Home TOP NEWS Ήττες με το ίδιο σκορ και αποκλεισμός

Ήττες με το ίδιο σκορ και αποκλεισμός

OMONOIA1991
Είσοδος των παικτών στον αγωνιστικό χώρο, στον αγώνα του Μακαρείου

Αντιμέτωπη με τη Βελγική Μπριζ τέθηκε η ομάδα μας στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1991. Δύσκολος αποδείχθηκε τελικά ο αντίπαλος, αφού σε δύο αγώνες, η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν πέτυχε γκολ και δέχθηκε τον αποκλεισμό με δύο ήττες εντός και εκτός έδρας.


Στο Μακάρειο διεξήχθη η πρώτη αναμέτρηση, με 16 χιλιάδες οπαδούς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να δίνουν το παρών τους στις κερκίδες.

ΟΜΟΝΟΙΑ – Μπριζ (1ος γύρος – 1ος αγώνας)

Η ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Ανδρέας Χαρίτου, Γιώργος Μηνά, Κούλλης Ιακώβου, Κώστας Κωνσταντίνου, Ευαγόρας Χριστοφή, Κώστας Πέτσας, Κώστας Μαλέκκος (68′ Ανδρέας Ανδρέου «Κάντηλος»), Ανδρέας Ανδρέου «Σάκης», Χρύσανθος Χρυσάνθου (71′ Ανδρέας Αυλωνίτης), Νεντίμ Τούτιτς, Πανίκος Ξιούρουππας.

Δύσκολη αποστολή είχε η ΟΜΟΝΟΙΑ απέναντι στη δυνατή Μπριζ και ηττήθηκε με 2-0. Νωρίς οι Βέλγοι φρόντισαν να σιγήσουν την ομονοιάτικη κερκίδα όταν στο 30′ ο Τζιουμπίνσκι άνοιξε το σκορ. Το γκολ αυτό έκοψε την ΟΜΟΝΟΙΑ στα δύο. Στο 41′ μια κεφαλιά του Βερπάιλξ έδειχνε ακίνδυνη, ο Χαρίτου γονάτισε να μαζέψει την μπάλα, κτύπησε στο στήθος του, πήρε ύψος, κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στην αγκαλιά του.

Στο δεύτερο ημίχρονο, και συγκεκριμένα στο 46′, η Μπριζ έκανε το 2-0 με πλασέ του Μπόι. Στο 51′ η ΟΜΟΝΟΙΑ έφθασε κοντά στο γκολ όταν ο Χρυσάνθου μόνος με τον Βερλίντεν σούταρε πάνω του και στη συνέχεια ο Τούτιτς σούταρε στα ύψη. Η Μπριζ νίκησε με 2-0 και εξασφάλισε την πρόκριση από τον πρώτο αγώνα.

Στιγμιότυπα από την πρώτη αναμέτρηση: 

Στο Μπριζ Ολύμπιασταντιον, στον επαναληπτικό, κόπηκαν 9 χιλιάδες εισιτήρια.

Μπριζ – ΟΜΟΝΟΙΑ (1ος γύρος – 2ος αγώνας)

Η ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Ανδρέας Χαρίτου, Γιώργος Μηνά, Κούλλης Ιακώβου, Κώστας Κωνσταντίνου, Ευαγόρας Χριστοφή, Κώστας Πέτσας, Στέλιος Χαριλάου «Μαυροφτής», Ανδρέας Ανδρέου «Σάκης», Χρύσανθος Χρυσάνθου (71′ Ανδρέας Αυλωνίτης), Νεντίμ Τούτιτς, Κώστας Μαλέκκος (79′ Ανδρέας Αυλωνίτης).

Στον επαναληπτικό η ΟΜΟΝΟΙΑ ηττήθηκε με το ίδιο σκορ που έχασε στη Λευκωσία. Η ΟΜΟΝΟΙΑ στάθηκε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο και απείλησε την Μπριζ πολύ νωρίς. Στο 7′, σουτ του Μαλέκκου απέκρουσε ο Γκαλιέ. Στο 27′ κεφαλιά του Μπόι πρόλαβε και έκοψε ο Πέτσας πάνω στη γραμμή. Η ΟΜΟΝΟΙΑ κράτησε μακριά την Μπριζ αλλά στην επανάληψη οι Βέλγοι μπήκαν αποφασισμένοι να κερδίσουν το παιγνίδι. Παρόλο που είχαν εξασφαλίσει από τον πρώτο αγώνα την πρόκριση, οι παίκτες της Μπριζ ήθελαν τη νίκη και στο 46′ είχαν δοκάρι με τον Ντιστλ. Στο 65′ κατάφεραν ν’ ανοίξουν το σκορ με δυνατό σουτ του Μπόι. Ο Χαρίτου δεν μπόρεσε να το αποκρούσει με τα πόδια. ΣΤΟ 78′ ο Κόσεϊ από κοντά σούταρε πολύ δυνατά αλλά ο Χαρίτου απέκρουσε με τα πόδια. Στο 85′ όμως βολίδα του βαν ντερ Χέιντεν έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα ψηλά στο παραθυράκι του Χαρίτου σημειώνοντας έτσι το τελικό 2-0.

Η Μπριζ στη συνέχεια της διοργάνωσης αποκλείστηκε στον ημιτελικό από τη μετέπειτα κάτοχο του τροπαίου, ομάδα της Βέρντερ Βρέμης με 1-0 και 0-2.

Πηγή: Tο βιβλίο του Γιώργου Στεφανίδη «40 Χρόνια Κυπριακές ομάδες στην Ευρώπη, 1963-2003»