Home TOP NEWS Η… λαχανί βραδιά

Η… λαχανί βραδιά

match-omonoia-batumi-goal (18)


Εντάξει, τη Δυναμό Μπατούμι κέρδισαν χθες οι «πράσινοι» που ψες ντύθηκαν στα… λαχανί. Δεν κέρδισαν δα και καμιά Μπαρτσελόνα. Ήταν όμως μια νίκη – πρόκριση που έδωσε μια πολύ βαθιά ανάσα κατακαλόκαιρα. Νίκη με τεράστια σημασία για τη συνέχεια.

Του Πέτρου Παπαγιώργη / 24sports.com.cy

Η σημασία είναι τέτοια για τον απλούστατο λόγο ότι …καθόρισε τη συνέχεια της χρονιάς που μόλις μπήκε. Απλώς φανταστείτε τις επιπτώσεις ενός αποκλεισμού που μέχρι χθες το βράδυ φάνταζε ως απειλή, γιατί στον πρώτο αγώνα η ΟΜΟΝΟΙΑ αμελώς συμπεριφερόμενη δεν φρόντισε να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση.

Χθες βράδυ όμως όλα ήταν διαφορετικά. Είδαμε μια ώριμη και βρίθουσα από αυτοπεποίθηση ομάδα που ζητούσε επιτακτικά να αποκαταστήσει τις ισορροπίες, μια ομάδα που επιβλήθηκε κατά κράτος του αντιπάλου και δεν του έδωσε το δικαίωμα να σκέφτεται κάτι διαφορετικό από τον αποκλεισμό. Η αλήθεια είναι ότι ίσως να σκέφτηκαν για λίγο κάπως διαφορετικά οι Γεωργιανοί και να δημιούργησαν ψευδαισθήσεις στους εαυτούς τους, αλλά όχι εξαιτίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που έδειξε ότι δεν αστειευόταν. Το σκέφτηκαν, γιατί είχαν για κάποιο διάστημα, σύμμαχο την.. εκνευριστική άρνηση της μπάλας να μπει στο πλεκτό, σε πείσμα των πάμπολλων προϋποθέσεων που δημιούργησε η ΟΜΟΝΟΙΑ προς τούτο. Όμως η μπάλα τελικά έκανε το χατίρι στην κατά παρασάγγας καλύτερη ΟΜΟΝΟΙΑ που από κει και πέρα, ξαλαφρωμένη, λειτούργησε ώριμα για να φτάσει στο στόχο.

Η ψεσινή ΟΜΟΝΟΙΑ εκφραζόταν με:

Την αποφασιστικότητα του γίγαντα Έρολντ Γκουλόν, που μοίρασε παιχνίδι, έκοψε την αντίπαλες επιθέσεις και έτρεχε επιβλητικά σε όλο το γήπεδο. Και πέτυχε το γκολ που το ως κερασάκι στην τούρτα.

Την κινητικότητα και ποδοσφαιρική εξυπνάδα του Κίλιαν Σέρινταν (έδωσε την ασίστ στο δεύτερο γκολ) που έκανε εξαιρετικό ντεμπούτο με τη πράσινη φανέλα, αλλά στάθηκε άτυχος αφού, δις το δοκάρι, του στέρησε το γκολ.

Την ποδοσφαιρική ποιότητα του Αντρέ Σκέμπρι που γλιστρούσε σαν χέλι στη αντίπαλη περιοχή, δημιουργώντας το πρώτο γκολ και σκοράροντας το δεύτερο.

Τη μαχητικότητα και το ασίγαστο πάθος του αεικίνητου Ρενάτο Μαργκάσα.

Τη συνολική αγωνιστική, ανεξάρτητως απόδοσης, συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών, που μπήκαν στο γήπεδο και έδειξαν στους αντίπαλους ότι ο αγώνας ο ψεσινός ήταν γιαυτούς μιας επιλογής.

Τι να πούμε για τον γίγαντα πράσινο λαό…Με τη μαζική και παλμώδη παρουσία του, έκανε (με την είσοδο κιόλας των ομάδων) το βίο αβίωτο για τους αντίπαλους. Και όταν έβλεπε τα γκολ να χάνονται το ένα μετά το άλλο δεν λύγισε, και δεν μουρμούρισε. Συνέχισε να τραγουδά ζητώντας το γκολ με το κλασικό σλόγκαν. Μέχρι που το γκολ ήλθε εις διπλούν. Εις διπλούν και η σεισμική δόνηση που τα ακολουθούσε.

Ήταν η ψεσινή, μια υπέροχη… λαχανί βραδιά. Όχι γιατί η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε κάποιο σπουδαίο αντίπαλο. Αλλά γιατί στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και τη διαμόρφωσε έτσι ώστε να κυλήσει υπέροχα και να λήξει αίσια.