Home TOP NEWS Η επίθεση… θα ξεκλειδώσει την πρόκριση

Η επίθεση… θα ξεκλειδώσει την πρόκριση

match-jagiellonia-omonoia-k (11)


Το 0-0 είναι μεν θετικό αποτέλεσμα για την ΟΜΟΝΟΙΑ, είναι όμως και πολύ ύπουλο.

Η λευκή ισοπαλία δίνει στη Γιαγκελόνια το πλεονέκτημα της πρόκρισης με δύο αποτελέσματα, αφού και η ισοπαλία με σκορ (1-1, 2-2) θα είναι αρκετή για την πάρει στην επόμενη φάση. Από αυτή την άποψη, μοιάζει να είναι βασικότερο ζητούμενο για τους «πράσινους» να παρουσιαστούν σοβαροί στο ανασταλτικό κομμάτι και να περιορίσουν στον μέγιστο βαθμό την επιθετικότητα των αντιπάλων, αφού ένα γκολ θα κάνει πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα.

Του Αντρέα Βιολάρη, sigmalive.com/sports

Έχοντας όμως την εικόνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μέσα στο καυτό «Μιέσκι», όπου στάθηκε περίφημα και δεν επέτρεψε στους Πολωνούς να φτιάξουν παρά μόνο ελάχιστες ξεκάθαρες ευκαιρίες για γκολ, περιμένουμε ότι θα είναι το ίδιο καλή αμυντικά στον μεθαυριανό επαναληπτικό και πως το στοίχημα θα είναι να παρουσιάσει αισθητή βελτίωση και στο δημιουργικό κομμάτι. Η επιθετικότητα και η αποτελεσματικότητα, σε συνάρτηση με τον παλμό και το σπρώξιμο του κόσμου, μπορεί να αποτελέσουν το δυνατό όπλο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και το κλειδί που θα φέρει την πρόκριση.

Ατομική βελτίωση
Με εξαίρεση τον Κίλιαν Σιέρινταν, ο οποίος έδωσε πολλές μάχες αλλά ήταν απελπιστικά μόνος, οι ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στην επίθεση έμειναν πολύ μακριά από τον καλό τους εαυτό και μοιραία αυτό επηρέασε την ομάδα σαν σύνολο. Φοφανά και Σκέμπρι δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα και παρά την φιλότιμη προσπάθεια δεν πρόσφεραν αυτά που ήθελε ο προπονητής τους. Ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν. Τα ίδια ισχύουν και για τον Άντραζ Κιρμ. Ο διεθνής Σλοβένος πέρασε σαν αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς να καταφέρει να δώσει στα φτερά αυτά που δεν έδωσαν οι συμπαίκτες του. Ούτε ο Μάριος Δημητρίου έκανε τη διαφορά στα λίγα λεπτά που κλήθηκε να αγωνιστεί, σαν ακραίος επιθετικός. Αυτή την εβδομάδα ο τεχνικός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα έχει στη διάθεσή του άλλη μια επιλογή για τα φτερά. Ο Εζέ ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του και αναμένεται να είναι στην αποστολή.
Ενόψει του μεθαυριανού αγώνα, ο Κώστας Καϊάφας θα περιμένει πολύ περισσότερα από τους επιθετικούς του. Όπως φυσικά θα περιμένει περισσότερα και από τους παίκτες της μεσαίας γραμμής και όχι μόνο. Το δημιουργικό κομμάτι δεν αφορά 3-4 ποδοσφαιριστές. Είναι δουλειά όλων και θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσπάθεια από όσους κληθούν να αγωνιστούν. Ο επαναληπτικός θα είναι ούτως ή άλλως ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι και η ΟΜΟΝΟΙΑ θα είναι η ομάδα που πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να επιτεθεί.

Το δίδυμο Σκέμπρι-Σιέρινταν
Στην Πολωνία δεν είδαμε επίσης τους Σκέμπρι και Σιέρινταν να αλλάζουν θέσεις και να εναλλάσσονται στην κορυφή της επίθεσης. Κάτι που είδαμε στον επαναληπτικό με την Ντινάμο Μπατούμι και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Ο Ιρλανδός μπορεί να προσφέρει πολύτιμες βοήθειες και σαν ακραίος επιθετικός, προσθέτοντας μάλιστα ύψος στα φτερά -που δεν υπάρχει-, ενώ και ο Μαλτέζος επιθετικός απέδειξε ότι είναι πολύ πιο επικίνδυνο όταν πατά το αντίπαλο κουτί.