Home TOP NEWS Ο λαός ψήφισε!

Ο λαός ψήφισε!

kaz-kosmos-apoel-2-5-15-139


Δυο ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στη Γενική Συνέλευση της OMONOIAΣ. Τα οικονομικό και… ο Κώστας Κουτσοκούμνης.  Εντός ατζέντας το πρώτο, εκτός στο δεύτερο, προερχόμενο μέσα από τις ερωτήσεις και, είναι αλήθεια, εντονότατες τοποθετήσεις των παρόντων.

Όσον αφορά το πρώτο, το σημαντικότερο σημείο είναι ότι το χρέος του σωματείου έπεσε στα 14.760.000 ευρώ από 15.907.000 ευρώ που ήταν πέρσι. Δηλαδή, υπήρξε μείωση του κατά 1.147.000 ευρώ.

Του Πέτρου Παπαγιώργη, 24sports.com.cy

Οι ερωτήσεις των παρόντων μελών για το οικονομικό θέμα ήταν αρκετές. Δεν είχαν κίνητρο την άσκηση κριτικής κατά των διοικούντων, αλλά την έγνοια των μελών για το μέλλον του σωματείου. Γιατί ναι μεν υπάρχει μείωση του χρέους, όμως το παραμένον, είναι αρκούντως σεβαστό και δυσβάστακτο.

Το άλλο θέμα, που αφορά την ΚΟΠ και τον Κώστα Κουτσοκούμνη προήλθε μέσα από τη στάση των μελών, που βροντοφώναξαν, «όχι στον Κουτσοκούμνη».

Έγινε σαφής η λαϊκή απαίτηση. Ότι δηλαδή δεν πρέπει σε καμία περίπτωση η διοίκηση της Ομόνοιας να στηρίξει, τον νυν πρόεδρο της ΚΟΠ και θα πρέπει να γίνουν ενέργειες έτσι ώστε να κατέλθει η ΟΜΟΝΟΙΑ στις εκλογές με άλλο υποψήφιο.

Το ΔΣ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ καλείται να πάρει θέση επί του θέματος. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την ανακοίνωση περί άρσης της εμπιστοσύνης προς την ΚΟΠ. «Το Διοικητικό Συμβούλιο, αίρει την εμπιστοσύνη του προς την ηγεσία και τα Σώματα της ΚΟΠ, αλλά και προς την Επιτροπή Διαιτησίας» αναφερόταν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΟΜΟΝΟΙΑ στις 5 Μαΐου.

Η ίδια ανακοίνωση καλούσε τον κόσμο σε δυναμικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και FAIR PLAY στο επερχόμενο ματς με την Ανόρθωση. «FAIR PLAY ή φύγετε», ήταν το σύνθημα της εκδήλωσης. Την ίδια μέρα, η ΘΥΡΑ 9 οργάνωνε μαζικό συλλαλητήριο στους δρόμους της Λευκωσίας, με τους μετέχοντες να φωνάζουν (κυρίως) συνθήματα κατά της ΚΟΠ και του Κώστα Κουτσοκούμνη.

Είναι δεδομένο ότι η Ομόνοια δεν θα στηρίξει το νυν πρόεδρο της ΚΟΠ στις εκλογές. Το ερώτημα είναι, το αν θα αναζητήσει συμμαχίες για να στηρίξει άλλο υποψήφιο. Είχαν γίνει κάποιες επαφές με την Ανόρθωση όταν τα πράγματα ήταν νωπό, αλλά το θέμα δεν προχώρησε στη συνέχεια με την ίδια ζέση. Η χθεσινή λαϊκή εντολή, ίσως… ξαναζεστάνει τα πράγματα.