργαλλίδη και Παναγή και όχι για να παίξει βασικός αποκλειστικά και μόνο λόγω της ομάδας του. Ο Παναγή είναι η επιλογή του κόουτς για τον άσσο, τον εμπιστεύεται με κλειστά τα μάτια, με τον ανταγωνισμό να αναμένεται συναρπαστικό. Άλλωστε μιλάμε για δυο σούπερ ταλέντα και ένα πολύπειρο, το Γιωργαλλίδη που θα έχει ρόλο μέντορα τους.